A katolikus iskolák javára gyűjtenek ma országszerte az egyház templomaiban – közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata az MTI-vel.

A katolikus egyház az idei tanévben 133 212 fiatal oktatásáról gondoskodik, oktatási intézményeikben 12 982 pedagógus dolgozik – írták.

Magyarországon 311 katolikus oktatási intézmény 689 intézményegységgel van jelen a köznevelésben: 158 óvodát, 247 általános iskolát, 96 gimnáziumot, 30 szakközépiskolát, 52 szakgimnáziumot, 10 gyógypedagógiai intézményt, 57 kollégiumot és 39 alapfokú művészeti iskolát tart fönn 15 egyházmegye, 27 szerzetesrend és 3 egyéb egyházi szervezet – olvasható a közleményben.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

arcmás
Amikor a sok is kevés.
"Még, még, még, ennyi nem elég"

"Jézus így szólt a tanítványaihoz: Lehetetlen, hogy botránkozások ne essenek; de jaj annak, aki által esnek.
Jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tengerbe vetik, mintsem egyet is megbotránkoztasson e kicsinyek közül."

"Ezért egyetlen napon jönnek rá a csapások: halál, gyász és éhínség; és tűzben fog elpusztulni, mert erős Úr az Isten, aki megítéli őt."

Féltek katolikus vezetők, hamis próféták?
Jó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
staro2
Látott már valaki perselypénz elszámolást? (református is jöhet)
desiro
Ez jó felvetés. Szombathelyen a Batthyány Templomban még a temetésen is pörsölyözik a csuhás fullajtárja, kezdve a gyászoló családdal akik nem kevés pénzt fizettek a temetésért.
Ha a csuhások követelték az iskolákat akkor tartsák is fenn!
Van elég pénz amit minden misén be perselyeznek.
Adó bevallást mikor készítenek a bevételekről?
justhpeter
Mi van csuhások ? Keveset ad a gazdaállatotok ? Kérjetek Tömjén Zsótitól, neki még svédországi orvvadászatra is telik !
kereső
Már megint a hazugság! Nem az egyházak tartják el!fenn! az intézményeiket, hanem a magyar adófizetők. Hiszen a magyar állami költségvetésből kapják rá a zsozsót! -és ráadásul diszkriminativ módon- többet ér fejkvóta szerint az a gyermek,mint az állami iskolában tanuló. Ja és ráadásul el se kell vele számolni. Ki tudja, hogy tényleges mennyi forditódik az oktatásra, és mennyi gazdagitja az egyház mérhetetlen vagyoni étvágyát.
Nessy
Nem elég, hogy mindenki adakozik az egyháznak, az iskoláira vallástól függetlenűl, még koldulnak is! Persze, amelyik egyház nem nyalja O.V. talpát, amelyik elesetteket segít, azt ellehetetleníti a kormány! Ehhez tényleg orca kell! Különösen vidéken valami pocsék módon viselkedik egyik másik plébános!
Még szerencse, hogy Isten mindenhol ott van, írja a Szentírás, így nincs szükség a klérus közvetítéséhez egy imádsághoz!
balos
Minden vallás annyit ér amennyit betart a tíz parancsolatból!Hát azt hiszem,hogy amelyik az állami csöcsön csüng,az semmit érő!Természetesen önfenntartásból egyik sem élne meg,mert a hit nem megfizethető,ha nem belülről jön!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.