Tavaly összesen 8400 új társasházi ingatlant adtak el a fővárosban, amely – ha néhány százzal is, de – elmarad az egy évvel korábbi számtól. Nagy változások köszöntöttek be tavaly az újlakás-piacon. Egy jogszabály módosítása nyomán a korábban (2016-tól 2019-ig) érvényes kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs megszűnt és visszaállt az eredeti, 27 százalékos forgalmi adó. A kezdeti felbolydulást megnyugvás követhette, hiszen egy átmeneti megoldással azon ingatlanok esetében, amelyek 2018. november 1-je előtt jogerős építési engedélyt kaptak, 2023-ig alkalmazható a kedvezményes áfakulcs. Ez az érintett beruházóknak egyértelműen előnyös, hiszen olcsóbban és kapkodás nélkül építkezhetnek. Ám, mivel az ilyen lakások száma véges lesz a piacon, biztos, hogy továbbra is élénkebb érdeklődés várható irántuk a 27 százalékos áfatartalommal kínált ingatlanokhoz képest. Az erősödő kereslet további árnövekedéshez vezethet, pedig már ma sem ritka az 1 millió forint feletti átlagos négyzetméterár. A...

Forrás: privatbankar.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Nagy bébibummnak a legjobb feltétele a negyven négyzetméteres támogatás.
verőce21
Mint a napokban már írtam, a korszerű, új lakásárak hamarosan a mai áraknak is a duplája lesz. Annyira igaz, hogy ezt már átvették az ingatlanügynökök is. Mintegy önbeteljesítő jóslat szárnyal az éteri világban. :)
Hát ki, ha nem a gyermekeket vállaló fiatalok kaphatnának 10 millió forint támogatást lakásvásárláshoz? És ez még csak a kezdet. Az első felbuzdulás.
A fiatal generáció, akik nemcsak 2,6 millió nyugdíjast tartanak el, hanem kétmillió cigányt is az országban, még a dupláját is megérdemelnék az állami támogatásnak. Most még csak ötletelési szinten vannak a támogatások törvényi formái, de javasolni fogja a Kormány, hogy szülőnként értendő a 10 milliós támogatás, még akkor is, ha öt anyja van egy gyereknek és három helyen születik meg! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.