A magyar őstörténet kutatására alapítana kutatóintézetet a „humánminisztérium”, ám Kásler Miklós miniszter eddigi „történetírói” tevékenysége nem sok optimizmusra ad okot.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Na megint kitaláltak valamit amire lehet pénzt osztogatni !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
hát igen, pedig házi használatra nem ártana; igaz az alapító neve nem hangzik jól, de némi ismeret nem ártana; A lovagnak biztos hiátusa van:

Zsóti és az ő narratívája

azt most hagyjuk, hogy az ő rokonai még az elkaparást is sokallták

A párt 5számú harcosa és legfőbb keresztes-lovagja is belerondít a valójában már rég cserbenhagyott ünnepbe. Csak a vak nem látta – sokan, nagyon sokan voltak vakok, s még most is vannak szép számmal -, hogy akkor és ott is csak ürügy volt a forradalom.
Nos ez az erkölcsöt csak hírből ismerő senki mai vezércikke:
„A HETEDIK KOPORSÓ
A mi tisztünk bebizonyítani, hogy hiába ácsolják újra és újra a koporsóinkat, soha, senkinek nem fog sikerülni. Mert ez egy életre szánt nemzet – minden hősi halálával egyetemben.
BAYER ZSOLT”.
Az irkodmány a szokásos hazudozásra tesz rá még egy lapáttal, sőt még az idétlen Laca humbugját is cifrázza.
Ami pedig az irkodmányt illeti a szokásos tákolmány, így is úgy is.
Nos engem egy gondolata ragadott meg:
„Nos, ha 55-60 évet veszünk átlagéletkornak – és akkor nem járunk messze a valóságtól –, úgy a magyar história elmúlt 1100 esztendejét 18-20 nemzedék csinálta végig”. Nem, nem lepett meg, hisz tudom, hogy ő is mint a többi műveletlen paraszt-suttyó.
Nos vegyük sorba:
„a magyar história elmúlt 1100 esztendejét”, miért pont annyit? Mi történ a 900-as évek elején? Elárulom a berendezkedés! A Honfoglalás már megvolt az előzőben, még az államalapításra várni kell a század végéig!
Az hogy az 1100-ban kb. 18-20-szor van meg az 55-60 az nagyjából stimmel.
Azonban maga a osztás és az 55-60, meg a fogalom (még a használata sem) nagyon nem!
Nos hogy a poénnal kezdjük: semmi köze ennek az átlagéletkorhoz, az átlagos megért korral (nevezhetjük akár emberöltőnek is) kellene számolni.
Ami pedig az átlagéletkort illeti nem messze, hanem nagyon messze vagy az igazságtól, hisz még manapság sem éri el hazánkban a 45 évet!!! =))
Ami pedig a várható/megélt időtartamot illeti tartok tőle, hogy az sem éri el ezt...
RonaGyuri
@RonaGyuri: folyt...
Ami pedig az átlagéletkort illeti nem messze, hanem nagyon messze vagy az igazságtól, hisz még manapság sem éri el hazánkban a 45 évet!!! =))
Ami pedig a várható/megélt időtartamot illeti tartok tőle, hogy az sem éri el ezt az értéket. Igaz manapság már közelit a 80-hoz, de a múlt század elején (háborúktól függetlenül is) kevesebb volt 40-nél, a X. századra nem találtam adatokat, de a késő Rómában nem érte el a 30-at.
Peller Anikó
@RonaGyuri: ha azt kívánod számolni, hogy hány nemzedék alakította ki a mai viszonyokat 1100 év alatt akkor nem az élettartamot kell figyelembe venni hanem a reprodukciós időt, vagyis azt, hogy hány éves korukban szülték a gyerekeket a nőcik.

