A Választmánynak, vagy az Elnökségnek, vagy a Kongresszusnak kellett volna határoznia a Fidesz önfelfüggesztéséhez.

A jelek szerint a Fideszben semmilyen formális döntés nem született arról, hogy a párt önkéntesen felfüggeszti tagságát az Európai Néppártban, ez ugyanakkor ellentétes lehet a párt alapszabályával – írja a Népszava.

A lap szerint a Választmánynak, vagy az Elnökségnek, vagy a Kongresszusnak kellett volna határoznia a tagság felfüggesztéséről, de semmiképpen sem egyedül a pártelnök Orbán Viktornak.

Orbán egyedült nem dönthetett volna a Fidesz felfüggesztéséről

Nyilvánvaló, hogy a Fidesz nem önként függesztette fel a tagságát az Európai Néppártban, hanem azt felfüggesztették, de ha Orbán Viktor saját közlésének logikájából indulunk ki, és elfogadjuk, hogy a párt maga döntött erről, akkor viszont ezt a döntést a Fidesz saját alapszabálya szerint sem hozhatta volna meg egy személyben Orbán Viktor, mint pártelnök, hanem a párt valamely döntéshozó testületének erről határozatot kellett volna formálisan is elfogadnia

– nyilatkozott a Népszavának Lövétei István alkotmányjogász.

Azt azért hozzátette, nyilvánvaló, hogy a Fideszben az történik, amit Orbán Viktor akar és utólag sem kéri rajta számon semmilyen döntésének a következményét semmilyen belső döntéshozó testület.

Cikk- és címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

(Népszava)

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez a döntés nem külön a Választmány, vagy az Elnökség, esetleg a Kongresszus döntése alapján született. Ezt a határozatot mindezek együtt hozták meg. Hiszen ezek is és minden döntéshozó személy illetve fórum egyszemélyben maga a Király, a Császár, az ISTEN, a Nagy , a Bölcs és a Jóságos. Na, ki az?
Úgy van, Ő az, a Mi Jótevőnk, a Közénk Alászállott orbán vitya.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Saját maguk által hozott törvényeket csalnak meg,s tesznek meg bármi törvénytelenséget,ami-
hez az államapparátus adja a segítséget-,akkor egy gittegylet szabályait számon kérni rajtuk?
Kell azt kockáztatni,hogy megsértsék a felséget?
tulipan
@durbincs: : Mi van, te meleg orbánseggnyaldosó, szaros pofájú Sügér, ot a Ploesti mélyített bányakecódban, a meleghaverod,Shikarival, ? a Petro mellett ? a bedes Denevér-kulát rágicsálva? Most aztán nyaldoshatod a gazdád seggét!!! :) a sertéstelepi? menj már szaporán a tiszta vízért mosd ki a vályúkat újra , csili-vilire ? etetés lesz,a narancsos malackák megéheztek,hajrá? azt ropd ám sebesen és ne lopjd a munkát,mint bányába 50IQ-s a fejét meg ne verd állandóan a falba jó, mert múgy is egy született agyrepedt ,s csak bocskoros bedesbaki vagy? azt meg ne próbálj hablatyolni te szerencsétlen, hisz soha nem ment az neked? verembe világrajöttél nem kell hogy megint 2 napig ugasd a holdat ,a giliszta alkatoddal ? a tücsöknyi hangoddaal ? Rettenet Bedes Kapcás szörnyeteg? moslék Ajakú bányarecskás ?
A logopédusoddal beszélgess. te román Ákkcentusos ? rettenet töröd ám a magyart ? Órszágrontó ,s Vérrontó ?Picsogó? Tácsad ám a szádat, mert megyek WC-re..
arcmás
A saját szabályaikat sem képesek betartani.
És tiszteletet várnak... akarnak... követelnek...

