Tóth Bertalan listavezetőként lemond a saját mandátumáról, de nem fog automatikusan Ujhelyi István utazni Brüsszelbe. Jávor Benedek viszont biztosan nem lesz EP-képviselő.

AZ MSZP-vezetésnek esze ágában sincs lemondani

Nem mond le az MSZP elnöksége az európai parlamenti választások után – jelentette be a párt sajtótájékoztatóján a hivatalos eredmények bejelentése után. A párt a voksok 6,68 százalékát kapta, és mindössze egy képviselőt küldhet az EP-be.

A sajtótájékoztatón Tóth Bertalan pártelnök megköszönte az aktivistáknak és a szavazatszámlálóknak, valamint a képviselőjelölteknek a munkát, köztük Komjáthy Imrének, aki 10 ezer km-et tett meg a kampánybuszukkal. Tóth gratulált a DK-nak és a Momentumnak, majd hozzátette, hogy "sajnos ezt a választást a Fidesz nyerte meg".

Azt mondta, büszke az MSZP és a Párbeszéd együttműködésére, szerinte ez a településeken is "reményteljes" együttműködést eredményezett, és azt jelentheti, hogy le lehet győzni az önkormányzati választásokon a Fidesz helyi kiskirályait.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Ha lenne eszük (de ezeknek sincs sok) akkor Szanyit nyugdíjaznák, Jávort kiküldenék, Újhelyit meg itthon tartanák és építse fel az MSZP-t egy normális párttá. Neki lenne esélye, hogy sikerülhetne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jancsipapa
A kurva erős képek után itt vannak a kurva erős eredmények...
Horizont
@verőce21: jajj te ez nem a patkányozásról szólt. Istenem.
verőce21
@Horizont: A válasz sem az ellenzék "patkányozásáról" szólt.
tulipan
A lemondás NEM MEGOLDÁS, ahelyett, inkább alaposan össze KÉNE KAPNIUK MAGUKAT!!
Yoda69
Pedig egy ilyen sulyos vereseg utan erdemes lenne ujragondolni a tematikat.
Aki Én
Pedig itt az ideje. Az tisztán látszik, hogy az országnak nem ilyen ellenzékre van szüksége. Amíg az ellenzék ilyen, addig a rablórezsim marad. Erre az ellenzékre kizárólag orbánnak van szüksége.
Mellettük lett multimilliárdos, mellettük lett a ,,független" ügyészég a fidesz biztosítéka, mellettük lett a média 99%-a a fidesz propagandistája...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.