Megváltoztak az erőviszonyok az eddig kormánypárti többségű szombathelyi közgyűlésben, ahol csütörtökön az ellenzék által javasolt ügyeket vették napirendre, viszont több olyan napirendi pontot elutasítottak, amelyet a polgármester javasolt.

Átvette a hatalmat az ellenzék a szombathelyi közgyűlésben, a fideszesek tujával torlaszolták el az ajtót

A döntésekhez szükséges többséget eddig Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármester szavazatával tudta biztosítani a várost irányító Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester. Az utóbbi hónapokban azonban annyira megromlott a kapcsolatuk, hogy a csütörtöki közgyűlés első napirendi pontja éppen Molnár Miklós alpolgármester visszahívása lett volna, de azt az érintett és a Jobbik képviselőjének szavazatával az ellenzéki többség levette napirendről.

Az ellenzéki javaslatra napirendre vett témák között olyanok szerepelnek, mint a szervezeti és működési szabályzat módosítása, az utak és a közvilágítás állapotának megvitatása, a helyi nyilvánosság biztosítása érdekében önkormányzati lap indítása, és a Jobbik képviselőjének javaslatára a város üzemeltetésével foglalkozó önkormányzati cég, a Szova Zrt. igazgatójának leváltása.

A történtek előzménye, hogy Molnár Miklós még január elején megszavazta az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli közgyűlés napirendjét. Ezzel lehetővé tette, hogy az önkormányzati testület

a Fidesz-KDNP-frakció távollétében elfogadja, hogy a szombathelyi önkormányzati tulajdonú cégeknél tiltsák meg a túlóratörvény alkalmazását.

Közgyűlési határozat született arról is: kérjék fel a város országgyűlési képviselőjét, Hende Csabát (Fidesz) arra, hogy kezdeményezze a törvény módosítását, ami a jogszabály visszavonását jelentené.

A rendkívüli ülés után Puskás Tivadar és Hende Csaba is úgy nyilatkozott, hogy Molnár Miklós elárulta azt a jobboldali közösséget, amelynek mandátumát is köszönheti, illetve megszegte a Puskás Tivadarral az önkormányzati választás után kötött írásos megállapodását. Molnár Miklós visszautasította, hogy szerződésszegést vagy árulást követett vonna el és bocsánatkérésre szólította fel a polgármestert. Puskás Tivadar erre reagálva

megvonta az alpolgármester összes hatáskörét, beleértve a költségvetés elkészítését és annak beterjesztését is.

A csütörtöki közgyűlés legfontosabb témája a város 2019. évi költségvetésének megvitatása, de a napirend érdemi tárgyalásáig sem jutottak, a nagyszámú új napirend és ezek előzetes jogi felülvizsgálata miatt Puskás Tivadar szünetet rendelt el.

A nyugat.hu tudósítása szerint lesöpörve a fideszes napirendi pontokat, gyakorlatilag a szombathelyi ellenzék és az Éljen Szombathely! akarata érvényesül. Az ő napirendi pontjaikat muszáj elfogadnia sorra Puskás Tivadarnak. 

Az egyik szünetben a fideszesek egy tujával és egy székkel torlaszolták el a gyűlésterem ajtaját, állítólag Hende Csaba fideszes képviselőt várják.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Kövér "házmester" Laca, az a vén komcsi hol van ilyenkor hogy lesújtson a rettenetes kalapácsával és megvonja a fizetésüket ahogy az ellenzékiekkel tette amikor tiltakozni mertek? Ja az ellenzék a magyar- és családellenes rabszolgatörvény ellen tiltakozott, a hazáért, a magyarokért, és nem a fidesz hatalmáért. A fidesz mottója: "Vagy miénk a hatalom és a pénzetek, vagy pusztuljon minden!" Nem csodálom hogy zavarta őket a világosság hiszen a fejükben is csak sötétség van. Orbán már hozatja a mamut fenyőket a saját eltorlaszolásához. Akkor most képzeljük el, mit fog tenni orbán hasonló helyzetben Budapesten... Nem fog visszariadni a vérontástól, az garantált.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@Desischado: Az biztos,hogy az ország legnagyobb része örömmámorban fog úszni.Akkor majd kiderül az is,hogy a sok jelenlegi seggnyaló közül kik azok akik komolyan imádják a vezért és kik azok,akik csak gyávaságból,vagy érdekből szoptak,nyaltak,gombot varrtak. Tényleg jó lenne megérni. Nem sok örömünnep volt az életemben, a két fiam születésén és azok diplomaosztóján kívül,de Orbán bukását nagyon jó lenne megérni.
cikicakk55
@Eladott Ország: Nem tudom honnan szeded ezeket a képeket,de piszok jókat lehet rajtuk röhögni. Az a repülős,vagy helikopteres az piszok jó,nagyon tetszik!
cikicakk55
@Eladott Ország: Gondoltam,hogy a netről töltöd,vagy rakod fel őket,csak én soha nem találok ilyen képeket. Nem ismerem,hol vannak ilyen oldalak.Annyira azért nem vészes,mert te meg itt páran szinte minden nap raktok fel ilyen képeket,úgy,hogy elég az nekem.Jókat nevetgélek rajta. Az a lényeg,hogy ne szokj le róla,hogy ilyen képeket fel raksz.Köszi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.