Olyan országot szeretnénk, "ahol a munkának értéke van, ahol a ház otthon is, ahol a családok támogatást kapnak, ahol a hit összeköt, a biztonság pedig állandó". Olyan országot szeretnénk, "amelyet mindenki büszkén hívhat hazájának" – fogalmazott a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap Zalaegerszegen.

Dömötör Csaba a városi Szent István-napi megemlékezésen rámutatott arra, hogy

ezeréves történelmünk folyamatos vágy arra, hogy ne csak biztonságban legyünk, hanem nagyobb jólétet is kiharcoljunk magunknak; legyen erőnk észrevenni, hogy az a korszak, ahol mindez teljesül, itt kopogtat az ajtón.

Az államtitkár kitért arra, hogy augusztus 20-nak, Szent István ünnepének "nincs ellenpontja, nem vetődik rá a gyász árnyéka", ezen a napon "a cselekvés, a bátorság és a jövőbe vetett hit maradéktalan diadalát ünnepeljük" és egy olyan államférfit, aki évezredes távlatban "egy népet tett nemzetté, szállásterületet hazává és laza szövetséget erős állammá".

Szent István fiához intézett intelmei a magyarok azóta élt több mint 30 nemzedékét is kötelezik, mert "bátrat álmodott, egy olyan országot, amely védi határait, amely keresztény alapokon áll és amely független döntéseiben és pénzügyeiben is"

- emelte ki a politikus.

Dömötör: olyan országot szeretnénk, amit mindenki büszkén a hazájának hívhat

Fotó: kormany.hu/Botár Gergely

Dömötör Csaba szerint

a határokat ma is védeni kell, a keresztény talapzatra ma is nagy szükség van és a függetlenségünket meg kell erősítenünk.

Ezért áll a déli határzár és ezért döntött úgy pár hete az Országgyűlés, hogy alkotmányba foglalja: "minden állami szervnek kötelessége a keresztény értékek védelme". Az előttünk álló években látszik majd jól, hogy ennek mekkora jelentősége van – fűzte hozzá.

Egy felmérés szerint a magyarok 77 százaléka azt várja el a kormánytól, hogy védje meg Magyarország keresztény értékeit és gyökereit

- jelezte az államtitkár.

Azzal folytatta:

Szent István egyik legnagyobb tette, hogy megteremtette az ország függetlenségét, pedig már akkor is nagyhatalmak jelentős érdekei csaptak össze a világnak ezen a részén.

Kifejtette:

a magyaroknak akkor mehet jól a sora, ha a saját kezében tudja tartani a legfontosabb döntéseket, de ehhez gazdasági önállóság is kell.

Ezen a téren nagyon sok teendőnk van még, bár "megszabadultunk az IMF gyámságától, évről évre csökkentjük az államadósságunkat, külső tartozásaink megfeleződtek, miközben a stratégiai ágazatokban a magyar tulajdon hányada megkétszereződött", az ország tehát egyre szilárdabban áll a saját lábán.

Dömötör Csaba utalt arra, hogy

Szent István azzal, hogy a kereszténységet választotta, évezredes távlatban döntött a magyarok hovatartozásáról.

Európa részei vagyunk és sokszor adódott az a felelősség, hogy ezt védelmezzük is, s mintha most is ilyen helyzetben lennénk.

Európát kettős válság nyomasztja: a gazdasági, aminek egy részét sikerült megoldani, de ennél súlyosabb az identitásválság, amit "a kulturális önfeladás, a bevándorlás és az értelmes párbeszédet gátló politikai korrektség" szít.

A jövő évi európai parlamenti választás dönti el, hogy ki tudunk-e törni ebből az identitásválságból, hogy Európa képes lesz-e megújulásra

- jegyezte meg a politikus.

A magyarok szavára most mintha jobban odafigyelnének, "talán azért, mert mi őszintén és mindig nyílt lapokkal játszunk, világosan elmondjuk, hogy az európaiak számára a biztonság az első".

Semmi okunk az önfeladásra, mert Európának van mire építenie, az évszázados kulturális és szellemi teljesítményére, a gazdasági és a politikai versenyre, a nemzetek sokszínűségére és a keresztény hagyományokra.

Európának vissza kell térnie a gyökereihez

- hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Akiknek nem fontos a biztonság, akiknek nem fontosak a határok, a nemzeti kultúrák védelme, "azoknak az európai emberek sem fontosak, a magyarok sem". Akik "hanyagságból vagy szándékosan Európa népességcseréjét segítik elő, az európaiak többségi akaratát tagadják meg" – emelte ki az államtitkár.

Forrás: MTI

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
Van ilyen ország, például Svájc, Svédország, Norvégia, Izland, Dánia...
Magyarország egy másik kategória.
Az egy lopós cigány és az elbaszott félázsiai nyomoroncainak a gyülekezőhelye.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Eriksson: má' miért kérnék bocsánatot? Véleményemet mondtam,az szent és szabad,és semmi sértő nem volt benne. Nem fogok veled vizet gereblyézni,mert nincs értelme.
simmering73
Dömötör. Ez nem az az ország. Melyikről dörmögsz?
Rockxy
A büszkeségre épített országok eddig még mind összedőltek.
Újítani kéne má' valamit.
Eladott Ország
Annyi mocsok, annyi álszentség, annyi sehova nem vezető vak gyűlölet… Annyi melldöngető, de tartalmilag teljesen üres/kiüresített, ócska kereszténykedéssel sújtott, nyomasztó, fojtogató, örökkévalóságnak tűnő pillanatot okoz egy egész országnak és egy egész nemzetnek az, hogy Orbán Viktor és a fidesz bűnöző tolvajbanda kitalálta, most ez a kereszténydemokrata köpönyeg lesz a megfelelő a hatalom megtartására. Dömötör Csaba Rogán Antal propagandász és bűnöző valamilyen államtitkára, felmondta a leckét, mert ma ő volt a soros.
"A keresztény talapzatra ma is nagy szükség van " Lefosom a bokámat, baszki.
Pálinkás Pál
Majd akkor hívom hazámnak,ha ti minimum a megérdemelt életfogytotokat töltitek...de az sem baj ha csak simán felfordultok...simán okoztatok már asnnyi kárt,hogy az is beleférne!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.