A 168 Óra is beszámolt arról, hogy Keresztes László Lóránt a Népszavának adott interjúban a kérdésre, miszerint néhány LMP-s úgy látja, Keresztesnek a Jobbik-LMP frigy az egyetlen politikai elképzelése, azt mondta: arra külön sem az LMP, sem a Jobbik nem képes, hogy hiteles, erős alternatívát és pozitív jövőképet tudjon mutatni. Keresztes szerint ugyanakkor a régi baloldali pártok alkalmatlanok, többszörösen bizonyították, hogy képtelenek valóban az emberek érdekében kormányozni. „Létezésük a Fidesz érdeke, mert nehezítik egy hiteles ellenzéki alternatíva felépítését – így a NER részeinek tekintem őket. Mondom ezt annak ellenére, hogy sok baloldali barátom van, és tudom, hogy rengeteg tisztességes, jó szándékú ember politizál ezekben a pártokban is. És igen: fontosnak tartom, hogy az aktuális kihívásokra is választ kínáló, a NER ellen fellépő, nem pedig abba belesimulni igyekvő XXI. századi pártok megpróbálják megtalálni az együttműködés lehetőségeit. Most ezt látom az...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nagyon helyes. A jobbik es az elempe egyuttesen tolja a fideSS szekeret. Igy legalabb nyilvanvalova tettek mindenki szamara.
Jelenleg csak ketvalos ellenzek maradt akik kepesek bejutni a parlamentbe: az MSZP es a DK. Oket kell tamogatni ha le akarjuk valaha is valtani ezt a maffia kormanyt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Ugyan mar. A mor megtette kotelesseget - elarulta a valasztast - a mor mehet.
szelike kiralykisasszony eppen a keteves buntijet tolti, akkor most hogy is van ez a tarselnokseg? Nem ugy van, hogy a KLL van eloterbe nyomva, mikozben ungar-schiffer mozgatja ot a szeljarasnak megfeleloen?
karma1
erdekes, szelikenek Vona mersekelt Jobbikja nem volt megfelelo... Most majd lepaktal a sokkal extremebbekkel, szelsosegesekkel? Akkor mar keresztes miert nem megy el toroczkaihoz is?
Yoda69
Nagyon helyes. A jobbik es az elempe egyuttesen tolja a fideSS szekeret. Igy legalabb nyilvanvalova tettek mindenki szamara.
Jelenleg csak ketvalos ellenzek maradt akik kepesek bejutni a parlamentbe: az MSZP es a DK. Oket kell tamogatni ha le akarjuk valaha is valtani ezt a maffia kormanyt.
Gauntlet
Süllyednek el az egész kollaboráns gyalogbéka-hadosztály! Benne MSZP, DK! Szekértolók!
karma1
@Gauntlet: A DK nem szekertolo. Nem tudsz benne egyetlen lehetseges fideszes ugynokot sem felmutatni.
Naluk (is) sikeres volt a kis buzi karaktergyilkolos politikaja..
Az mszp mar regen megerett a felszamolasra, miutan Tobiast szinten le-karaktergyilkoltak mert veszelyes lehetett volna orban szamara, utana mar csak pojacak jutottak szohoz naluk...
karma1
@Yoda69: Az a baj, hogy ez vilagos Neked meg nekem, - meg jonehany itt kommentelo tarsunknak - de egyaltalan nem vilagos egy csomo valasztonak.
Emlekezz Bela333-ra, aki ezerszer inkabb Gyurcsanyt meg a DK-t ekezte, viszont egyetlenegyszer nem hallottam elmarasztalo szot tole orbanrol...
Vagyis az lmp-hivok kozott ki lehetett adva egy olyan korlevel vagy burkolt utasitas, celzas, hogy senki ellenzekivel ne, de a legpatasabb ordog az a Gyurcsany...Na, azzal meg plane nem... Aztan ki is derult, hogy valoban igy van - kifejezett gyulolet mukodik bennuk a sajat baloldali erzelmu ellenzekuk irant (akivel egy oldalon kene allniuk, osszefogniuk), de valoszinu pont azert nem lehetett volna veluk osszefogni, mert akkor nem tudtak volna tovabb csinalni a kis ketes uzelmeiket orban erdekeben...
justhpeter
@karma1: Se mszp, se dk. Se a kettő együtt. Ezek is ugyanolyan belterjesek, mint a másik oldal pártocskái. Új, létszámában a maiakat meghaladó, széles CIVIL alapokra és CIVIL kontrollra épülő sokoldalú érdekeket képviselő csoportosulás kell. Lehet, hogy hosszú ideig nem lesz,de ameddig el sem kezdünk semmi újat, marad a mai kleptokrácián alapuló fasisztoid rendszer.
karma1
@justhpeter: Hat szerintem kicsit mas a kep, es ha csak partokban gondolkodunk, akkor megette a fene...
