A Demokratikus Koalíció (DK) az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatát kéri annak az uniós támogatásnak az ügyében, amit a fideszes Kósa Lajos édesanyjának résztulajdonában álló cég nyert el. Az érintett Méker Kft. tájékoztatása szerint nem kaptak uniós támogatást.

A DK önkormányzati kabinetjének vezetője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a Méker kft., amelynek felét Kósa Lajos édesanyja vásárolta meg néhány éve, a közelmúltban 123 millió forint vissza nem térítendő EU-s támogatást nyert egy pályázaton. Varga Zoltán a 24.hu cikkére is hivatkozott, amelyik szerint a sertéstenyésztéssel foglalkozó társaság három nagy értékű gépjárművet, egy motort és két hibrid meghajtású autót lízingel.

A DK az Unióval vizsgáltatta volna ki Kósa anyukájának cégét, de az meglepőt húzott

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A debreceni önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy Kósa Lajost korábban lefotózták egy ugyanolyan típusú motorral, mint amit a kft. lízingel, a vagyonbevallásában viszont nem szerepel ilyen jármű. A társaság ügyvezetője azt közölte a portállal, hogy Kósa Lajos nem használta és nem is használja gépjárműveiket, mert semmilyen kapcsolatban nem áll a kft.-vel.

A Méker Kft. ügyvezetőjének szombat este az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint "az említett járműveket kizárólag a társaság menedzsmentje használja, a társaság céljaira".

Szilágyi Gábor közölte: társaságuk hónapokkal ezelőtt visszavonta uniós pályázatát, ennélfogva semmiféle uniós támogatást nem kaptak.

"Ezért visszautasítunk minden uniós támogatásra utaló politikai fenyegetést" – jelezte közleményében a Méker Kft. ügyvezetője.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Nem lehet ám akármilyen ócska szekérrel a trágyalébe gázolni hé! A mi kondásunk fínom ember, nem ám holmi komcsi bugris aki meztén lábon gázol a habarékba bár így is lehet.
Lali szívni fogtok nemsokára.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tiadams
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Ugyan az a = = > > www.3xDate.top
Yoda69
@m73: Szerintem ignorald ezt a balfasz idiotat. Értelmes választ képtelen adni de nem is ezért tették ide habonyek. Minden webes fórumon vannak ilyen fizetett trollok akiknek az oldal lezullesztese a feladata.
Sandor44
----Itt találsz meztelen lányok környéken : Huit.Re/Lanyok
kokopelli
@Aki Én: ...lehet hogy Orbán törzséből való? A Lőrinc már futtat is?
Borsodi
Ha nem a fidesz szekerét tolná,már rég egy bukott senki lenne,de így szabad a rablás mert ő is a különlegesen védett fajok táborába tartozik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.