Alig másfél hete jelentette be Kásler Miklós humán miniszter, hogy egy kormánydöntés értelmében 55 milliárd forinttal konszolidálják a kórházakat, a Népszava értesülései viszont csak az összeg egy bizonyos részét fordítanák a kórházi tartozások kiegyenlítéséhez.

Átverés volt a teljes kórházi konszolidáció

A teljes adósság fedezéséhez mind az 55 milliárd forintra szükség lenne, a lap értesülései szerint viszont a kormány által jóváhagyott jogszabály-javaslat szerint a konszolidációs összegnek csak alig több mint felét szánja a kormányzat a tartozások kifizetésére. Az összeg további részét, mintegy 24 milliárd forintot azok között osztanák szét, akik tavaly óta bizonyíthatóan tettek az eladósodás elkerüléséért, és ügyelnek arra, hogy jó minőségben gyógyítsanak. A lap hozzáteszi, hogy utóbbi megoldás azért is érdekes, mert a magyar egészségügyben nincs minőségmérés.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Csodalkoztam volna, hogyha betartotta volna az ossze-vissza igergeteset...
Retkeskormu hazug sarlatan...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
A 24 milliárdot kisorsolják, az kapja vastagabb és hosszabb nyelvet használ. Lesz I. II. és III. helyezett.
Nessy
A gyógyítás minőségét milyen paraméterek alapján fogják meghatározni? Vagy inkább ne legyek kiváncsi a jutalmazottak listájára?
Ennek az lesz az eredménye, hogy a spórolás miatt még tovább romlik az ellátás minősége, mennyisége! A kórházak állagáról már nem is beszélve! Hiszen nem fog tudni, merni bármire is költeni!
Ugyanis a "teljesítmény finanszírozás" a felét fha edezi az ellátás költségeinek. Az államosítás előtt az önkormányzatok sokat tettek a fenntartás érdekében. Most viszont az állam fütyül az egészre. Hagy mindent ebek harmincadjára! Csak nem akar Mészáros kórházakat is venni?
Most már tényleg egy cezaromániás, urizáló, a valóvilágtól teljesen elszakadt ember kezében van az ország sorsa! És ebben lelkesen támogatják a kegyencei, akik remekűl halásznak a zavarosban.
Egyre melegebb már a kondér a békák alatt! Mikor veszik észre? Amikor már késő lesz?
Commenter
@papa.49: mint minden amit az (eü-ben) ígértek? Kíváncsi leszek a kistafírungozott János kórházra is...mibü?
Dr plágium
@Nessy: Ha Mészáros kórházakat vesz, ott nem lesz helye a TB által finanszírozott ellátásnak. Ahogy a fürdőjébe sem engedi őket, pedig EU-s pénzből újították fel.
A paraméterek egyszerűek, minél több beteg ember meghal annál többet kap a kórház. A cél a betegek kiirtása, pedig ha meggyógyítanák még dolgozhatna is...és letudná az évi 400 túlórát amit majd egyszer kifizetnek. És szavazhatna ezekre a gecikre.
mackoka46
Itt minden kész átverés. Ezzel szerezték hatalmukat, ez is taszítja le trónjukról, de addig még sok borsot törnek az orrunk alá.
tudode
Bizonyára Ángyán dr. a földügyi államtitkárhoz hasonló CSÁBÍTÁSNAK lehetünk tanúi!
.
Minden ÚJ SEPRŐ szeretne jól seperni, de a BUKSZA felett rendelkező mérlegre tette, vakargatva a kopaszodó fejét, hogy vagy
.
---- Orbán Viktor hiába vakarja a fejét, Kásler Miklós újra bejelentést tett az egészségügyi dolgozók béremeléséről
.
168ora.hu/itthon/orban-viktor-hiaba-vakarja-a-fejet-kasler-miklos-ujra-bejelentest-tett-az-egeszsegugyi-dolgozok-beremeleserol-160277

.
- egészségügy gatyába rázása, vagy
.
- a honvédelem ALAPRÓL VALÓ fejlesztése fontosabb!
.
Közzététel: 2018. máj. 22.
---- Benkő Tibor: Megvan a garancia a honvédség fejlesztésére - Ma reggel

www.youtube.com/watch?v=yQQCtndwpAg
.
Választott, Misike könyvel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.