A NAV idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik: legyen munkavállaló, őstermelő, áfa fizetésére kötelezett magánszemély vagy egyéni vállalkozó – írja közleményében a NAV.

Az elkészített tervezeteket a NAV március 15-étől az Ügyfélkapun keresztül, elektronikus formában elérhetővé teszi. Akinek nincs ügyfélkapuja, az adóbevallási tervezetének postázását március 18-án éjfélig kérheti. Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen április 30-áig küldi el postán az igénylőknek.

A kérelmet benyújtani az alábbiak szerint lehetséges:

SMS-ben a 06 (30) 344-43-04-es telefonszámra,

a NAV honlapján elérhető webűrlap (www.nav.gov.hu/eszja/eszja) kitöltésével,

telefonon, a 1819-es Infóvonalon, vagy az Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszeren keresztül, a +36 (80) 20-21-22-es telefonszámon,

postai úton, kötetlen levél formájában (születési dátum és adóazonosító jel megadásával), a NAV honlapjáról letölthető BEVTERVK-nyomtatványon, személyesen a NAV ügyfélszolgálatain.

SMS-ben az SZJA rövidítés mellett az adóazonosító jelet és a születési dátumot kell elküldeni ebben a formában: SZJA{szóköz}adóazonosítójel{szóköz}ééééhhnn.

Aki netán lecsúszik a március 18-ai határidőről, május 20-áig személyesen, a NAV ügyfélszolgálatain is kérheti adóbevallási tervezetének nyomtatását.

Fontos hírt közölt a NAV

Az adózók bármikor nyithatnak ügyfélkaput, mellyel adóbevallási tervezetüket a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető eSZJA portálon március 15-étől megtekinthetik, és szükség esetén módosíthatják.

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni egészen május 20-ig.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Hol van az 1 szamjegyu ado, amit orban belengetett? Mocskos hazug geci! Az EU-ban nalunk a legmagasabb az ado es a legalacsonyabb a ber, amit a legdragabb bankolas tetoz.
orban kinyalja a bankok es a multik a segget, pedi ellenzekben hogy ekezte ezzel Gyurcsanyekat.
O1G
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wpym
A cimet olvasva azt gondoltam, hogy visszahozzak a savos adozast.
wpym
@Yoda69: Jo lenne ez igy is; inkabb a jovedelmeket kellene unios szintre hozni es visszahozni a savos adozast.
Eladott Ország
Van nekünk egy NAV-nak nevezett szervezetünk. Ők azok, akik polgárbarátok, akik ahol tudnak, segítenek, ( ilyenek voltak hajdanán az úttörők is) jóindulattal állnak az adózó polgárokhoz és véletlenül sem kezelnek senkit eleve bűnözőként, nem bírságolnak elsőre, hanem tanácsot adnak, hogyan javítható a hiba és – hogy jobb legyen nekünk – söralátét méretű bevallással örvendeztetnek meg. Ja, nem. Ez az a hatóság, ami a kormány meghosszabbított enyves mancsa. Bárkibe, bármikor beleállnak, bármilyen vállalkozást ki tudnak nyírni. Az éves költségvetésben eleve szerepel, hogy mennyi bírságot kell beszedniük és be is szedik, mert máskülönben nincs év végi prémium, elvtársak! Történt ugye, hogy Tállai nem csak az adóügyekhez ért nagyon, hanem sportember is ő (mindkét tehetsége tisztán látszik rajta) és mint olyan, a Mezőkövesdi SE elnöke. Ha már ilyen sportember és amúgy is, mostanság szokás az apróbb, de főleg nagyobb honatyák szülőfalujában építeni ezt-azt – stadiont, vasutat, piramist, katedrálist – Tállainak egy sportszálló jutott, vagyis nem neki, hanem Mezőkövesdnek. Természetesen zömmel közpénzből, mert nekünk semmi, de semmi nem drága, ha ezeknek a nagyformátumú politikusoknak a boldogságáról van szó. Tehát szálloda. Aminek az ára indult 500 millió forintról, de mára már 1,4 milliárdba kerül. Közben az épület nem háromszorozódott meg, nem fogják bearanyozni a kupolát. Minden változatlan, csak az ár nem. Még jó, hogy nincs nálunk infláció, mert akkor már tízszeres lenne. Bár még ez sem múlt el.
Meggyőződésem, hogy nem csak az Orbán-klánt és környezetüket kell majd elővenni, amikor annak itt lesz az ideje és nem csak az ilyen Tállai-féle, semmihez nem értő, eltájolt, pofátlan alakokat, minden idők legokosabb disznótoros-szakértőjét, hanem a mellettük hasonló módon kiálló híveket is.
Yoda69
@wpym: Na ez a ketto tuti nem lesz amig a fideSS van
Jozefina
Ezt a filmet nagyon érdemes végignézni!!!
A NAV itt miért nem vizsgálódik???
Cím: Ez a rendszer a tetejétől a talpáig bűzlik!
444.hu/2019/02/19/ez-a-rendszer-a-tetejetol-a-talpaig-buzlik
Yoda69
@Yoda69: Mai hir hogy a kenyer 5-13%-kal dragul a 2,8%-os inflacio ellenere. Ugy latszik a kenyeret nem erdekli amit eltolcsi kitalal hogy mennyi legyen az inflacio.
Koszonjuk O1G!
Magyarorszag jobban teljesit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.