Országos munkabeszüntetést és blokádokat szervez a Magyar Szakszervezeti Szövetség – nyilatkozta a szervezet alelnöke, Székely Tamás, miután Áder János köztársasági elnök aláírta a túlóratörvényt.

A szakszervezeti szövetség bejelentette az országos sztrájkot és blokádot

Ha megnézzük a mai miniszterelnöki megnyilvánulást, és az Áder János által aláírt törvény hatályosítását, teljesen beigazolódik az az állítás, amit az ország nyolcvan százaléka állít: ebben az országban diktatúra van

- fogalmazott az InfoRádiónak Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke azok után, hogy az államfő csütörtök délután aláírta a tiltakozásokat kiváltó túlóratörvényt, illetve Orbán Viktor egy ezt érintő kérdésre válaszolva mindössze annyit mondott, hogy most alkották meg a törvényt, és az működni is fog.

(infostart.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Nagyon helyes...megbénítani az országot..takarodjon ez a rohadt narancsos horda...persze a vezetőik csak Vácig ,vagy Kőhidáig...
simmering73
"Ebből elég volt. Orbán átlépett minden határt. Ezt az embert meg kell állítani bármi áron, bármilyen eszközzel, mert teljesen elszabadult, és kikapcsolt minden féket. Ez az ember életveszélyes. Alkotmányos joga és kötelessége mindenkinek, hogy a hatalom kizárólagos birtoklásával szemben fellépjen. Őrülteknek, törvénytelen puccsistáknak nem kell, nem szabad engedelmeskedni."
nepszava.us/bartus-laszlo-a-disznofeju-nagyur/
papa.49
Rajta szakszervezetek, rajta ellenzék be kell fűteni a csutipatkánynak !!!
Eladott Ország
Kinek kedvez leginkább az, hogy a dolgozó 400 óra túlmunkát kénytelen letolni évente? Hát az államnak! Mert ma Magyarországon az állam a legnagyobb foglalkoztató. Egészségügyi alkalmazottak, pedagógusok, közlekedési dolgozók, rendvédelmisek, stb. És természetesen ide sorolom a minisztériumokban adminisztratív munkakörben dolgozókat is. Össze sem mérhető ezen alkalmazottak száma a multik által foglalkoztatottakéval. Tehát a kormány keresztülnyomott egy törvényt, amelynek elsődleges célja, hogy leginkább a saját alkalmazásában álló munkavállalók túlórakeretét felemelje 400 órára úgy, hogy a túlórapénzüket ráérjen 3 éven belül kifizetni. A jelenlegi rájuk érvényes szabályozás egyébként 100 óra és 1 év, és még ezt sem fizették ki. Gondoljunk csak az egészségügyben dolgozókra, vagy a MÁV, a Volán, vagy a BKK alkalmazottaira, nem beszélve a rendőrökről, tűzoltókról, katonákról. Nincs munkaadó, aki ezt havi elszámolásban kifizetné! Mégpedig azért, mert a törvény lehetőséget biztosít arra, hogy csak sokkal később legyen kifizetve. Akkor miért adná oda azt a munkavállalónak, ha saját maga is vissza tudja forgatni még 36 hónapig?
Ezen logika alapján mire a dolgozó megkapja az első év túlmunka pénzét, még mindig a munkaadónál hagy 2 évnyi ledolgozott túlmunka-díjazást. Más szavakkal tehát saját maga hitelezi a munkáltatót, azaz – mint már írtam – leginkább az államot. A törvény arról sem rendelkezik, hogy mennyi lehet ez a túlóramennyiség egy hétre lebontva. Ad absurdum mondhatja-e a munkáltató a dolgozónak, hogy most 8 óra munka után vállalnod kellene a 8 óra túlórát is folyamatosan, 50 napon keresztül, és akkor rendben is vagyunk az évvel? Mert bizony ez is 400 óra/év! És akkor mi van, ha tegyük fel a munkavállaló elhalálozik, esetleg megszűnik a cég, vagy ha a túlmunka miatt az illető egészségkárosodást szenved, lerokkan, vagy mentálisan sérül a stressz miatt?
Rockxy
Ki fogja fizetni a kieső óradíjakat?
Vagy ingyen kell sztrájkolni, mert megéri?
(hátha lemond a zorbán)
Commenter
@papa.49: érezze a pokol előszobájának forróságát-az országos ósszefogás garantáltan elsöpri. Lehet, h.nem lesz boldog karácsonya?!
papa.49
@Commenter: Elhúzza a csíkot Romániába az egyik kastélyában fog bujkálni a ,,HŐS, HARCOS, BESZARI GECI ,, !!!
Commenter
@Eladott Ország: Mert bizony ez is 400 óra/év! És akkor mi van, ha tegyük fel a munkavállaló elhalálozik, esetleg megszűnik a cég, vagy ha a túlmunka miatt az illető egészségkárosodást szenved, lerokkan, vagy mentálisan sérül a stressz miatt? Mi lenne? Semmi :( legalábbis orbán szerint mert ő olyanabb mint Lenin...kprmányzott, kormányozik és kormányozni fog: nos remélhetőleg már nem sokáig.
Commenter
@papa.49: ha van a románokban becsület, pont az elmúlt évek külpolitikája miatt fogják úgy kidobni hogy a lába nem éri a földet. Se kastély se semmi. Esetleg összehozhatják Vlad Tepessel...
papa.49
@Commenter: Több kastélyt vettek meg Erdélyben én 4 db. tudok.é..
papa.49
@Commenter: Semmit nem fognak tenni a románok, a haja szála se görbül meg, azt hiszem már megírtam neked miért !!!
Commenter
@papa.49: ettől remélem még kidobhatja a román vezetés. Ellenük is uszított rendesen. Szakadjon arra az ég, aki bukottként befogadja.
Commenter
@papa.49: megírtad igen és tudom. De ez sem mentség és ezt remélem a románok is tudják. Hosszútávon saját maguknak is ártanak vele!
Commenter
@papa.49: előbb bukjon ez itt addig mind csak hipotézis, csak feltevés...
Commenter
@papa.49: és szerintem abban is, hogy egy bukás mindig váratlanul éri a bukottat akárhány forgatókönyve, A, B vagy C terve van. És az az érzésem, hogy nem fog elhúzni szép csendben, mert nem az a fajta. Magával kell rántsa az országot is mert ha már ő bukik, bukjon az ország is.A hatalmához mániákusan ragaszkodik ezért tűnik valószínűbbnek sajnos az utóbbi verzió de ne legyen igazam. Másrészt ahhoz hogy bukjon a karhatalomnak is át kell állnia-nélkülük nem megy, hiába dobál holnap füstbombákat a dühös Momentum.Vigyázzanak nagyon, mert ez lehet az apropó ami okán belőlük lesz az első célpont. :(((
papa.49
@Commenter: Van sansza amit írtál az biztos ...
Commenter
@papa.49: Majd az ismertebb Momentumosokat kirángatják akarom mondani kiemelik a tömegből és elzárják őket esetleg akár 90 napra az új gyülekezési törvény megsértése stb miatt. Ha a 3 legismertebb Momentumost "kiemelik" akkor megbénul a párt.
papa.49
@Commenter: Itt nem a pártok dominálnak, hanem a tömeg, a momentummal egyébként se vagyok kibékülve kicsit úgy érzem nem tisztán játszanak, mintha irányítanák őket felülről, hasonló érzésem volt az lmp. esetében is, ott már kiderült a ,,visszacsatolás,, a fütyiszhez !!!
Itt ha túl korán kezdenek ilyen akciókhoz, akkor könnyen lehet, hogy egyszerűen bevezetik a rendkívüli állapotot, és akkor lőttek a tüntetéseknek, a sztrájkoknak !!!
Commenter
@papa.49: Gondolj bele, a legfőbb közjogi méltóság rezidenciáját 'bombázzák' a második legfőbb közjogi méltóság döntése nyomán...ez már több, mint szimbolikus.Ha belegondolok hogy FGYA és a Momentum egy része a fideszből szakadt ki még hátborzongatóbb rossz értelemben véve ez az egész...
papa.49
@Commenter: Ezért is nem hiszek nekik, szerintem ,,elhatározott megvezetés,, ez a tömegek számára !!!
Commenter
@papa.49: rendkívüli állapot? Nem kizárt! A Momentum valamiért tisztábbnak tűnik mint a LMP de ember legyen a talpán aki bárhol kizárhatja a "visszacsatolást". Bár ez most már nem lehet érdeke a Momentumnak-ha csak nem akarnak a fidesszel együtt bukni. Nekik csak a fidesz nélkül van jövőjük ha fiókpárt akkor úgy járnak mint a lmp mennek a lecsóba.
Commenter
@papa.49: tőlem kapnak egy sanszot, mert a támogatottságuk is megugrott behozták a lmpt és a PB-t is. Az itteni jelöltjük is szimpatikus volt azonkívül nagyobb részt civilekből és értelmiségiekből állnak és olyan sokat még nem ártottak. Most elég volt az útkeresésből most vízválasztóhoz, váéaszúthoz érkeztek.
papa.49
@Commenter: Nézd ha egy reggel a tv műsor helyet csak monoszkóp lesz látható és 10 percenként beolvassák ezt a hírt akkor elmondhatjuk ,,EZT IS SIKERÜLT ELKÚRNUNK,, !!!
Eladott Ország
"Ha jön a nép, hé, nagyurak, mi lesz?
Rablóváraitokból merre fut
Hitvány hadatok? Ha majd csörömpöléssel
Lecsukjuk a kaput?"
[ADY ENDRE] Dózsa György unokája
tulipan
a (Eu) Parlament aggályai a következő kérdésekre vonatkoznak:
(1) az alkotmányos és a választási rendszer működése;
(2) az igazságszolgáltatás és más intézmények függetlensége, valamint a bírák jogai;
(3) a korrupció és az összeférhetetlenség;
(4) a magánélet védelme és az adatvédelem;
(5) a véleménynyilvánítás szabadsága;
(6) a tudományos élet szabadsága;
(7) a vallásszabadság;
(8) az egyesülési szabadság;
(9) az egyenlő bánásmódhoz való jog;
(10) a kisebbségekhez tartozó személyek – köztük a romák és a zsidók – jogai, valamint
a kisebbségekkel szembeni gyűlölködő kijelentésekkel szembeni védelem;
(11) a migránsok, menedékkérők és menekültek alapvető jogai;
(12) a gazdasági és szociális jogok.HELYZETE?
Elad0tt 0rszág
A kurva anyátokat sztrájkoljatok meg blokádozzatok! Dolgozni kellene inkább tisztelt hőbörgő csőcselék!
juttka
@Elad0tt 0rszág: Dolgozz te ingyen, az kell neked. A nevedet meg ne mástól lopd!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.