Pozitívan értékelik az MTI-nek nyilatkozó bankok a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) tervezett módosításait.

A bankok örömmel fogadták a csok módosításait

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely csütörtökön jelentette be, hogy a kormány döntése alapján bővítik a családi otthonteremtési kedvezményt, a kétgyermekes családokra is kiterjesztik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelik.

A Budapest Bank közölte: pozitívan értékelik, hogy az új építésű ingatlanok esetében

bővül a felvehető kedvezményes lakáshitelre való jogosultak köre és számos esetben emelkedik a hitel összege azáltal, hogy kétgyermekesek is igénybe vehetik a 10 millió forint 3 százalékos kamatozású kedvezményes lakáshitelt, a háromgyermekesek pedig immár 15 millió forint kedvezményes lakáshitelre lesznek jogosultak.

"Pozitívan értékeljük ezen intézkedéseket, hiszen hatásukra az ügyfelek szélesebb köre igényelhet, az eddiginél magasabb támogatást, ez pedig a Budapest Bank várakozásai szerint tovább növeli majd az érdeklődést a csok iránt" – közölték az MTI érdeklődésére.

Az Erste Bank fontos lépésnek tartja a csok bővítését, amely támogatja a kormány lakásépítéseket és korszerűsítéseket előtérbe helyező programját és összhangban van a kabinet családtámogatási elképzeléseivel is

- tájékoztatta a hitelintézet az MTI-t.

