Az ellenzék azt se szavazta meg, hogy jövőre több pénz jusson az oktatásra – emelte ki a Fidesz-frakció az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében ellenzéki nyilatkozatokra reagálva.

A kormánypárti frakció közleményében kiemelte: a 2019-es költségvetés 606 milliárddal többet biztosít az oktatásra, mint a baloldal által utoljára benyújtott költségvetés.

Azok beszélnek most az oktatásról, akik kormányzásuk alatt több száz iskolát zártak be és elvettek a pedagógusoktól egy havi bért

- írták, megjegyezve, hogy

a Fidesz 2010 óta pótolja az oktatásból kivont pénzeket

A közlemény szerint országszerte megújulnak az iskolák: csaknem 150 településen építenek tantermet, tornatermet vagy tanuszodát, további több mint félezer iskolában felújítások, nyelvi és informatikai fejlesztések zajlanak.

Kiemelték azt is, hogy

a pedagógusok bére 2013 és 2017 között átlagosan 50 százalékkal emelkedett, és soha annyi gyermek nem jutott még ingyenes étkeztetéshez és ingyenes tankönyvhöz, mint most.

Az ellenzéki pártok közül a Jobbik azt kifogásolta, hogy a kormány alulfinanszírozza az oktatást, a jövő évi költségvetésben összesen 15 milliárd forinttal szán többet a közoktatásra, mint az elmúlt tanévben.

Az MSZP szerint a magyar oktatási rendszer semmilyen jövőképet nem kínál a fiataloknak, ez azon is látszik, hogy milyen sokan kívánják elhagyni az országot és mennyien kerülnek ki képzettség nélkül az iskolákból.

Az LMP szerint a kormánynak több pénzt kellene az oktatásra fordítania, ellenkező esetben Magyarország még a régiós országoktól is lemarad a nyugathoz történő felzárkózás helyett.

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy minél hamarabb dolgozzon ki átfogó felzárkóztatási stratégiát a létminimum alatt élő gyermekek és családjaik helyzetének javítására.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Szerencsétlen KORMÁNYRÚD nem veszi észre, hogy már 13. éve KIK RÁNGATJÁK hún jobbra, hun balra, többször HÁTRA mint előre , de olyan BAZI NAGY JÓLÉT nem volt ebben az országban, mióta SPORT SZERŰTLENŰL rán-gatya a PÁLYATÉVESZTETT "béközepeSS"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@papa.49: emlékszel még a kis dobozkákra amelyben a kommunizmus utolsó leheletét árulták? remélem az orbánizmus utolsó lehelete változatban is hamarosan piacra dobható lesz...
nemfideszes
Az hogy soha ennyi gyerek nem szorult rá ingyenes étkezésre és tankönyvre, nem dicsőség hanem szégyen!
papa.49
@Commenter: Az egyikbe remélem a csuti utolsó lehelete is benne lesz na azt kell az óceán fenekére küldeni !!!
papa.49
Fütyisz melyik kormány adott a tanároknak 50 % béremelést 2002 őszén NEM TI AZ BIZTOS !!!
karma1
A "mi lett volna, ha" nem meghatarozo terminus,. ugyhogy a fide$$ csak ne kritizaljon: barmelyik ellenzeki kormany volt hatalmon, a fidesz ellenzekben sem csinalt mast, csak mindent megtamadott csipobol, ellenzett, destrualt, nepszavazast hirdetett ellene, stb.
A 300 forintos vizitdijra nepszavazast iratott ki, de most teljesen lelkesen megszavazza, hogy 4000 forint legyen egy fogorvosi vizit ara...Kezdesre, csak azert, mert a betegnek szuksege van a fogorvosra. Rohadt tetvek...
nezelodo
Nem vettétek észre, hogy ti vagytok már kilencedik éve kormányon, és most nem az ellenzéken kell számon kérni az el...ott oktatást? Ha, ha, ha... templomtoronynak hordóhasa lenne akkor az lenne a nemzetvezető?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.