Judith Sargentini semmit nem tud Magyarországról – reagált az uniós zöldpárti képviselő videóüzenetére Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken, szintén videóban – írta meg a 888.hu. Judith Sargentini pár napja posztolta azt a 15 perces dokumentumfilmet, ami a Sargentini-jelentés elfogadásáról készült. Ebben a holland EP-képviselő többek között arról is beszél, hogy milyen volt, amikor a magyar külügyminisztériumban fogadták.

Az államtitkár erre reagálva a Facebookra feltöltött videójában csütörtökön elmondta:

Judith Sargentini ismét megtámadta Magyarországot.

Hozzátette:

Sargentini az a bevándorláspárti EP-képviselő, aki tavaly egy elítélő jelentést készített Magyarországról, ami "minősített hazugságok gyűjteménye", és amelynek állításaira a magyar kormány pontról pontra válaszolt.

Az államtitkár úgy fogalmazott: Sargentini most a kollégáival együtt időt és energiát nem spórolva összedobott egy 15 perces videót, és most ebben a videóban támadja Magyarországot.

Ez a videó pontosan olyan, mint a jelentése: hazugságokkal van tele, például elhangzik a videóban az alapállítás, miszerint ez a vita nem a migrációról szól. Hát dehogynem, mindannyian tudjuk, hogy arról szól

- fogalmazott az államtitkár.

Menczer Tamás szólt arról is, hogy Judith Sargentini azt állítja, "kitessékelték a külügyminisztériumból", azonban a valóság az, hogy "amikor Sargentini asszony megjött, udvariasan bekísértük, a tárgyalás után udvariasan kikísértük, a megbeszélés során pedig végtelenül kedvesek voltunk vele".

Mint mondta, semmi rendkívüli nem történt, a külügyminisztérium protokoll kijáratán keresztül hagyta el az épületet.

Egyvalami derült ki: az, hogy ez a nő semmit nem tud Magyarországról

- jegyezte meg az államtitkár.

A politikus kitért arra is, hogy Judith Sargentini nehezményezi, hogy őt az utcán újságírók kérdezték.

"Ez elég furcsa, hiszen eddig ő aggódott a magyarországi sajtószabadsággal kapcsolatban. Vagy lehet, hogy a sajtószabadságba az nem tartozik bele, hogy őt is lehet kérdezni" – jegyezte meg Menczer Tamás.

Az államtitkár kifejtette: Sargentini összességében azt mondja, megvéd bennünket, magyarokat. "Hogy kitől véd meg? Saját magunktól. Köszönjük, ebből nem kérünk, az ilyesmivel rosszak a történelmi tapasztalataink" – zárta videóját Menczer Tamás államtitkár.

Judith Sargentini: "Mindannyian azt kérdezték tőlem, miért utálom Magyarországot"

Judith Sargentini pár napja posztolta azt a 15 perces dokumentumfilmet, ami a Sargentini-jelentés elfogadásáról készült. Ebben a holland EP-képviselő többek között arról is beszél, hogy milyen volt, amikor a magyar külügyminisztériumban fogadták – írta meg a 444.hu.

Sargentini szerint egy óra után kitessékelték, de valamiért egy másik kijáraton át vezették ki, mint ahol bement. Az utcán pedig már 7-8 stáb várt rá felsorakozva, amiről előtte senki nem szólt.

Mindannyian azt kérdezték tőlem, miért utálom Magyarországot. Eközben pedig a minisztériumban az államtitkár már egy sajtótájékoztatót tartott, amin arról beszélt, mennyire naiv voltam, milyen hülye kérdéseket tettem fel és mennyire nincs fogalmam a magyar történelemről. Este pedig már minden Híradóban benne voltam

– mondta Sargentini hozzátéve:

a tévék többsége persze azt közvetítette, amit a kormány akart.

A teljes filmet itt nézheti meg:

Forrás: MTI, 888.hu, 24.hu, 444.hu

Címlapi kép: MTI/Szigetváry Zsolt

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Azt mondja ez a vadbarom, hogy ,,nehezményezte a Sargentini, hogy az újságírók az utcán kérdetek tőle,, !!!
Mi meg azt nehezményezzük hogy TŐLETEK MEG CSAK A NYALÓMÉDIA ÚJSÁG FIRKÁLÓI KÉRDEZHETNEK !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@kokopelli: Nem kunszt!!! A narancsos bunkó, románok forrásai pontosan tudhatóak! Magyar Nemzet, Magyar Hírlíap, Lokál, Ripost, Pesti Srácok és 888.hu, amiktől értelmes embernek hánynia kell!!!
kokopelli
@tulipan: ...ha már akkora pofájuk van,akkor én szeretném tudni,hogy a követelődző
hülyéknek mennyi fogalmuk van a nyugatról,a sok baromságot és uszító jelzéseket
mellőzve! "0"-fogalom,de abban aztán biztosak!
tulipan
@kokopelli: Semmi az ég világon! Egyszerűen, csak kapzsiak és vakon követik a dinoszaurusz önjelőlt vezért!
nezelodo
Lehet, hogy rohadtul szerencsés a narancspárt, hogy szinte semmit sem tud ez a közellenség róluk? Hát húzzák meg magukat és ne rugdossák az ajtót, ami amúgy nyitva van, mert még a végén kulcsra zárják, és ugrik a suska a nemzthy vejkó, meg a Lölö törvényes üzleteinek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.