A kormány egyik államtitkára szólta el magát élő adásban. Vagy ez már a hivatalos álláspont. 

"Igyekszünk kiszűrni minden olyan szervezetet, amelyről úgy gondoljuk, hogy nem végez valós munkát, hanem alapvetően olyan politikai célokat akar megvalósítani, amikkel nem értünk egyet"

ezt a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Szalay-Bobrovniczky Vince mondta el az Echo Tv-ben arról, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap, a civileket támogató szervezete meghirdeti pályázati felhívását nonprofit szervezeteknek.

Elismerte a kormány, hogy politikai alapon válogat a civilek között

Fotó: Echo TV

A NEA az állam civileket támogató szerve, 6 milliárd forint felett rendelkezik, és húszezer pályázatot vár. De megpróbálja kiszűrni az álcivileket, róluk mondta el a korábbi külügyes, bécsi rendkívüli és meghatalmazott nagykövet Szalay-Bobrovniczky a fenti mondatot. A pályázatot egyébként konkrétan a Bethlen Gábor Alap írja majd ki, a NEA döntéshozó tanácsának elnöke pedig Csizmadia László, a CÖF-CÖKA alapító-szóvivője – a pályázatok elbírálásról pedig a Szalay-Bobrovniczky beszélt, ami szintén kérdéseket vet fel.

Az állam tehát deklaráltan nem támogatja azokat a civileket, amelyek neki nem tetsző politikai célokat akarnak megvalósítani – ez pedig nehezen egyeztethető össze az állam ideológiailag semleges hozzáállásával. Igaz, a közpénzekből dotált nem kormányzati szervezeti működés is eléggé fából vaskarika.

(HVG)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Igyekszünk kiszűrni minden olyan szervezetet, amelyikről úgy gondoljuk, hogy nem végez valós munkát" CÖF? vagyis izé: ℲÖƆ A szűrés a parlamenti pártoknál bejött, mára szinte csak olyan ellenzéki párt maradt, amely egyetért a fidesszel. Trógerek, aljas gazemberek. A kurva anyátoknak építsetek totalitárius hatalmat, ne a magyar adófizetőknek. Hogy rohadnátok meg...
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fbeijingcream.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F03%2FNorth-Korean-soldiers-pump-fist-in-Kim-Il-sung-square-in-Pyongyang.gif&key=JDYdrR3Uyt6u_BcXjb3FRg&w=600&h=271
"A párttal a néppel egy az utunk " következő molinó felirat CÖF- CÖKA Békemeneten.
justhpeter
Ezt eddig is tudtuk, az ostoba jószág csak igazolta.
Eladott Ország
Civilügyi államtitkár? A hierarchiában ez a valahol a büfésnéni és a portás között lehet.
Régen ezek a Kádár rendszerben csak egyszerűen Szalaiak voltak. Most azonban Szalay (ipszilonnal!) Bobrovniczky (de szép!)Kristóf! a Kristófot hogyhogy nem CH, hy, ph-val írja??? Chrhystópf...így lenne igazán nemesei. Hej, azt a büdös lábú dzsentri anyjukat...Ennek a felesége az a végzettség nélküli no aki a hamun dolgokért felel a fővárosban.
Ugye, még várjunk azzal, hogy diktatúrának nevezzük ezt a rendszert? Majd ha jön a fekete autó és az éjszakai sikítófrász.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2F24.p3k.hu%2Fapp%2Fuploads%2F2013%2F09%2Forban-viktor-autoja-e1498722263549.jpg&key=lkS2ABqCUFwYfmu1QrGXlw&w=600&h=276
Midmirinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a >> tinyurl.com/kp95cw8

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.