Tételezzük fel, hogy 20-30 éves korukban szültek zömmel, akkor ez kb 45 nemzedéket jelent.
papa.49
Na megint kitaláltak valamit amire lehet pénzt osztogatni !!!
karma1
Nem tudom, miert nem teszik egyszeruen kotelezo olvasmannya a Mein Kampf-ot, es miert nem kernek mindenkitol nagyszulokig visszavezetheto csaladfat, hiszen erre megy ki ez az egesz, mr csak a vak nem latja.
A retkeskormu, agyalagyultat azert tartja orban, hogy kivalassza a melymagyar fideszeseket, a tobbieket meg kitorli a vilagbol.
Peldakep horthy, a zsidotorvenyek meghozoja, hat mi a gyaszra varnak meg?
Ja, tudom,... A kozos kepviselok meg nincsenek annyira felkeszulve a besugasra, mint a haboru utani "jo elvtarsak" voltak, ... Hat, semmi sem tokeletes...
karma1
Ja persze talan azert, mert akkor nem lehet ellopni rengeteg penzt az "intezet" mukodtetesere...
Kulonben en is ugy tudtam, hogy 30-35 ev egy nemzedek, amikor szulokepes korba kerulnek.A 45 ev nem lehet atlageletkor, szerintem az is joval magasabb, de persze ez a szam nem egyezik a varhato eletkor hataraval.
RonaGyuri
@karma1: sajnos a legfrissebb adatok szerint hazánkban az átlagkor 44,8 év
RonaGyuri
@Peller Anikó: jogos; a nemzedék egy harmadik fogalom
karma1
@RonaGyuri: Ha a 90 eveseket elosztjuk a halvaszuletettek szamaval, akkor tenyleg...
magyarbakancs
egyszer egy elfuserált festő is kutatta a Német-Germán eredetet.
Aztán nem jól látót a kutatás közben ezért fel égette a fél világot.
RonaGyuri
@karma1: bocs, hogy védem a KSH-t de ezt nem így csinálják: egyszerűen összeadják a most élők korát és elosztják a számukkal! =))
csipetke
Miért nem olyasmivel foglalkozik ez a vén majom,ami fontos?Ami MOST fontos,aztán ha már minden rendben,akkor elsz@rakodhat bármivel.(de sajnos erre kevés a remény)
Esetleg találtak a ládafiában egy valag pénzt,és nem tudják mire költeni?És azt írja a cikk,hogy "Kásler Miklós miniszter eddigi történetírói tevékenysége".Miért van történetírói tevékenysége?
Olvashattuk,hogy 3 beszédírót,és egy videóst foglalkoztatnak mellette.Milyen egyszerű volt a középkorban,valaki megénekelte a hőstettet,oszt jóvan.Ezek meg még erre is milliókat szórnak el bármilyen hőstett nélkül.
karma1
@RonaGyuri: Nem kekeckedek, de Te meg elhiszeol BARMIT is a ksh-nak? En azt sem, amit kerdeznek, bocsi,...:o)))) Egyebkent mikor volt otthon nepszamlalas? "Csakkerdem", mert gondolom akkor tudjak a legjobban felmerni az eletkori adatokat is.
kamazuka
Egy újabb csont, melyen rágódhatunk.
Figyelem kutyabőrös nemesi családok születése várható a 4-es vágányon!
A vágány mellett kérjük vigyázzanak!

Úrnak,és bundás kutyának születni kell!
karma1
@RonaGyuri: Rejtett lehetosegek vannak ezekben a szamokban: ha most allapitanak meg az atlag eletkort, akkor az tutira tobb lenne, mint 44 ev es akarhany honap, mert a fiatalok tulnyomo tobbsege mar elhuzott nyugatra, maradtak az idosek, es sokkal kevesebb lakosszammal kell osztani.
Kene nekik szolni, hogy itt a ragyogo lehetoseg arra, hogy elfedjek azt az evi 30 ezer felesleges halalt okozo korhazi fertozest, ami irtja a magyart.
Nessy
@kamazuka: Díszmagyarokat előszedni a naftalinból, kiszellőztetni, hogy méltón lehessen ünnepelni Orbán várba költözését!
Újgazdagék megrendelhetik neten is!
Peller Anikó
@karma1: az átlagszámítás nem a kushá privilégiuma, az matematika.

Az életkor átlaga egyszerű matematikai átlagolással az amit a Gyuri mond, ez a számtani közép. Máshogy is lehet átlagot számolni például súlyozott átlag de van mondjuk mértani közép számítás is.

Amivel keverni lehet az bizonyára az átlagos élettartam, ahol a halálozások életkorát adják össze és azt átlagolják.
almalibre
Ideje lenne tisztába tenni a dolgokat, olykor külföldön többet tudnak a múltunkrol, mint mi magunk…
RonaGyuri
@karma1: a teljes 7éve, de mikrocenzus az a nyáron, egyébként meg kell mondjam, hogy a népességnyilvántartás ebben is naprakész. Így a KSH ebben - hangsúlyozom néhány hasonló adatban - ha akarna sem tudna hazudni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.