Áprilisi becslés alapján tervezte meg a 2019-es költségvetést, így a nyugdíjemelést is a kormányt. Az akkori inflációs várakozásnak megfelelő a javasolt emelés, de megvizsgálják a számokat és ha nagyobb az árnövekmény, az emelés is magasabb lehet - derült ki a szerdai kormányinfón. A nyugdíjprémiumon is igazítanak, ha a gazdasági növekedés üteme felülmúlja a várakozásokat.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Elszólás, vagy valóban magukhoz kaptak

már firkászi címadás is vérlázító, de Gergől gyerek félmondat még inkább

Napról napra újabb és újabb bizonyítékai vannak annak, hogy kicsiny hazánkban komoly PISA gondok vannak. Kétségtelen tény, hogy az M1-es TV-adó által idézett állítólagos cseh fírkász viszi a prímet a „mocskos EU 70, azaz hetven millió migráncsot akar a szegény kis Magyarországra zúdítani”.
Nos a derék Gulyás főminiszter is humoránál volt tegnapi Kormányinfón. Többek között a nuggerek is szóba kerültek. Hogy mit mondott igazából azt nem tudni mert a derék matyar média brillirozott. Egyfelől vannak akik ha nem is így de hírül adták, hogy Orbán ellopta nuggerek szokásos karácsonyi ajándékát, míg m,ások úgy vélik, hogy „még nagyobb” (nem viccelek így még nagyobb, persze nem zárható ki, hogy igazából a törvényi előírásokhoz képest is újabb ellopás mértékére célzott) lesz a januári nyugdíjemelés.
Nos azonban volt egy félmondat, ami igencsak elgondolkodtatóan utal arra, hogy pontosan tudják mit művelnek: „a KSH adatai szerint az áremelkedés üteme hatéves csúcsra, 3,8 százalékra nőtt”, amihez hozzátette „főként a nyugdíjas kosár termékei drágultak”!
lampa laz
Na ja, majd jövőre, mert ki emlėkszik majd 19-ben az idei böskére választások idején..
RonaGyuri
@lampa laz: te valamit félreértettél itt most a nyugdíjemelésről van szó A derék Gerlő gyerek azt ismerte be, hogy ebben a napokban összességében vagy 2%-al verték át a nyugdíjasokat, a novemberi kompenzáció elmaradása és a januári elégtelen emelés ennyivel marad el a törvényi előírásoktól, sőt azt is hozzátette, hogy nyugdíjas kosár még ennél is többet hozhatott volna!
lampa laz
@RonaGyuri: bocs, ezzel azt akartam csak érzékeltetni, h a normálisok értik miről dumál kaján vigyorú gulyás gyerek, h amit ellopnak/loptak az idén is tőlünk abból jövőre majd kapunk valamit vissza a választások előtt. Akkor majd olyan elánnal tálalják szerencsétlenebb agyú nyugdíjasok felé, h azok gondolkodás nélkül a fideszre szavazzanak. Ezért tojt az idén is a nyúl bözsit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.