NULLA TISZTELET !!!
Most már az egész keresztény világ arra vár, hogy mikor űzik el Orbánt végleg, hogy írmagja se maradjon ennek a mindenki ellen uszító nácinak.
tulipan
@durbincs: @durbincs: : Mi a hézeg, te meleg orbánseggnyaldosó, szaros pofájú Sügér, ott a Ploesti mélyített bányakecódban, a meleghaverod,Shikarival, ? a Petro mellett ? a bedes Denevér-kulát rágicsálva? Most aztán nyaldoshatod a gazdád seggét!!! :) ez egyetlen lehetséges, sertéstelepi alkalmazott? menj már szaporán a tiszta vízért mosd ki a vályúkat újra , csili-vilire ? etetés lesz,a narancsos malackák megéheztek,hajrá? azt ropd ám sebesen és ne lopjd a munkát,mint bányába Te 50IQ-s, azt a tökfejed meg ne verd állandóan a falba jó, mert az már amúgy is egy született agyrepedt ,s csak bocskoros bedesbaki vagy? azt meg ne próbálj hablatyolni te szerencsétlen, hisz soha nem ment az neked? verembe világrajöttél nem kell hogy megint 2 napig ugasd a holdat ,a giliszta alkatoddal ? a tücsöknyi hangoddaal ? Rettenet Bedes Kapcás szörnyeteg? moslék Ajakú bányarecskás ? Tácsad ki jól a szád megyek WC-re..? Te mini IQ-bajnok? Hülye Ballonkabátnyitogató...?
tulipan
@durbincs: : Mi a hézeg, te kretén, meleg orbánseggnyaldosó, szaros pofájú Sügér, ott a Ploesti mélyített bányakecódban, a meleghaverod,Shikarival, ? a Petro mellett ? a bedes Denevér-kulát rágicsálva? Most aztán nyaldoshatod a gazdád seggét!!! :) ez egyetlen lehetséges, sertéstelepi alkalmazott? menj már szaporán a tiszta vízért mosd ki a vályúkat újra , csili-vilire ? etetés lesz,a narancsos malackák megéheztek,hajrá? azt ropd ám sebesen és ne lopjd a munkát,mint bányába Te 50IQ-s, azt a tökfejed meg ne verd állandóan a falba jó, mert az már amúgy is egy született agyrepedt ,s csak bocskoros bedesbaki vagy? azt meg ne próbálj hablatyolni te szerencsétlen, hisz soha nem ment az neked? verembe világrajöttél nem kell hogy megint 2 napig ugasd a holdat ,a giliszta alkatoddal ? a tücsöknyi hangoddaal ? Rettenet Bedes Kapcás szörnyeteg? moslék Ajakú bányarecskás ? Tácsad ki jól a szád megyek WC-re..? Te mini IQ-bajnok? Hülye Ballonkabátnyitogató...? 6682
tulipan
@durbincs: : Mi a hézeg, te kretén, meleg orbánseggnyaldosó, szaros pofájú Sügér, ott a Ploesti mélyített bányakecódban, a meleghaverod,Shikarival, ? a Petro mellett ? a bedes Denevér-kulát rágicsálva? Most aztán nyaldoshatod a gazdád seggét!!! :) ez egyetlen lehetséges, sertéstelepi alkalmazott? menj már szaporán a tiszta vízért mosd ki a vályúkat újra , csili-vilire ? etetés lesz,a narancsos malackák megéheztek,hajrá? azt ropd ám sebesen és ne lopjd a munkát,mint bányába Te 50IQ-s, azt a tökfejed meg ne verd állandóan a falba jó, mert az már amúgy is egy született agyrepedt ,s csak bocskoros bedesbaki vagy? azt meg ne próbálj hablatyolni te szerencsétlen, hisz soha nem ment az neked? verembe világrajöttél nem kell hogy megint 2 napig ugasd a holdat ,a giliszta alkatoddal ? a tücsöknyi hangoddaal ? Rettenet Bedes Kapcás szörnyeteg? moslék Ajakú bányarecskás ? Tácsad ki jól a szád megyek WC-re..? Te mini IQ-bajnok? Hülye Ballonkabátnyitogató...? 2685

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.