A Demokratikus Koalíció (DK) az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatát kéri annak az uniós támogatásnak az ügyében, amit a fideszes Kósa Lajos édesanyjának résztulajdonában álló cég nyert el. Az érintett Méker Kft. tájékoztatása szerint nem kaptak uniós támogatást.

A DK önkormányzati kabinetjének vezetője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a Méker kft., amelynek felét Kósa Lajos édesanyja vásárolta meg néhány éve, a közelmúltban 123 millió forint vissza nem térítendő EU-s támogatást nyert egy pályázaton. Varga Zoltán a 24.hu cikkére is hivatkozott, amelyik szerint a sertéstenyésztéssel foglalkozó társaság három nagy értékű gépjárművet, egy motort és két hibrid meghajtású autót lízingel.

A DK az Unióval vizsgáltatta volna ki Kósa anyukájának cégét, de az meglepőt húzott

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A debreceni önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy Kósa Lajost korábban lefotózták egy ugyanolyan típusú motorral, mint amit a kft. lízingel, a vagyonbevallásában viszont nem szerepel ilyen jármű. A társaság ügyvezetője azt közölte a portállal, hogy Kósa Lajos nem használta és nem is használja gépjárműveiket, mert semmilyen kapcsolatban nem áll a kft.-vel.

A Méker Kft. ügyvezetőjének szombat este az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint "az említett járműveket kizárólag a társaság menedzsmentje használja, a társaság céljaira".

Szilágyi Gábor közölte: társaságuk hónapokkal ezelőtt visszavonta uniós pályázatát, ennélfogva semmiféle uniós támogatást nem kaptak.

"Ezért visszautasítunk minden uniós támogatásra utaló politikai fenyegetést" – jelezte közleményében a Méker Kft. ügyvezetője.

(MTI)

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Nem lehet ám akármilyen ócska szekérrel a trágyalébe gázolni hé! A mi kondásunk fínom ember, nem ám holmi komcsi bugris aki meztén lábon gázol a habarékba bár így is lehet.
Lali szívni fogtok nemsokára.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@m73: Szerintem ignorald ezt a balfasz idiotat. Értelmes választ képtelen adni de nem is ezért tették ide habonyek. Minden webes fórumon vannak ilyen fizetett trollok akiknek az oldal lezullesztese a feladata.
durbincs
@tulipan: maga @csak húgy...: vagy kula is ?
Sandor44
----Itt találsz meztelen lányok környéken : Huit.Re/Lanyok
kokopelli
@Aki Én: ...lehet hogy Orbán törzséből való? A Lőrinc már futtat is?
Borsodi
Ha nem a fidesz szekerét tolná,már rég egy bukott senki lenne,de így szabad a rablás mert ő is a különlegesen védett fajok táborába tartozik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok