A kormányablakoknál intézhető 2500 féle ügyből eddig hétszáz olyan ügytípust találtunk, amelyek feleslegesnek tűnnek – jelentette ki a közszolgálatért felelős államtitkár a felújított járási hivatal átadásán szerdán Oroszlányban.

Tuzson Bence elmondta, ezekben az ügyekben jogszabály írja elő a bejelentési kötelezettséget, azonban a keletkezett adattal az állam nem kezd semmit, illetve előfordul, hogy ugyanabban az ügyben, ugyanannál a hivatalnál többféle iratot kell benyújtani.

Arra törekszünk, hogy a következő időszakban egységes és jól működő kormányhivatali rendszer jöjjön létre, ahová az embereknek egyre kevesebb ügy miatt kelljen betérni

- fogalmazott az államtitkár.

Czunyiné Bertalan Judit, (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy a járási hivatal jelenlegi épülete az oroszlányi városközpont meghatározó épületeként általános iskola volt, majd a csökkenő gyermeklétszám miatt bezárták.

Ha 2010 és 2014 között nem kezdjük el az épület megmentését, mára az enyészeté. A volt iskolára eddig közel egymilliárd forintot fordítottunk, az összegből mintegy hétszáz millió forint állami forrásból érkezett

- mondta a képviselő.

Kancz Csaba kormánymegbízott összegzése szerint az oroszlányi korszerűsítés egy komplex program része, melyben a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal egymilliárd forintot meghaladó forrást nyert el közhivatalok energetikai korszerűsítésére, kilenc helyszínen.

Eddig Esztergomban, Komáromban, Oroszlányban, Tatán és Tatabányán újítottak fel földhivatalokat, valamint a járási foglalkoztatási osztályok épületeit. A legtöbb helyen szigetelték az épületet, új nyílászárókat építettek be és szabályozható fűtést alakítottak ki, valamint napelemeket szereltek fel.

A programban érintett összes intézmény energiamegtakarítása évente 326 tonnával csökkenti az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. Az éves villamosenergia-megtakarítás meghaladja az 1,3 millió kilowattórát, amely jelentős mértékben csökkenti a fenntartási költségeket.

Lazók Zoltán (MSZP-DK-Együtt) polgármester emlékeztetett arra, hogy három és fél évvel ezelőtt kezdődött Oroszlányban az élhető és szolgáltató városközpont kialakítása, amelyhez az önkormányzat 270 millió forinttal járult hozzá és fokozatosan töltötték meg funkcióval a megüresedett, egykori Arany János Általános Iskolát.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mondom, minek kell örülni. Az Európai Unió 90 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosított a magyar lakosság számára, a lakóépületek energiahatékonyságának növelésére. Tehát a huzatos nyílászárók cseréjére, a fűtési rendszerek korszerűsétésére, hőszigetelésre. Ismétlem: vissza nem térítendő támogatást. A nemzeti, keresztény és nem tudom még milyen kormány meg úgy döntött, hogy egy nagy francot fogja ő ezt a pénzt a lakosságnak adni. Inkább önkormányzati és állami tulajdonú közintézményeknek adja, a lakosság meg kap helyette hitelt. Igaz ugyan, hogy kamatmentes hitelt, de hitelt, amit vissza kell fizetni. Volt rá magyarázat is. A kormány állítása szerint a vissza nem térítendő támogatás csak a panelházakra vonatkozott, családi házban lakók nem kaphattak volna belőle. Márpedig ez nem korrekt, mondta a mindig, minden körülmények között a korrektséget szem előtt tartó országvezetés, ezért fogta a pénzt és átrakta az állami intézmények energetikai korszerűsítésére, a lakosság kapott helyette jó kis hitelt, mert ahhoz a családi házban élők is hozzáférhetnek és így a korrektség szobrát lendületből meg lehet mintázni drágajó kormányunkról. Köszönjük a hozzánk való jóságukat. Egyszer megháláljuk
tudode
Tuzson mondva csinált államtitkárnak halván gőze nem lehet az ügyvitelről. Nincs olyan TALENTUM akormányablak, aki képes lenne akár 10 ügyféleségben hipp, hopp szolgálatára lenni az állampolgárnak. Ez úgy működik, hogy a mindennapi ügyektől eltérő ügyekben POSTÁS SZEREPÉT tölti be, azután majd valaki elintézi az ügyét, na nem 8 nap múlva!
.
Röhej amit PÁRTUNK, ÉS KORMÁNYUNK az energiatakarékossággal művel akkor, amikor MÁSBAN NEM, de földrajzi fekvésünk miatt GEOTERMIKUS nagyhatalom vagyunk! Árpád atyánk jóvoltából, mert IDE RAKTA LE a ki tudja honnan emigrált MATYAROKAT!
.
Nem is nagy, világhatalom vagyunk
.
--- Magyarország geotermikus világhatalom
www.origo.hu/gazdasag/hirek/20060218magyarorszag.html
.
Röhejes az, hogy pl. a felcsúti stadion, és edzőpályák fűtéséhez ki tudja hány milliárdért a tájba nem illő Makovecz stílusú KAZÁNHÁZAT ajándékoztunk.
,
----- Épül a 3,1 milliárdos, Makovecz-stílusú kazánház Felcsúton, hogy végre füthetők legyenek az edzőpályák
.
kepek.444.hu/2016/02/14/epul-a-31-milliardos-makovecz-stilusu-kazanhaz-felcsuton-hogy-vegre-futhetok-legyenek-az-edzopalyak
.
A mezőgazdaságban fólia melegházhoz , lakások padlófűtéséhez, és ki tudja még mihez lehetne hasznosítani a Föld ajándékát, és a többi ALTERNATÍV energiaforrást, csak KI KELLENE a narancsköddé vált MILLIÁRDOK egy részét beáldozni.
Eladott Ország
És igen! A sikersorozat folytatódik. Egy osztogató-fosztogató, elnyomó, zsarnoki rendszert szolgáltató államként jellemezni egészen abszurd dolog. "Az államnak nehéz, de alapvető feladata és kötelessége mindenhol biztosítani a kormányzati szolgáltatásokat – tette hozzá az Sokadik Bence államtitkár. Szerintem azt már megoldotta a magyar állam. Ott vannak minden faluban, minden lakásban, sőt, még a hálószobákban is. Csak szólok, hátha Tuzson még nem értesült róla: az államnak alapvető feladata az infrastruktúra, az oktatás, az alapvető ellátás, az egészségügyhöz való hozzáférés biztosítása is. Egyszerűbben fogalmazok, hogy a kormány is értse: kell a falvakba internet, normális út, tiszta ivóvíz, posta, bolt, távolsági busz, vonat, iskola, óvoda, orvos, gyógyszertár. Először. És persze munkalehetőség. Titeket is úgy kellene apasztani, mint a patkányokat, mert belőletek egy is sok wazze!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.