Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) már dolgozik az ápolási díj emeléséről és szabályozásáról szóló intézkedéseken, a javaslat hamarosan a kormány elé kerül – közölték pénteken az MTI-vel.

Hamarosan dönt a kormány az ápolási díj emeléséről
Fotó: Komka Péter/MTI

Az ápolási díjjal kapcsolatban az érintettek számára kedvező változás várható a közlejövőben – írták, kiemelve:

a kormány teljes mértékben egyetért azzal, hogy meg kell becsülni azokat, akik beteg hozzátartozójuk otthon ápolják.

A kormány döntésének előkészítésre az Emmi széleskörű egyeztetéseket folytat az ápolási díj emeléséről és rendezéséről a különböző szakmai és civilszervezetekkel. Többek között az Autisták Országos Szövetségének, az Értelmi Fogyatékosok és Segítők Országos Szövetségének, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének, valamint a Siketvakok Országos Szövetségének képviselőjével is egyeztettek az ápolási díjról. Az érintett szervezetekkel továbbra is folytatják a párbeszédet – tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy az általános ápolási díj összege az elmúlt években többször emelkedett. Egy új kategória a kiemelt ápolási díj bevezetésének köszönhetően 2010 és 2018 között 63 százalékkal, 37 050 forintról 58 680 forintra nőtt a legsúlyosabb állapotú hozzátartozót gondozók ellátása. Idén januártól a tartósan beteg gyermeküket legalább húsz éven át otthon gondozó nyugdíjasok havi 50 ezer forintos kiegészítő támogatást kapnak, illetve a bruttó díjakból nyugdíjjárulékot is fizet utánuk az állam, így az érintettek nyugdíjjogosultságot is szereznek. A havi 50 ezer forintos összeget az a nyugdíjas kaphatja, aki gyermekét legalább húsz éven át otthon gondozta és ezalatt legalább egy évig emelt szintű vagy kiemelt ápolási díjat kapott – olvasható az Emmi közleményében.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anima
Majd dobnak valami morzsát, hogy enyhítsék némileg a feszültséget, oszt jónapot.
Ezek nagyon ki tudják centizni, hogy elkerüljék az össznépi lázadást - többek közt ezért egy undorító számító manipulatív férgek.

Sajnos Magyarországon táptalajra lelt, és összenőtt az embertelen aljasság a vezetők részéről, és megsötétedett mély butaság, a tömegek részéről,
Eredmény?
Katasztrófa az ország, és az emberek számára - hogy mekkora, az attól függ, hogy meddig van hatalmon Orbán.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Ha ma megadna, mar az is tul keso lenne...
Egy egyutterzo nyilatkozatert me'g nem adnak egy kilo kenyeret...
anima
Majd dobnak valami morzsát, hogy enyhítsék némileg a feszültséget, oszt jónapot.
Ezek nagyon ki tudják centizni, hogy elkerüljék az össznépi lázadást - többek közt ezért egy undorító számító manipulatív férgek.

Sajnos Magyarországon táptalajra lelt, és összenőtt az embertelen aljasság a vezetők részéről, és megsötétedett mély butaság, a tömegek részéről,
Eredmény?
Katasztrófa az ország, és az emberek számára - hogy mekkora, az attól függ, hogy meddig van hatalmon Orbán.
solidedge
Na azért ez sem humánumból teszik. A Fidesz érzi, hogy szavazókat veszíthet ezért odalök valamit. Soha egy fillért nem adnának emberségből.
kereső
"Egy új kategória a kiemelt ápolási díj bevezetésének köszönhetően 2010 és 2018 között 63 százalékkal, 37 050 forintról 58 680 forintra nőtt a legsúlyosabb állapotú hozzátartozót gondozók ellátása. Idén januártól a tartósan beteg gyermeküket legalább húsz éven át otthon gondozó nyugdíjasok havi 50 ezer forintos kiegészítő támogatást kapnak, illetve a bruttó díjakból nyugdíjjárulékot is fizet utánuk az állam, így az érintettek nyugdíjjogosultságot is szereznek. A havi 50 ezer forintos összeget az a nyugdíjas kaphatja, aki gyermekét legalább húsz éven át otthon gondozta és ezalatt legalább egy évig emelt szintű vagy kiemelt ápolási díjat kapott – olvasható az Emmi közleményében."

És tessen mondani, hány ilyen nyugdijas van? Mert aki 20 éven ápolta beteg hozzátartozóját, annak nem vollt "ideje" nyugdijjogosultságot szerezni,hacsaknem kezdett el dolgozni 10 éves korában.A sanghaji nagynénéteket etessétek ezzel.
papa.49
Ez csak a MASZLAG nem ESSZÜK MEG, ha kérdeztek akkor is hazudtok !!!
Azokat kell megkérdezni akik ebben élnek, NEM EZT FOGJÁK MONDANI AZ BIZTOS !!!
namihami
A fidesz-média úgy fogja tolmácsolni, hogy a Vezér humánumának köszönhető ez a pénz is. Sőt, a végére még az is kiderül, hogy nem is volt tüntetés ezügyben a Parlament előtt. Az egész a Gazda saját ötlete volt.
papa.49
@namihami: Ismerős a megoldás ,,ha valamit nem tudsz megakadályozni ÁLLJ AZ ÉLÉRE,, na ez kell a birkáknak kajolják a mannát !!!
Nessy
Azért talán két migránsok elleni harc közben a kormány néha foglalkozhatna azzal is, amire "megválasztották"!
Lesz majd egy nesze semmi, fogd meg jól látszat intézkedés, oszt Boldog karácsonyt!
A birkák meg lelkesen bégetnek! ( Orwell: Állatfarm)
kisrigó
Miért kell egyeztetni a nyomorról! Csak időhúzás, feszítik a húrt, várják, hogy belepusztuljanak a szerencsétlen emberek, kevesebbet kell költeni a sok, amúgy is elkeseredett családra! Emberek ezek egyáltalán??! Nincsenek szavak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.