Egy férfi fiával és kutyájával túrázni indult az ős Sárvíz tanösvényen december 21-én. Észrevették, hogy egy kimerült őz fekszik a jégen. Látták, hogy az állat nem tud egyedül kijutni a jégről.

Megmentették a halálosan kimerült őz életét Sárvíznél

A férfi hazament egy kötélért. Próbált lasszót dobni az állatra, de nem járt sikerrel. Ezért egy ismerőse segítségét kérte, kettejüknek végül sikerült kimenteniük az állatot, ám az őz nem tudott lábra állni, így azóta a család otthonában ápolja. A nem mindennapi történetről a Tolnatáj Televízió számolt be.

(szmo.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Csak nehogy valamelyik marha feljelentse lopásért!!!Amúgy meg gratula!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Csak nehogy valamelyik marha feljelentse lopásért!!!Amúgy meg gratula!!!
Commenter
Vadasparkba vele, nehogy szabadon engedjék mint nyáron a macit, mert ezt is kilöveti ez a vadászatbajnok qrmány.
nevemnick
Azt nem értem, hogy a jelenlegi propeller szerkesztők közt nincs olyan, aki megtudna különböztetni egy európai őzt, egy amerikai fehértorkú (Odocoileus virginianus) szarvastól?
Nevetséges.
ila51
Őket ismerem...Gusztáv egy jó chéf az Apponyi Kiskastély Natur Hotelban. Ő nem fogja megfőzni . Amúgy jól főz , ott voltunk a fiam lakodalmát tartani 3 napig .
Commenter
@nevemnick: miért is kellene utánanézni? Nincs külön képszerkesztő. Csak leszedik az ingyenes pixabay képeket. Erre mondják hogy a kép csak illusztráció.
nevemnick
@Commenter: :D alapvető, hogy illusztrációként is a témához illő képet kellene használniuk, de ezt már az utóbbi években nagyban leszarják, olyan mint a szarvascsapat helyett ,,csordát" írnak, pedig nem mindegy, hogy a radiátor = gladiátor, vagy az impozáns = impotens, vagy az egyelőre = egyenlőre. Igaz, ha egy ,,keresztény" papa első szülöttje alapműveltség hiányában bekerülhet egy újsághoz, akkor mit várunk...
Commenter
@nevemnick: :) pedig egyes szavakban csak egy betű a különbség de nagyon nem mindegy. Nem akarok példákat felhozni, most hogy a vadászat népe is lettünk (pont amikor az államháztartás hiánya soha nem látott magasságokban van és túlszárnyal mindent). Itt minden lehet. Miért is ne? Ahol ifj. Thürmer kormánypárti lapokba írhat...de az őzre visszatérve: tényleg ilyen barbársággal kell reklámozni magunkat mint a vadászati világkiállítás...
nevemnick
@Commenter: manapság mindent támogat a kormány, csak azt nem ami létfontosságú. A vadászat-vadgazdálkodás már nem azon a szinten van, amivel dicsekedhetnénk, holott ezelőtt harminc-harmincöt éve még híres volt a magyar vadállomány, pl. szarvasbikából nem volt olyan év, hogy az élvonalban ne szerepelt volna egy-két elejtett, kitűnő trófeájú bika. Mivel elég sok időt töltök a természetben, főleg a nagyvadakkal kapcsolatban, látom a trófeaminőség elsilányodását, és természetesen a vadállomány csökkenését is. (Az íróasztal mellöli vadgyérítés hatása) Nem beszélve arról, hogy a környező országokban már jóval olcsóbban, és minőségibb trófeával, kiszolgálással állnak a vendégek rendelkezésére.
Hosszasan lehetne ezt taglalni.
A kiállításra visszatérve: ez folytatása lesz az úszó vb-nek dől a befektetett lé, hozama meg kevesebb lesz.
Commenter
@nevemnick: köszi az infókat. Én lelkes állatbarátként semmilyen szinten nem tudok azonosulni a vadászattal. Az idei év horrorisztikus példája töményen senkiházy zsolt vadászatai voltak, főleg az eset a magántulajdonban levő svéd háziállattal volt kirívó, de nyilván nem szerencsétlen rénszarvas volt az egyetlen áldozata. Nem tudom a svéd szarvasgazdi feljelentése meddig jutott. Mert ugye: lopás, orvvadászat, birtokháborítás tényét stb ez a kis magánvadászat mind kimeríti Már a jegesmedvékre koncentrál és ez nem vicc.Nagyon remélem, hogy ezt a brutális világkiállítást már nem fogják megrendezni. Mert már nem lesznek hatalmon, elsöpri őket a népharag..
Commenter
@nevemnick: sok erőt kívánok hozzá mindenkinek aki ezt reméli, itt a fórumon és az országban, a világban. Remélem tényleg betelt a pohár és a tüntetések a polgári engedetlenség működni fog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.