Az Erste Bank, amely az első nyolc hónapban – az előző év azonos időszakához képest – megduplázta új folyósított jelzáloghitel állományát, a bővített csokkal az első lehetséges időponttól az ügyfelek rendelkezésére áll – tették hozzá.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Várják a bankok az embereket, MINT A HIÉNÁK A DÖGÖT !!!
Mézesmadzag elhúzva, már láttam olyan hirdetést is ahol 20 évre állandó törlesztő részletet ígért a bank ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
AKI EZT ELHISZI MEGÉRDEMLI !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Várják a bankok az embereket, MINT A HIÉNÁK A DÖGÖT !!!
Mézesmadzag elhúzva, már láttam olyan hirdetést is ahol 20 évre állandó törlesztő részletet ígért a bank ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
AKI EZT ELHISZI MEGÉRDEMLI !!!
Gauntlet
Kivették belőle hogy vissza nem térítendő? Ó izgi lesz az új, minimálbéres családoknak a 15 millió mellé felvett 10 milliós banki hitel is.
Clavigo
" A bankok örömmel fogadták..." Hát kíváncsi leszek ,mi lesz ebből..?
eszegfu
Sajnos csak arra tudok gondolni, hogy az LTP megszünésével a bankok hitel kihelyezési forgalmát akarják növelni és erre nagyon jó "mézesmadzag" a CSOK "kiterjesztése". És tudjátok mi ebben az igazi szemétség?! Megint a jómóduak járnak jól!! U.is a támogatás feltételei között nincs az, hogy CSAK AZ ELSŐ LAKÁSHOZ igényelhetik! Ha pl. egy átlagos, saját tulajdonu házban él, van 3 gyereke, akkor igényli a 15 mill. támogatást, felvesz hozzá 10 mill. hitelt és vesz 25 millióért egy lakást, a hitelt meg ilyen alacsony kamatozással röhögve kifizeti... főleg, ha pl. bérbe adja a lakást -- mert ugye a család már lakik valahol! -- , máris megvan a havi törlesztés! Szóval ezt sem a minimálbéreseknek találták ki!:(
Eladott Ország
"Jó az irány", nekem mindig erről ez jut az eszembe és akkor az ÁFA 27%-os a munkabér és anyagárak emeléséről nem is beszéltünk. Az országban nincs perspektíva, nincs jövőkép. Totál bizonytalanság van, napról napra változhatnak alapvető dolgok aszerint, hogy milyen lábbal kelt föl épp a zsebnapóleon, meg hogy mit diktál a populista kormány rövidtávú politikai érdeke.
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fimgur.com%2FEt2G8J8.jpg&key=8CWzL9zjrOtoNw63JG5w5g&w=600&h=651
uploads.disquscdn.com/images/49d054ccde362bc9f0730ebfc0ababbf70294137f852de025f6f4d43ef4f8104.jpg?w=600&h=659
ila51
@papa.49: aki eztet elhiszi , szamarabb a lónál ...bocs , hogy kiegészítettelek
Eladott Ország
@eszegfu: Azért 25 millióért nem lehet új lakást venni nem csak Budapesten hanem vidéken sem, mivel három gyerek esetén 60 m2-es lakás vagy 90 m2-es lakóház szükséges, két gyereknél 50 m2 illetve 80 m2. Az árak ( munkabér + anyag) és az Áfa emelkedése egyébként is elviszi a többlet pénzt. Amikor az állam belenyúl az ingatlanpiacba az egyébként is áremelkedést hoz. Jelenleg meg tudjuk is ,hogy ez be is következik. Ezt ők is tudják, de vakuljon a paraszt.
eszegfu
@Eladott Ország: 9:58 Én a környezetemben tapasztalt dolgokat irtam le és a környékünkön bizony lehet venni 25 millióért lakást. És ebben az esetben "mellékes" a nm, mert nem költöznek be az uj lakásba, hiszen van már házuk!! Pont ez háborit fel, hogy a CSOK-nál nem feltétel, hogy az első lakáshoz adják csak a támogatást, hanem akárhányadikra is!
papa.49
@eszegfu: Ugyanaz a ,,forgatókönyv,, mint volt 1999. 2000. ben a deviza hitelek esetében !!!
kereső
@papa.49: meg ugyanaz a forgatókönyv, mint a szintén első orbán kormány által bevezetett kamat támogatásos lakáshitel esetében,ami 2006-ban már több mint 230 milliárd Ft-ban fájt a költségvetésnek,és ez az évek múlásával hatványozódott volna.
magyarbakancs
"A bankok örömmel fogadták a csok módosításait"
Na meg a cigányok mert a CSOK nagy részét ök vették fel.
Le is nyomták a falvakban a lakás árakat.
5 szobás házat 3 millióért vették meg.Élnek a családi pótlékból,meg a közmunkaprogram pénziből .
Gettósodik a falú jószerivel már van olyan Észak-Magyarországi Falú ahol csak cigány lakik.
Bűnözés ,drog ,falopás, ha van még mit el lopni.
Egy ismerősömet temették , a temetés alatt kifosztották a lakást amiben élt.Ki a franc akar falúra költözni. Főleg cigányok közé.?
A nagyobb városok vonzáskörzeteból ha 10 kilométernél messzebb laksz fel sem vesznek dolgozni.
Aztán falura csábítsák a fiatalságot.
Hülye.
kereső
Különösen a Bp.bank -köszönjük Emese- örömének tudok "örülni" én is, mert miért ne lehetne mészáros lölőnek,tiborcznak jó napja/i/.-mint tulajoknak.Hiszen a bank profitja a kihelyezett hitelek kkamatából,és egyéb dijaiból származik- és minél tovább tart a jegybanki alapkamat alacsonyan tartása,ez a profit annál nagyobb-hiszen a betétek után jóformán nem kell kamatot fizetni-és a kihelyezhető hitel meg a betétesek pénzéből van .Kitalálták már megint,hogy mi a jó nekik.
papa.49
@kereső: Ha végig gondolod, kinek segít, ez a hitelforma, rá kell jönni, annak akinek a családi jövedelme havi 350-400 ezer körül van nettóban !!!
Meg annak aki bérlakás céljára akar lakást szerezni, amit majd jó pénzért kiadhat !!!
eszegfu
@papa.49: 10:21 Pontosan erről beszélek én is!!
Eriksson
Hajjajj. Ahol a bankok örülnek, ott fű nem terem a hitelfelvevőknek.
Eladott Ország
@eszegfu: ma, 10:04; 25 millióból egy új garzonlakást lehet venni Budapesten. Például Budapest XIII. Ker, 30.900.000 Ft, 45 négyzetméteres kétszobás új lakás. Tájékoztatásúl új lakásárak Budapest XIII. Ker.
img.shardimage.com/ZFJZKSZn/s-b2:7fb883986769/w:1024_h:768_c:lfit_q:70/g:bl_l:lo:logo30/i/zzkocoP4s_PKJHkvf7IYAv3coISSo9yX
Eladott Ország
Az irány már jó, csak az inflációt kell egy kicsit megpörgetni, hogy a hitelkamatok is növekedjenek. A fölös pénzt meg lehet konvertálni a Csörgősipkás Lézerlátású Matolcsy alapítványaiba, vagy a rokonságaiba, hiszen tudjuk, hogy neki 7,5 milliárd rokona van a Földön.
( Rohadjon meg)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.