A társelnöki és a frakcióvezetői posztról is lemondott az LMP-ben Szél Bernadett. A döntés előzménye, hogy Szél Bernadettet az LMP etikai bizottsága megbüntette a kampányban folytatott tevékenysége miatt.

Szél Bernadett döntött: lemond az LMP-s vezetői posztjairól

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A politikus a párt etikai bizottságának döntései miatt távozik, mert nem akar olyan "rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák."

Az erről szóló hír a Borsod24 nevű oldalon jelent meg először, de az Index portálnak is megerősítették az LMP-ből.

A 24.hu névtelenséget kérő forrásai szintén megerősítették a Szél lemondására vonatkozó hírt.

A Borsod24 cikke szerint Szél Bernadett azt mondta:

egy politikai közösség nem bánhat így a sajátjaival és végképp nem méltó ez a viselkedés a zöldekhez

Hozzátette:

nem akarok egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák.

Két hónapja, hogy a párt másik társelnöke, Hadházy Ákos ki is lépett a pártból, az után, hogy az április 8-i választási vereség után lemondott a társelnöki posztról. Azóta több határozatot is hozott a párt etikai bizottsága a párt tagjai ellen. Köztük Szél ellen is, őt három évre tiltották el a tisztségviseléstől.

Forrás: Index, Borsod24, 24.hu, Origo

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Most biztos kap valami zyíros államtitkári állást.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
Ki hinné, hogy a kormányváltásra buzdító LMP vezetője ilyen mélyponrtra jutott?
Mindenkinek jobb lett volna, ha már a választások előtt lemond és nem hülyíti a párt szimpatizánsait a nagy összefogás reményében! Szerencsétlen, ostoba ellenzék! Hát kellett ez nektek? Úgy látszik ennyire vagytok képesek!
GRATULA!
human
@Peller Anikó: Szerintem a tömegpszichózis, a csordaszellem nagyon működik csoportoknál. Egy valaki a tömegben elkiáltja magát poénból, hogy "Tűz van!" és mindenki utána kiabálja és rohanni kezd. Nem néznek szét tényleg van-e tűz és az mekkora, csak ösztönösen pánikszerűen cselekednek.

Azt akarom ebből kihozni, hogy valaki elkiáltotta magát, hogy az ellenzéket Orbán irányítja és mindenki elkezdte ugyanezt szajkózni. Holott nem a teljes ellenzéket, hanem abban kisebb csoportokat irányíthat közvetlenül, de ebbe belelátja mindenki, hogy a komplett párt áruló.

Tehát egy kis részük közvetlenül Orbánnak dolgozik és keveri a szart. Egy részük nem fogja fel mi történik és saját bénázása miatt ássa magát mélyebbre. A többiek meg már kiléptek a pártból és függetlenként vagy civilkét folytatják.
Desischado
Jóval előbb kellett volna. De elvégezte a "munkát", kiváncsi vagyok, hol bukkan fel legközelebb. Nem lennék meglepve, ha a fidesz megkínálná valami zsíros állással.
Gauntlet
A pártban csak egy fejkendős, bibircsókos, huszonéves mamóka maradt, az is közölte hogy jövőre a Dragonballban játszik Uranai Baba néven!
pécsi
Nevetséges volt a hölgy, ahogy bejelentette a szél kormány felállítását, kiosztotta a szerepeket. Bizonyította, hogy a politikához nem ért, durva bukás volt, megérdemelte.Tünés a politikából, sorsa Dávid ibolyáéhoz hasonló. Szélkakas/nők/.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok