Olyan Európai Unióban (EU) élünk, ahol egyetlen tagállam sincs már, amelyben elegendő gyermek születne, vagyis az országok nem képesek az önfenntartásra a saját erejükből – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Budapesten, egy európai parlamenti (EP-) választási fórumon.

Novák Katalin azt mondta, megtévesztő, hogy a kontinens népessége még mindig növekszik, mert ennek forrása a bevándorlás.

Így az EP-választás szorosan összefügg a családpolitikával, a migrációval.

Novák: az uniós tagállamok már nem képesek az önfenntartásra

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Elekes Andor

Kiemelte: egyesek szerint más ügyek – például a zöldenergia vagy a digitalizáció – sokkal fontosabbak, mint a bevándorlás.

Az államtitkár úgy összegzett: adott egy csökkenő gyermekvállalási kedvű Európa, valamint egy nem mérséklődő termékenységű Afrika, és az utóbbiból érthető módon el akarnak jönni emberek megélhetést, megfelelőbb körülményeket keresve.

Megjegyezte, hogy a migránsok sokszor technológiailag jól felszereltek: hozzáférnek az információkhoz, így látják, hogy Európa kényelmesebb élettel kecsegteti őket.

Novák Katalin szerint a legfontosabb ügy Európa számára az, hogy milyen kérdést fogalmaz majd meg, helyes "diagnózist" állít-e fel.

Hozzátette: Magyarországon a fiatalok gyermekeket szeretnének, átlagosan kettőnél többet – hangsúlyozta. Hozzátette ugyanakkor, hogy végül a tervezettnél kevesebben születnek meg, a családpolitika így arról szól, miként tudnának segíteni abban, hogy ne így alakuljon – jelentette ki az államtitkár.

Azt mondta: elfogadják, hogy más nemzetek eltérő típusú válaszokat adnak a demográfiai kihívásra, azonban elvárják, hogy ne kényszerítsék Magyarországra ezeket az elképzeléseket.

Novák Katalin arról is beszélt: nem tartja felelős magatartásnak, hogy bevándorlókat kibocsátó országokból egyesek "elszívják" a társadalom "krémjét", a legképzettebb embereket. Úgy fogalmazott, hogy a "humanitárius kártyát" mindig ki lehet játszani, amikor valaki érveket keres a migráció támogatása mellett.

(MTI)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Novákszatyor ezt miből állapítottad meg a reggeli vizeletéből a csutitetűnak ???
A sötétség nálad nagy fölénnyel győzött !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@emerencia: Emlékszem,hogy nagyon fiatalon a városligetben az apánkkal kimentünk egy
vásárra,ahol a németek kiállítottak termékeket, és táblázatokkal mutatták be,hogy melyik cikkért
hány percet,órát kell dolgozni odaát! A DM ár úgyis értelmetlen voltna,mert azt a magyar állam
állapította meg ahogy akarta! Néztünk,mint vak a moziban!Azóta még ß@rabb lett a helyzet,ergo
nyomhatják a "13-as sz. szabványszöveget ahogy akarják! Bizonyíték még a fiatalok kirajzása a nyugatra,ami érdekes módon nem csökken!
papa.49
Mindenkinek MEGINT IGAZ a Tini dala ,,Ezek ugyanazok,,
emerencia
@kokopelli: Később már az újságok is megírták, hogy ugyanazért az áruért melyik országban mennyit kell dolgozni. A pártállam vége felé pedig már a big mac index-et is olvashattuk. A nyolcvanas évek legelején a katonai bázison az erdő közepén nemegyszer nézegettünk nyugati árkatalógusokat. Az egyik katonatisztnek járó nyugati, angol nyelvű technológiai újságot pedig rendszeresen olvasgattuk mert a titkárnője előbb nekünk adta ide, a főnöke csak akkor láthatta, ha mi már elolvastuk.
Nessy
Persze a "családpolitikából" maradt a politika! Család, csak a sajátjuk!
Igaz, őket nem lakoltatják ki, nem probléma mit ad enni a gyermeknek, ki tudja e fizetni az iskolai kirándulást. Fogalmuk nincs a való életről!
Mondják a betanult szöveget, ami már lassan egy régi Tv műsorra emlékeztet! " A fele sem igaz"
lampa laz
A kedvenc vő 350 m2-es "kis kecót" vesz magának az előkelő várnegyedben 370millióért, h nagyapóhoz közel lehessenek. Lassan már csak VIP belépővel lehet majd belépni oda ahova és ahol eddig turisták milliói gyönyörködhettek a panorámában és a csodás műemlékekben velünk együtt.
lampa laz
@durbincs: szarok rád, te hülye fingterelő farvitorla.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.