Négy ember halt meg a 474-es úton Orosháza közelében egy vasúti átjáróban, mikor autójuk az áthaladó vonattal ütközött össze.

22:00

A delmagyar.hu kérdésére Huber Krisztián, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, "az Orosháza felől érkezett az autó a régi 47-es főúton érkezett, nagy valószínűség szerint Székkutas irányába haladt volna tovább. A személyautóban négyen ültek. Két 18 évhez közeli fiatal, és két felnőtt: egy nő és egy férfi esett áldozatul a balesetnek. Nem tudjuk, hová valósiak.Nem hivatalos információink szerint nem egy család volt a négy áldozat, de a férfi és a nő házastársak voltak."

A lap úgy értesült, hogy a fénysorompó és a félkaros sorompó is működött (a MÁV is ezt állítja), a vonat mintegy 200 méteren keresztül tolta maga előtt a kettészakadt autó sofőr felőli részét, míg a másik része megpördült és a fénysorompótól nem messze állt meg.

Korábban írtuk:

Több halálos áldozatot követelő baleset történt egy vasúti átjáróban Székkutasnál csütörtökön – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Huber Krisztián az MTI-t.

Huber Krisztián közölte, a helyszínelés és a műszaki mentés idejére az utat lezárták, a forgalmat a 47-es főút irányába terelik.

Négy ember meghalt a székkutasi vasúti átjáróban – fotók

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság fotója a balesetben érintett autóról

Négy ember meghalt a székkutasi vasúti átjáróban – fotók

Fotó: MTI/Donka Ferenc

A katasztrófavédelem honlapján olvasható közlemény szerint egy személygépkocsit sodort el a vonat Székkutas és Orosháza között. Az autóban utazó négy ember a helyszínen meghalt, a vonaton senki sem sérült meg – írták.

Négy ember meghalt a székkutasi vasúti átjáróban – fotók

Fotó: MTI/Donka Ferenc

Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a helyszínelés ideje alatt az utasokat vonatpótló buszok szállítják, késésekre kell számítani. Az eddigi jelentések szerint a sorompó működött a baleset idején.

A baleset helyszíne térképen:

Korábban írtuk:

A delmagyar.hu azt írja az OrosCaféra hivatkozva, hogy két autóról beszéltek a szemtanúk, a Vásárhely24 pedig arról ír: a balesetnél jelen lévők nem tudták eldönteni, egy vagy két autó áll kettészakadva a vonat előtt.

(MTI/delmagyar.hu)

Cikk- és címlapképMTI/Donka Ferenc

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.