A BRFK és a Nemzeti Közlekedési Hatóság közös ellenőrzése különös figyelmet fordított a fővárosiak éjszakai pihenését zavaró, házilag módosított kipufogórendszerrel átszerelt gépjárművekre.

A rendőrség lecsapott a gyorsulási versenyzőkre Újpesten péntek éjjel

A BRFK rendőrei és a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai közös akciót szerveztek az illegális gyorsulási versenyek ellen, ezért 2019. április 12-én 23 óra 30 perctől április 13-án 1 óráig Újpesten lezárták az Ipari park és az Óceánárok utcát a Megyeri út és Külső Váci út között és ellenőrizték az ott lévő gépjárműveket. A komplex ellenőrzés kiterjedt a gépjárművek műszaki állapotára, illetve azok körözési rendszerben való szereplésére is. Az akció keretén belül vizsgálták a kocsik engedély nélküli átalakítását is, amely során a rendőrök összesen kilenc engedély nélkül átalakított autó forgalmi engedélyét vonták be. A bevont forgalmi engedélyű autók közül többnek a kipufogórendszerét alakították át szabálytalanul, de volt olyan is, amelyiknél a futóművet módosították és alakították át szintén engedély nélkül, szabálytalan módon. A szabálytalan kipufogórendszerrel szerelt kocsik jelentős hanghatással zavarták a fővárosiak nyugalmát, pihenését.

Az ellenőrzés során a rendőrök 53 autót és annak utasait ellenőrizték és két esetben forgalmi engedély hiánya miatt helyszíni bírságot szabtak ki, egy esetben pedig a kötelező felelősség biztosítás hiánya miatt tettek feljelentést.

Az éjszakai nyugalom megzavarása olyan alapvető szükségletet érint, amely hatással lehet a mindennapi tevékenységre, beleértve a közlekedést is. A főváros forgalma egyes útvonalakon az éjszakai órákban is jelentős, ezért ebben az időszakban az ott közlekedők a továbbiakban is számíthatnak a szabályok betartásának ellenőrzésére.​

(police.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
De ez az 53 ember miért nem alapított egy autó-motorsport egyesületet inkább. Offroad gyakorolni valazhol ill bérelni egy pályát, vagy lefoglalni hivatalosan egy külvárosi ritkán lakott területi parkolót a versenyekre. Még nézők is többen lennének és lehetne promótálni, jönne szponzor is és idővel akár komoly klub is lehetne ebből, és nem ez az őrület, hogy forgalmik jogsik és nagy büntik ugranak...
namihami
Elkobozni, bezúzni, az első alkalmasakat százezres büntikkel NYITNI. A visszaesőt lehet emelni. A sokadik elkobzott jármű után csak meggondolja a dolgot.
Biztos vagyok benne, hogy ezek a "" hétköznapi"" közlekedésben is a gyorsulók. És balhé esetén az életben maradottak. A vétlennek pedig marad a honi egészségügy vagy a fedeles.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.