A hatóság megállapította, hogy választási csalás történt Terézvárosban, azonban az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható,

Felfüggesztette a nyomozást a terézvárosi választási csalási ügyben a BRFK, habár a rendőrség számára is egyértelműen csaltak az ajánlóívekkel – írja az Index.

Budapest 5. számú választókerületében (a VI és VII. kerületet foglalja magában) a későbbi győztes, DK-s Oláh Lajos választási bizottsági delegáltja bukkant rá, hogy feltűnően sok ajánlás egyezik a fideszes Bajkai István, illetve a Lévai Katalin-féle Lendülettel párt jelöltjének, Bagyó Hildának ajánlóívein.

A két dokumentum összevetésekor kiderült, hogy legalább 341 esetben egyeznek az ajánlások, csak éppen más az aláírás. Előtte pont ugyanilyen egyezéseket találtak Zuglóban – és ott is éppen a Fidesz és a Lendülettel ajánlóívein.

Oláh delegáltja feljelentést tett a rendőrségen, amely tavaly el is kezdett nyomozni hamis magánokirat felhasználása miatt, majd most különös határozatot hozott: az Index cikke szerint a hatóság megállapította, hogy választási csalás történt, azonban mivel “az elkövető kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható”, felfüggesztették a nyomozást.

A rendőrség megállapította a választási csalást Terézvárosban

A cikk szerint a rendőrség egyebek mellett arra hivatkozott, hogy

a nyomozás során személyi és tárgyi bizonyítékokat felkutatni, melyek alapján a tényleges elkövető kiléte megállapítást nyerne, nem volt lehetséges.

A rendőrség hozzátette, hogy amennyiben az elévülési határidőn belül az elkövető kiléte kiderül, újra folyamatba helyezik az eljárást.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(index.hu)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Egyébként a rendőrség nyomozásának nem az elkövető felkutatása lenne a cél, hanem ha a választásnál csalás derül ki, akkor a választás érvénytelenítése.
Ez ilyen egyszerű lenne mindenhol másutt - csak nem illbisi országban.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
juttka
@kereső: Na jó, igazad van, de akkor mi lett volna? 1pártrendszer, v. lett volna vmi következménye, ha az ellenzék visszaadja a mandátumát? Nem értem, hogy jogilag ezt a disznóságot vhogy ne lehetne lerendezni és fityiszéket elzavarni?
Desischado
@papa.49: Csatlakozom. Egyszer bezárul a kör, de akkor csúnya világ lesz fideszékre, az biztos!
Csalás? Az egész választást elcsalták országosan, és nincs felelős?! Ezt a birkáknak kell elújságolni, azok elhiszek! Értelmes ember biztosan nem! Akasszanak fel hétszer, ha nem tudom, kik a bűnösök!
egyember
@juttka: Most nem egypártrendszer van? (A KDNP nem párt!). Orbán-rendszer alatt volt valaha is egyetlen eset, ahol bármelyik párt (amely benn ül a parlamentben) beleszólhatott volna bármibe? Normál esetben ("parlamenti" eszköz, stílus) legjobb esetben elmondhatta a véleményét (gyakran üres teremben!), vagy valamilyen ürüggyel egyszerűen megvonták tőle a szót, Nem emléxem olyan esetre, amikor ellenzéki javaslatot érvényes szavazás követett volna (ha tévedek, szívesen veszem a megvilágosítást). Extrémebb eszköz használata esetén Köteles et. súlyos büntetéseket szabott ki.
kereső
@juttka: tegnap23:31, Mert nem "egypártrendszer" van- gyakorlatilag. Az állampárt fidess gyakorolja a kizárólagos hatalmat-az ellenzéki képviselők jóformán csak diszletnek vannak a parlamentben- elfedve az igazi természetét a NER-nek. Minden szinten a fidess katonái ülnek, sokszor szakértelem nélkül- mert az egyetlen feltétel, az orbánhoz való hűség. Az, hogy "szabadon" lehet pártot alapitani, működtetni még nem jelent többpártrendszert a gyakorlatban, hiszen az ellenzéki pártok parlamenti képviselői nem gyakorolhatják jogaikat.Hasonlit ez a valamikori NDK-ra,bár akkor nem is leplezték, hogy diktatúra van.
juttka
@egyember: Hivatalosan többpártrendszer, csak gyakorlatilag nem. A fideSS mindent keresztülvisz, amit akar, az ellenzék szava nem számít.
Borsodi
@juttka: Erre mondják maffia kézben van minden.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.