Nincs ma Magyarorszagon egy olyan hiteles forum sem, ami akar partta is alakulhatna, mert akik vannak, azok tul specifikusak - csak egy-egy tema korul szervezodtek, tehat nem biztos, hogy mindenre jo ralatasuk van -, es mivel mar annyira megvan osztva a magyar nepesseg, a kulonbozo retegek kozott nincs atjaras (na jo, ez regebben sem volt igy, de most sokkal kevesbbe van atjaras. Nem hiszem, hogy egy szabolcsi parasztbacsinak lenne mondanivaloja egy gyori autogyari munkasnak, es hogy ugyanazok lennenek-e a problemaik. De mara annak az eshetosege, hogy ok valaha is kozos erdekert rukkoljanak elo - mondjuk a lepukkant egeszsegugy - az teljesen kizart).
Nekem peldaul hiaba jott elo a momentum, mint kesobb kiderult roluk, mindegyikuk aranytalcan kapta eddig a kulfoldi iskolait, az eletkezdest, mert peldaul a papa fideszes. Persze, a gyereknek nem kell ugyanazt csinalnia, mint az apjanak, de valoszinu, hogyha pl. fideszes a papa, es o fizette eddig a kulfoldi egyetemi tanulmanyokat, ezert most majd lojalitast var el a kolketol. Aki viszont kb. 40+ korban kezdi a partalapitast, politizalast, az meg feltetlenul szivott magaba valamit a keso kadarizmusbol, tehat nem lehet "szuz".
orbant nem lehet demokratikus eszkozokkel megdonteni, (ebbe tartozik a szavazas is, mert a valasztasi torveny felejuk lejt). orbant kizarolag mocskos eszkozokkel lehet legyozni: ha peldaul valaki pont ugyanolyan karaktergyilkossagot tudna elinditani vele kapcsolatban, az nagyon hatasos lenne. Nem a fizikai megsemmisitesere kell torekedni, hanem politikailag kell ot orokre szamuzni a magyar politikai elet barmilyen formajabol.
Szoval nekem Gyurcsany azert marad szimpi, mert o valoban nem ertett egyet orban egyetlen politikai huzasaval, mig szel harcolna Erdely autonomiajaert, o is 15 millio magyarban gondolkodik, es a momentum is kijelentette, hogy 2022-re gyur. Iden meg sem akartak donteni orbant...
kereső
@justhpeter:" Új, létszámában a maiakat meghaladó, széles CIVIL alapokra és CIVIL kontrollra épülő sokoldalú érdekeket képviselő csoportosulás kell. "- ilyen "csoportosulás" az teljességgel egypárt rendszer.Egyébként is ki a CIVIL? Nem mi, ja és azok párttagok-pártokkal szimpatizálók ,akik nem hivatásszerűen politizálnak?Valamikor! a hivatásosok is civilek voltak-vagy nem. Meg aztán mit jelent a belterjesség? A dk 11000 tagja?Az mszp-vel nem a belterjessége a baj./ha ezt a hivatásos politikusaira érted/
Volt már CIVIL? kezdeményezés- egymilllióan,az együtt is úgy indult, meg a Gulyás Marci legutóbb. Volt szervező erejük? Csak a kirekesztésig jutottak,nem a szervező erőig.
"Csak az jöjjön,aki tudja,aki végig csinálja,csak az jöjjön!"-na nem ez volt a jelszó. Ha eleve úgy indul valami kezdeményezés,hogy kirekeszt-megoszt,az hamvában holt.A szélskörűség azt jelenti,lehet,hogy nem értek veled mindenben egyet- de TE ugyanazt akarod ,amit ÉN- akkor most EGYÜTT kell ezen munkálkodnunk, a különbségeket meg majd akkor kell kitárgyalnunk,amikor annak eljön az ideje.
