Novák Katalin  célként fogalmazta meg, hogy Budapest ne csak egy olyan hely legyen, hol dolgozni és bulizni jó.

A kormány intézkedései a gyermekeket állítják a középpontba – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Budapest családi sportnapján szombaton a Margitszigeten.

Novák Katalin kiemelte:

mivel vasárnap gyermeknap van, ilyenkor minden a gyermekekről szól, de a kormány azt szeretné, ha az egész év és az egész élet a gyermekek középpontba állításáról szólna.

Hozzátette: ezért vezették be a családvédelmi akciótervet, ezért indul el a babaváró támogatás, ezért bővítik az otthonteremtési programot, ezért vezetik be a nagycsaládos autóvásárlási támogatást, és a jövő évtől ezért indul el a nagyszülői gyed, valamint a négygyermekes édesanyák személyijövedelemadó-mentessége Magyarországon.

A politikus célként fogalmazta meg azt is, hogy Budapest családbarát város legyen, olyan hely, ahol nem csak élni, lakni, dolgozni és bulizni jó, hanem jó gyermeket nevelni, családban élni.

Novák: Budapestnek családbarátnak kell lennie

Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese arról beszélt, hogy mivel 2019-ben Budapest Európa sportfővárosa, az egész évet arra szeretnék felhasználni, hogy minél több fővárosit mozgassanak meg, minél többen a magukénak érezhessék azt az erőt és örömöt, amit a közösségben eltöltött sport tud adni. 

Kamuti Jenő, a Budapesti Sportszövetségek Uniójának elnöke emlékei alapján beszélt arról, mennyire fontos az, hogy a gyermekekkel már kis koruktól megszerettessék a sportokat. A sport által az emberek olyanná válnak, akik élvezni fogják az életet, mert a sport játék és pozitív élvezet – fogalmazott a kétszeres olimpiai ezüstérmes magyar vívó, aki azt is elmondta: nyolcvanegy évesen is egy héten ötször sportol.

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó fontosnak nevezte, hogy a családi sportnapon a fiatalok családjaikkal közösen tudnak kipróbálni új mozgásformákat. Ha pedig be tudják építeni ezeket későbbi életükbe, az nemcsak jó testi alapot ad, hanem olyan mentális erőt is, mint a kitartás, a küzdeni tudás, a fair play és a csapatjáték – emelte ki.

A családi sportnapon a Margitszigeten felállított sátoregyüttesben a sportolás és a szórakozás mellett a családvédelmi akcióterv elemeiről is információkhoz juthatnak az érdeklődők.

Cikk- és címlapkép: MTI/Mónus Márton

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Egy patkánymentes Budapest minden pénzt megérne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Mirabilis: Azért, mert a pártok csak a fővárosban gyülekeznek, az a törzshelyük.
Sámannus
Igen de ti térkő barátok vagytok, és kivágjátok a fáinkat szarházik.
Mirabilis
@Eladott Ország: Azért ez nem igazán így van.
Eladott Ország
@Mirabilis: Sajnos a gyakorlat ezt igazolja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.