Javult a levegőminőség az ország északkeleti részén – tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedd reggel az MTI-t.

Mint írták: a magas szálló por koncentráció miatt Miskolcon továbbra is kifogásolt a levegő minősége, de az ország többi, mérőállomással rendelkező településén elfogadható.

Javult a levegő minősége az északkeleti országrészben

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Ugyanakkor megjegyezték: szélcsendes és csapadékmentes időjárás esetén továbbra is számolni kell azzal, hogy a levegőminőség romolhat.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ismét felhívta a figyelmet, hogy a saját és a környezetükben élők egészségvédelme érdekében mindenki kerülje a helytelen fűtési módok alkalmazását. Továbbá, hogy a hideg időjárás ellenére se feledkezzenek meg a gyors, rendszeres szellőztetésről, mert az – mint írták – a megfelelő beltéri levegőminőség fenntartásának egyik legfontosabb feltétele.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Miközben a dagadt despota és a táskásszemű vidáman zabálnak a fényben és melegben, templomba járnak üvöltve megvallani a hitüket, emberségről papolnak és becsületről makognak, kint a sötétben és hidegben nincs menekvés. Mert sokaknál családi tradíció, hogy nem reggeliznek. És nem ebédelnek, nem vacsoráznak, nem fűtenek, nem világítanak, nem hordanak meleg ruhát télen, nem váltják ki a gyógyszert, pet palackokkal, olajos ronggyal, fával fűtenek.Az kétségtelen, hogy például Szijjártó Péter olcsóbban tölti fel az úszómedencéjét és Nárcisz kutya luxuskörülményei is javultak, de a legszegényebbek, akik jó esetben hullott fával, nem jó esetben műanyagflakonokkal, rongyokkal és szeméttel fűtenek (ha fűtenek), nem sokat profitáltak ebből. Arról nem beszélve, hogy micsoda őrült összeget elvert arra a kormány, hogy reklámozza a rezsicsökkentést, miközben az energiaárak maguktól is csökkennek a világpiacon. Ha azokat a milliárdokat, amelyeket az önreklámozásra költött a kormányzat, a lakhatási krízisben lévő családok talpraállítására, esetleg a szolgáltató cégek fejlesztésére fordította volna, akkor máris jobban állnánk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.