Három százalékkal estek a teljes népesség körében, de még így is magabiztosan vezetnek. Jön fel a Momentum.

Nem jött be a túlóratörvény – visszaesett a Fidesz támogatottsága

Fotó: MTI

Az Idea Intézet november 30-a és december 3-a között végzett közvélemény-kutatásának eredményei alapján a jelenleg frakcióval bíró pártok közül

a Fidesz-KDNP és a Jobbik támogatottsága csökkent, az MSZP, a DK és a Momentum támogatottsága nőtt. A képviselőcsoporttal bíró LMP támogatottsága változatlan, a Párbeszéd december elejére a biztos szavazó pártválasztók körében elkötelezettebb támogatókat tudhatott magáénak.

A felmérés alapján az október végi 37 százalékoshoz képest a Fidesz-KDNP-vel a teljes felnőtt népesség 34 százaléka szimpatizál, ez az arány a Jobbik esetében 11 százalékról december elejére 8 százalékra esett vissza. Az előző hónaphoz képest az MSZP-t és a DK-t egyaránt valamivel többen támogatták, mint az előző hónapban. A szocialisták 5-ről 7-re, a DK 5-ről 6 százalékra növelte támogatottságát a teljes népesség körében.

A további pártokat tekintve a teljes népesség körében az LMP 2 százalékon állt november végén, december elején is. A Párbeszéd szintén a korábbi 1 százalékon, akárcsak a Mi Hazánk Mozgalom. Javított viszont a Momentum, december elejére a teljes népesség 3 százalékának támogatását tudhatta magáénak. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt esetében ez az arány az előző hónaphoz hasonlóan ismét 3 százalék.

A Fidesz-KDNP-re a biztos szavazó pártválasztók körének 55 százaléka után december elején 51 százaléka szavazna, a Jobbikra az előző hónapi mérés 18 százaléka után december elején 12 százalék. A felmérés szerint a biztos szavazó pártválasztók 10 százaléka az MSZP-t, 9 százaléka a DK-t, 3 százaléka az LMP-t támogatná. A Párbeszéd és a Mi Hazánk listájára a biztos szavazó pártválasztók 2 százaléka, a Momentumra immáron 5, míg a Magyar Kétfarkú Kutyapárt listájára a biztos szavazó pártválasztóknak ismét a 4 százaléka szavazna.

(HVG)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Jaj. Gyorsan hazudni kell valami bődületeset Orbánnak, hogy szavain csüngő zombivá nevelt támogatók kedve ne lanyhuljon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@verőce21: A Pfolto ügyésszel a tündérke főbíróval???
creativehun
@Jozefina: A Századvég már leközölte az eredményt...eszerint 32% a kormánypártok támogatottsága...ami persze valójában azt jelenti,hogy 68% NEM támogatja őket! ...és ez még egy..gyaníthatóan ..erősen kozmetikázott adat!
wpym
Ez csak fokozza a kivándorlást, ergó még több túlóra lesz??? Ezt nem így kell megoldani.
1magyar
Az a baj ezzel a rabszolgatörvénnyel, hogy igaz, önkéntes túlóra vállalás, de amit a törvény nem tilt azt szabad, elven a munkaadók mindenütt alkalmazzák.
Murphy törvénye.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.