Hivatalosan letett a kormány az olimpiáról, azonban a döntések és elkülönített források alapján éppen olyan sportlétesítményekkel gazdagodna Budapest.

Az épülő stadionok és a tervezett infrastrukturális beruházások az olimpia tervpályázatára hasonlítanak – írja a Portfolio. Ha pedig ezek a stadionok megépülnek, a jövőben könnyebben lehet majd páláyzni egy olimpiára is.

Noha a készülődő népszavazás hatására letett arról a kormány, hogy pályázzon a 2024-es budapesti olimpiára, az Észak-Csepelre tervezett olimpiai főstadion csak megépül a jelen tervek szerint, csak éppen a 2023-as atlétikai vébére, melyet már kiderült, hogy Magyarország fog rendezni.

Az atlétikai stadion költsége akár 75 milliárd forint is lehet, de a kormány csak a tervezésére is milliárdokat költ, és még nem is tudják, mennyibe fog kerülni az országnak a végén a világbajnokság.

A legutóbbi ATP-teniszverseny során, melyet Budapest rendezett, újra felmerült a kérdés, hogy

építeni kellene a fővárosba egy nemzetközi teniszversenyek rendezésére alkalmas létesítményt, hogy ne mindig ideiglenes befogadóhelyek adjanak otthont a hazánkban rendezett tornáknak.

Lassan minden megvalósul a budapesti olimpia ötletéből

Szó volt a Margitszigeten is új teniszstadion megépítéséről is, ezek azonban a területen a fakivágások és az azt követő tiltakozások után abbamaradtak.

Az olimpiai pályázat során két stadiont is szerettek volna építeni a Népligetbe a Fradiváros projekt keretében, ezekre is elkülönítettek pénzt:

a Népliget Arénát és a Népliget Jégkorong Arénát összesen majdnem 60 milliárd forintért szeretnék felhúzni. Noha a kivitelezést még nem kezdték meg, a kormány tavaly év végén 15 milliárd forintot különített el ezekre.

Az infrastrukturális fejlesztésekben továbbra is jól látszik a déli városrész favorizálása, a Galvani-híd, az 5-ös metró első üteme, illetve a Budapest-Belgrád vasútvonal is a pesterzsébeti Dunapart illetve Észak-Csepel fejlesztését segítené elő, ahova a létesítmények többségét álmodták.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Portfolio)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Várható volt, hogy ez az elmebeteg tűzön vízen keresztül viszi az akaratát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Várható volt, hogy ez az elmebeteg tűzön vízen keresztül viszi az akaratát.
Qqberci
Ebből is látszik, hogy nem az olimpia volt a lényeg, hanem a lenyúlás...
Clavigo
Köszönjük orbàn elvtàrs..Szakadt volna @nyàdba a fejed..
division
Magyarországon nézhetem majd élőben az atlétikai VB - t, már ha megérem. Nagy dolog és számomra örömteli, nem beszélve hogy a gyerekeimnek is nagy élmény lesz.
szalai777
--_--Itt találsz meztelen lányok a városodban : My.Su/Lanyok
Yoda69
Ki fogja fenntartani a sok letesitmenyt, amelz kihasznalatnalul fog lerohadni? Keptelenseg ennyi sportesemenyt begyujteni, foleg ugy hogy tobbseguk mindig veszteseges.
Remelem ezeket az ertelmetlen beruhazasokat is szamon fogjak kerni orbanon es a sleppen ha egyszer buknak. Remeljuk minel elobb.
1magyar
Jobb lenne már ha a miniszterelnöknek a nép lenne a "kedvenc sportja", azért lett megválasztva.
Commenter
@Yoda69: Na a Momentum a Nolimpia ügyben is összekaphatja magát megint. Össze is kapcsolhatja a sportmániával kapcsolatos beruházásokat a rabszolgatörvény elleni tüntetésekkel, a sportnagyhatalom vagyunk dologból is sokaknak elege van már.
staro2
Én az ellenzék helyében azonnal közös, egyeztetett nyilatkozatot tennék.

A beleegyezésünk nélkül megrendezett és a későbbiekben idehozott megalomán sportrendezvények költségeiért orbán viktor és családja, mészáros lőrinc és családja
teljes ingó és ingatlan vagyonukkal, a létesítményeket felépítő tendernyertes cégek vezetői, és azok családjai minden Magyarországon és külföldön föllelhető vagyonukkal személyesen felelnek.és azt visszafizetni tartoznak.

Aztán mindenki eldöntheti, hogy akar -e ilyesmit rendezni, vagy építeni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok