Az országos tüntetéssorozatba becsatlakozva, a pénteki budapesti tüntetés másnapjára, 22-én szombatra Érden is demonstrációt hirdettek.

Rabszolgatörvény: Érden a tüntetés elején a városüzemeltetési cég lekapcsolta az áramot

Az szervező érdi Közéleti Kerekasztal a rendőrségen be is jelentette az eseményt, majd kivonultak a sétányhoz. Körülbelül negyedórája tartott a demonstráció, amikor a városüzemeltetéstől érkezett egy szakember, aki érintésvédelmi jegyzőkönyvet keresett, majd lekapcsolta az áramot az egész főtéren.

Az egyesület egyik tagja elmondta, a helyszín a város egyik szokásos rendezvényhelyszíne, ahol könnyen lehet áramot vételezni is, hiszen van egy olyan áramvételezési lehetőség, ami nem egy lezárt dobozban van, hanem az utcáról is elérhető. Az ő elmondásuk szerint ez egy EU-pénzből helyrehozott főtér, ahol követelmény volt hogy közösségi áramforrás is legyen.

A délután négyre meghirdetett rendezvény negyedórája ment már, a hangosítást is kipróbálták, valamilyen zene is szólt, amikor megjelent a városüzemeltetéstől valaki, aki érintésvédelmi engedélyt kért a demonstrálóktól. Azt mondták, olyan nekik nincs, de mint látható, ebből a külső áramforrásból veszik az áramot, és érintésvédelmi szakember is van velük. A szakember azonban hajthatatlan volt, azt mondta, ha nincs ilyen papírjuk, engedélyük, akkor neki le kell kapcsolni az áramot.

Közben besötétedett, így a demonstrálók kézi ordibátort használva, sötétben demonstráltak az esőben.

A tüntetők egyébként a helyi médiacentrumot is fel akarták keresni, hogy petíciót adjanak át a tévé épületénél. Az Érd Médiacentrum főszerkesztője azonban szintén közleményt adott ki, amiben azt írta, ő végig jelen volt a 70 fős tüntetésen, ezért mondta a tüntetőknek, hogy adják csak neki oda ott a petíciót, ott átveszi, ám a tüntetők ragaszkodtak ahhoz, hogy a tévé épületénél adják át azt.

További érdekesség: a demonstráció egyik felszólalója a korábbi fideszes alpolgármester volt.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: Érdi Közéleti Kerekasztal

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Ha nem kell a "dokument", lehet tovább lépni. Esetleg a cselekmény nem jogsértés?
Shaleonsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
justhpeter
Az ünnep alkalmából azt kívánom annak a fideSS csicskának, aki leoltotta a világítást, hogy sose lássa meg a napot !
A polgármester is feleljen a leoltásért.
Desischado
Kiváncsi lennék rá, ha majd bukik a rezsim, akkor is ilyen készséges csicskák lesznek? Kötve hiszem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.