Véleményem szerint 2014-ben már elzavarható lett volna orbán,ha Bajnai és az Együtt nem azzal operál,hogy ki ne! És igen fel kell tudni mérni,hogy ki a valódi!ellenzék-és ki az aki orbán seggében lóg az ellenzékiség álarca mögött. Mondjuk a 21.század pártjai melllett,és azok segitségével épitette ki orbán a fasisztoid diktatúráját.Még csak kezdeményezés sem volt ellene a részükről.
simmering73
"Az Amerikai Népszava 2010 óta folyamatosan a rendszer és a csaló választások bojkottját hirdeti. Az Orbán-rendszert meg lehetett volna állítani, ha az ellenzék nem adja el magát a diktátornak. A passzív ellenállás, a legitimáció megvonása, a parlament bojkottja, kihúzta volna a rendszer lába alól a talajt, amin nem segítettek volna kamupártok és a dezertőrök sem."
nepszava.us/az-ellenzek-szegyene-hogy-a-fidesz-bojkottalja-a-parlamentet/
Gauntlet
@karma1: szekértolók! Orbán ügynökei! Felesküdtek! Elismerik a NER-t ! Cédák! Olvasd el az amerikai népszavát! De mennyire hogy igazuk van !
karma1
@Gauntlet: Minden allitasoddal egyetertek - kivetel a DK.
Azzal egyutt bartus mar nekem nem igazan mervado...
Erdekes modon mar a Hocipobe sem ir - valamilyen komoly valtozason ment at bartus...
Yoda69
@justhpeter: 06:42
Ilyen csak a mesében létezik. Főleg magyarorszagon ahol 2 ember is 3 fele húz.
Azzal kell foznunk amink van, legfőképp inseges idoben. Továbbra is csak a DK-ban esetleg az MSZP-ben látom a kormány váltó ellenzék lehetoséget.
Egy olyan civil szervezet amirol abrandozol 100 ev alatt se fog tudni itt letrejonni, mert az orbán diktatúra csak durvább és keményebb lesz.
justhpeter
@karma1: @kereső: Akár igazatok is lehet, de fontoljátok meg.
Számomra az ország dolgaiban való döntés kérdésében vannak bizonyos tabuk, amikhez mindenképpen ragaszkodnék.
- nem támogatom olyan ember jelölését bárhova is szóljon, aki az iskolapadból kikerülve mindenféle élet- és munkatapasztalat nélkül csak azért jelölt, mert ő bármely párt, mozgalom vagy csoport ifjú titánja.
- nem támogatom olyan ember jelölését bárhova is szóljon, aki már egyszer lehetőséget kapott, de élni nem tudott vele, illetve visszaélt a lehetőségeivel. Számomra mindegy, hogy jellem- tudás,- vagy akarathiánya volt-e.
- nem támogatom olyan ember jelölését bárhova is szóljon, akinek feddhetetlensége bármilyen témában bárkiben felmerülhet.
Ha csak ezt végiggondoljátok, akkor nagy valószínűséggel két dologhoz juttok. Első: ilyen alapon nem lehet jelölni senkit, második: ilyen alapom a jelölés nagyon körülményes és babrás.
A másodikra mondok igent. Valóban meg kell fontolni. A végső érv a megfontoláshoz, hogy nem egy föld alatti illemhely vezetéséhez keresünk megfelelő tisztességes embereket, hanem egy ország vezetésére.
Azt sem látom be, hogy miért nem kaphatnának egy döntés előkészítési folyamatban jóval nagyobb szerepet a civil- illetve érdekvédelmi szervezetek, akár szakmánként, vagy szakmacsoportokként.
Miért kellene az ország sorsát kizárólag (főállású)pártpolitikusokra bízni ? Főleg annak tudatában, hogy ehhez ma semmilyen végzettség vagy szakismeret nem követelmény.
karma1
@justhpeter: Szerintem az elso: ilyen alapon nem lehetne jelolni senkit sem...
Egy szoval nem mondtam, hogy nem lehetne olyan embereket alkalmazni az orszag vezetesere akik masban is jeleskednek: nalunk peldaul eloszor van egy jo szakmad, amiben nagyon jo vagy, es UTANA megnezik, hogy jo vagy-e politikusnak?
