A látás világnapját 2000 óta minden október második csütörtökjén tartják azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a tényre, a vakság 80 százaléka megelőzhető, illetve gyógyítható lenne. Ám hogy állunk a szemek egészsége terén Magyarországon? Hogyan előzhetjük meg a látásromlást? Valóban tönkreteszi a monitor a szemünket? A látás világnapja alkalmából Németh János akadémiai doktorral, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának egykori igazgatójával beszélgettünk, aki maga is részt vesz a WHO (Egészségügyi Világszervezet) vakság elleni küzdelmében.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A suszter cipője

A derék szemészprofesszor ezt rosszul látja

Mottó:
„Láss, ne csak nézz”

Persze az sem zárható ki, hogy nem egészen arról beszél, azaz csak szakmai szempontok vezérlik és igazából a nézésről beszél.
A derék hvg.hu számolt be róla, hogy „A látás világnapja alkalmából Németh János akadémiai doktorral, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának egykori igazgatójával beszélgettünk”. A portál idézi a szakember szavait: „csökken a vakság és a gyengénlátás előfordulási aránya világszerte”
Nos a mai matyar rögvalóság és a populizmus terjedése a világban nem ezt mutatja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.