A svédországi választáson a 6004 szavazókörzetből 6000-ben leadott szavazatok összeszámlálása – 99,8 százalékos feldolgozottság – alapján a voksok 40,6 százalékát kapta a kormányzó baloldali koalíció, az ellenzéki jobbközép választási szövetség a voksok 40,3 százalékát szerezte meg, a harmadik helyen pedig a bevándorlásellenes Svéd Demokraták (SD) párt végzett a szavazatok 17,6 százalékával.

Svéd választások: elmaradt a szélsőjobb előretörése

Összesen 6300 jelölt szállt versenybe a 349 parlamenti mandátum mellett 20 megyei tanács és 290 önkormányzati gyűlés helyeiért.

A baloldali blokk, a svéd Zöld Párttal koalícióban kormányzó Svéd Szociáldemokrata Párt, illetve a Baloldali Párt együttese, az előzetes eredmények szerint, 144 képviselői helyet szerzett meg, míg a konzervatív Méréskelt Párt, Centrum Párt, Kereszténydemokraták és Liberálisok – Szövetségként ismert – jobbközép koalíció 142-t. Az SD 5 százalékkal szerzett több szavazatot a négy évvel ezelőtti választásokhoz képest, 63 képviselői mandátumot nyert.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/TT/Johan Nilsson

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A svéd kormánypárti szimpatizánsokat nem csak a migráció érdekli. Valószínűleg foglalkoznak az oktatás minőségével, egészségüggyel, korrupcióval, közhangulattal, úgy általában az életszínvonallal...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Tévedni emberi dolog, mondta a sünmalac!
Aki Én
@Shikari a hét hülyéje: Pedig még csak hétfő van.
Bocs, hogy csak percek múlva reagálok, de nem láttam a klaviatúrát a röhögéstől potyogó könnyeimtől.
Megnevettettél haver, király vagy :)
namihami
Hát Viktorom, ez most nem jött be. De sebaj, nem kell minden hírt a fidesz-fórumokon bemondani és a választóid nem is fognak hallani erről a balfogásról.
F_Viktor
@Nessy: Az orbáni rezsim nem tévedett, hanem folyamatosan hazudott.
F_Viktor
@Shikari: Írod:
"A demagóg liberális propaganda, a hazudozás és az elhallgatás ide vezet, hogy a választók nem tájékozottak."

tibim, eddig olyan nagyokat mondtatok (vagyis folyamatosan hazudtatok!) amit (ha csak pici valóságalapja is lett volna) minden svédnek tapasztalnia kellett volna, hogy nincs az a liberális propaganda, "elhallgatás" (???) ami indokolná a bevándorlásellenes párt ekkora bukását!
colibri
Nocsak! Ma reggel a közmédiában pont az ellenkezőjét kommunikálták!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.