Egyetertek Veled abban is, hogy az iskolapadbol kikerulve senki se lehessen azonnal politikus, ha soha mast nem probalt.
Akkor viszont azt kell latnunk, hogy ebben a pillanatban senki sem alkalmas arra, hogy a parlamentben kepviselo legyen, illetve hogy vezesse az orszagot.
A momentum tul zoldfulu - gyakorlatilag ok eppen hogy az egyetemrol kerultek ki valamilyen politikatudomanyi tanszekrol, vagy valamilyen gittegyletes szakarol, az mszp tul oreg, a jobbik tul jobboldali, az lmp-rol mar kiderult, hogy egyaltalan nem ellenzeki, az Egyutt feloszlott, a Kutyapart valojaban nem akar kormanyozni, akkor mirol is beszelunk?
Szerintem ez a tipusu partpolitizalas nem valt be, nem lehet ezt igy folytatni, valami teljesen uj format kellene kitalalni arra, hogy az embereket egyaltalan ERDEKELJE a politizalas,
Amig nem lesz megvaltoztatva a valasztasi torveny kozel igazsagosra, addig egyenlotlen feltetelek mellett SEMMILYEN ellenzek nem fog labdaba rugni.
karma1
@justhpeter: Ja, mas dolog, amire hivatkozol: ha valaki egyszer leszerepelt, akkor az - szerinted - megegyszer soha ne jusson vezetesi lehetoseghez, vagyis ne jusson meg egyszer pozicioba.
Ezzel tulajdonkeppen egy kalap ala veszed peldaul a teljesen toketlen, hasznalhatatlan Medgyesit Gyurcsannyal, es peldaul azt sem veszed figyelembe, hogy ok ketten teljesen kulonbozo korulmenyek kozott voltak kormanyfok. Az erotlen, nagyon felejtheto kategorias Medgyesire ugyanazt kered, mint Gyurcsanyra, aki a legnehezebb idoszakban volt Magyarorszag miniszterelnoke, raadasul egy csalodott fidesz-szel az ellenzekeben, akik mar teljesen rutinszeruen mindent megtorpedoztak, amit Gyurcsany elore akart volna haladni.
En csak abbol indulnek ki, amit az egyik kommentelotarsunk emlitett: ha ilyen feltetelek mellett kellene kivalasztanunk a kovetkezo ME-t es hiteles kormanyt, akkor az elkovetkezendo 100 evben erre eselyunk sem lenne, - megint az lenne, mint a Kadar korszakban, mikor mar vartak Kadar halalat, hogy a rendszerenek vege legyen, mert tudtak, hogy utana pozitiv valtozasnak, megujulasnak kell jonnie, - szoval most ugyanarra kene varnunk? orban halalara vagy bortonbe jutasara ahhoz, hogy egy uj, feltorekvo, valtozast es jobb korulmenyeket hozzon az orszagnak?
Szerinted ma letezik olyan ember, aki a Te osszes kriteriumodnak megfelelne?
kereső
@justhpeter: nagyon félreértesz valamit! Nem KELL jelölni egyenlőre senkit.Egyenlőre talán az lenne a feladat,hogy megszervezni azt a közösséget-és igen:civilek,pártok amely tömegekhez tud eljutni egyetlen céllal: visszaállitani a demokráciát és a jogállamot! Nem akar itt és most senkit se jelölni-de már Te is igy kezded-nem akarok olyat jelölni! már kirekesztesz-tudomásul kell venni,hogy aki változást igazából,azokra mindre!!!szükség van valamilyen módon.És azt is illene belátni,hogy a dk nem gyurcsány! szervezett politikai párt-fent már irtam hány taggal.Na most,ha kell a dk szervezettságe-mozgositási képessége,akkor azt ki kell használni,nem fanyalogni.Ugyanigy az mszp- bár ennek szervezettsége már igen megkopott.
És nem kell?! az ország sorsát pártpolitikusokra bizni, bár tudok mondani sok-sok ellenpéldát/ most csak egyet- Gráf József párt!szakpolitikus volt,vagy Gőgös Zoltán-de vannak nagyon sokan-egyenlőre a pártok azok,amelyek szervezettségüknél fogva képesek lennének a CIVIL-ek megmozditására, csak az a fránya orbáni átok- a megosztottság,a ki kivel nem! Na ezért nem becsülöm semmire a 21.század pártjait. És a 20.század szülöttje vagyok,-nem tehetek róla- akkor én mostmár nem is vagyok fejlődőképes,mert már leszerepeltem? Mondjuk orbán engem már leirt alaptörvényileg, amikor negyven évet kiirt a magyar történelemből.A röhej az,hogy most éppen ugyanazt csinálja,/saját jószántából?/ És hát az az átkos negyven év valaminek a következménye volt,és nem az ország döntött akkor sem a saját sorsáról-ahogy 1920-ban sem.Ha úgy veszem,akkor horthy is csak egy odaeresztett báb volt!
kereső
@karma1: nincs kivétel! Van egy örökbecsű mondás:"nem elég tisztességesnek lenni, annak IS kell látszani"!.Namost,ha ellenzék-és főleg egy diktátor (érdekes,hogy csak mi merjük ezt kimondani, az ellenzéki pártok nem) ellenzéke,nem tesz esküt egy általa is illegitimnek tartott alaptörvényre,ami nem alkotmány!,és a pártérdekből nem ül be a parlamentbe.Ez vonatkozik mindenkire-nincs gyevi biró!Mindenki letette az esküt,-s ebből a szenpontból nem reveláns,hogy ki milyen kiegészitést fűzött hozzá szóban,vagy a tényleges eskütétel előtt máshol,milyen esküt mondott el.Vagy egyedül esküdött-e.Nem számit.Az számit,hogy ott vannak,és ezzel a NER részei lettek- mondjuk már 2014-ben IS! Mi,meg ellenzékiek itt maradtunk magunkra hagyva.Ennyike.Tudom,hogy egy fecske nem csinál nyarat, de az első-és egyetlen fecske nélkül, még csak hire-hamva sincs a nyárnak. És ezt se! látta be a dk.
Jozefina
@kereső: Gyurcsány már kimondta, hogy orbán diktátor!!! És orbán egyedül Gyurcsánstól fél. Nem véletlenül minden oldalról támadják. Most pl. több millás bírsággal a cégét!!!??
Commenter
@karma1: a kutyapártról pont a héten derült ki, hogy ők is felejtősek, csak ide nem lehetett beküldeni a cikket. A Savköpő Menyét! alapítványukat orbán finanszírozza. Így könnyű Thomasos grafittizni...
karma1
@Commenter: Igen, en csiptem a kutyapartot, de amikor szoltak nekik a valasztasok elott, hogy lepjenek vissza, mert tuti, hogy a rajuk adott szavazatok biztos hogy a fideszhez vandorolnak, akkor Kovacs Gergo eleg durvan mondta, hogy nekik is joguk van a valasztason indulni, nem azert alapitottak partot, hogy aztan ne induljanak el...
Ez viszont egy uj info volt nekem, es persze, hogy azert nem engedte meg bekuldeni a cikket a propi,l mert tuti a fideszes hatter.
Sámannus
Sokszor mondtam, ha Gyurcsány népszerűsége elkezd emelkedni a fütyisznek annyi. Ez nem vicc az emberek rájöhetnek bármelyik pillanatban, hogy van megoldás.
Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy a kormány tagjai párttagok lesznek, hanem normális piacról áttérő szakembereket választanak a kormányba. A politikusok általában alul képzettek, tapasztalatlanok különbözőhelyzetek megoldásában. A mai kormány legfőbb bűne az, hogy nem kormányoznak, hanem csak leépítik az ország minden értékteremtő apparátusát.
Commenter
@Sámannus: "A mai kormány legfőbb bűne az, hogy nem kormányoznak"...nem hát, mert meg is mondta a csuti, hogy egy kormánynak "nem az a dolga, hogy kormányozzon hanem az hogy ellenségeket keressen." Pont ez folyik most, ez egyszer igazat mondott, állja a szavát. Nézd már meg a kormánynak csúfolt gyülevész hadat, beállhatnának ők is a Pancser Aréna az "aranylábú" focicsapat mellé...
karma1
@Sámannus: Igen - ahogy Gyurcsany nepszerusege elkezd emelkedni, orbannak annyi.
Ezt o tudja a legjobban - ezert is dolgozik minden erejevel ( es sajnos lathatoan nagy sikerrel ), hogy Gyurcsanyt lekaraktergyilkolja, es a hazug kozvelemenykutato intezetein keresztul csak o, orban mindenkinek azt harsogja, hogy Gyurcsany a legnepszerutlenebb politikus.
(Ezt soha senki mas nem allitotta, kizarolag ez a tetves orban a statisztikus "szakerto" csicskasain keresztul...)
kereső
Akkor beszéljünk még a 21.századi pártokról egy kicsinykét. Jobbik: irt már új programot a nagy néppártosodás közepette, mert az eredeti programjukat éppen orbán valósitja meg- és ezzel vissza viszi az országot egy félfeudális,posztfasiszta állapotba.Akkor mitől is 21.századi?,mert akkor alakult? Nem már! Lmp: a globalizáció világában-globalizáció ellenes?,és az mdf szellemi örököse?,akikhez közelebb áll a horthy rendszer úrhatnám világa/igaz ők ezt konzervativizmusnak mondják/-mint egy modern nyitott társadalom képe?Mitől 21.századi egy ilyen párt? A Momentumról meg igen keveset tudni- van-e,és milyen a világképe,egyenlőre sötét ló.Csak ki ne derüljön,hogy nekik is csak az a bajuk a NER-rel,hogy nem ők bitorolják a székeket.
Commenter
@karma1: hát a fidesz szavazók körében biztosan Gyurcsány a legnépszerűtlenebb, a fidesz szavazókat leszámítva meg orbán biztosan az egyik legnépszerűtlenebb az országban. A szakértő mráz-féle közvéleménykutatók legutóbb azt hozták ki az egészből hogy Áder a legnépszerűbb, őt követi orbán...egyetlen ellenzéki politikus került be a top 5-be, ez pedig Márky Zay Péter volt, aki nem mellesleg Hadházy Ákos unokatestvére.
karma1
@Commenter: Kepzelheted, hogy ahol ader, a Bajszos Szar a legnepszerubb... Aha...:o)))
kereső
@karma1: dehogynem! Az összes többi ellenzéki párt." többet visz,mint hoz!" ,meg megosztó,holott a magyar politikában a legújabbkoriban egyetlen igazán megosztó politikus van/aki ráadásul uszitó is és az orbán.De kenjük rá ezt is a kisnyúlra. Javaslom meghallgatni orbán viktor 2007.október 23.-i beszédét.Aztán lehet rajta gondolkodni,hogy orbán az akkori viszonyokról beszélt-e,vagy már akkor azt vetitette előre,hogy ő mit akar csinálni?Már akkor készen állt szerintem a nagy mű a fejében.
Commenter
@kereső: Nagy mű? Ócska rombolás, vegytiszta kreténség. Rá fog omlani, rá kell hogy omoljon. Remélem maga alá temeti.
Commenter
@kereső: "Csak ki ne derüljön,hogy nekik is csak az a bajuk a NER-rel,hogy nem ők bitorolják a székeket."Már kiderült, hogy de,igen. Beálltak az lmp mögé a független jelölt nem támogatásával, úgy, hogy meg se kérdezte őket senki akarják e támogatni, maguk mondták jó előre hogy nem.
kereső
@Commenter: igenis nagy mű! Egy demokratikus berendezkedésű,jogállamot lebontani,egy félfeudális társadalom gazdasági alapjait megteremteni,és a társadalmat ennek a képnek megfelelően átformálni,igenis az. Nem csak rombolt-épit is!,csak az egy szörnyszülött lesz.Olyan mint ő maga.
Commenter
@kereső: "az egy szörnyszülött lesz.Olyan mint ő maga." ők hozták meg az ún. Taigetosz törvényt is. Aki a nyugdíjas fórumon (a nyugdíjasok nem mellesleg a szavazóbázisuk gerincét képezik) azt meri kijelenteni, hogy idézem: " aki idős, beteg vagy olyan ember aki képtelen ellátni önmagát az nem is érdemli meg az életet." Nos az ilyen megérdemli, hogy valóban lelökjék a Taigetoszról. Onnan lehet hatalmasat esni a nagy művével együtt a hatalmas semmibe, mert ennek már a történelem szemétdombja is túl jó hely...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.