A nagyjából 36 milliárd forintos emelést nem kizárólag központi forrásból biztosítják.

Átlagosan havi 50 ezer forintos béremelést kaphatnak az önkormányzati dolgozók jövő márciustól.

A 2020-as költségvetési törvényjavaslatban szereplő számok szerint a korábbi években dolgozónként nyújtott évi 4 millió 570 ezer forintos támogatást 5 millió 450 ezer forintra emelik, ha a parlament is jóváhagyja a változtatást.

Minden hivatalnak van egy központilag engedélyezett köztisztviselői létszáma, amelyet a település nagysága, vagy a társközségek száma alapján egy bonyolult számolási rendszerben alakítanak ki.

Ennek a létszámnak a bérét és a munkavégzésükhöz szükséges egyéb kiadásokat fedezi ez a normatíva, de ha a helyi bevételekből több embert tud megfizetni a település, akkor az engedélyezettnél magasabb létszámmal is dolgozhatnak a hivatalok.

Havi 50 ezres béremelést kapnak az önkormányzati dolgozók

A nagyjából 36 milliárd forintos emelést nem kizárólag központi forrásból biztosítják, mert benne van a magas adóbevétellel rendelkező települések 11 milliárdos szolidaritási adója is.

Az emelés nem 2020. januártól, hanem márciustól lép érvénybe, indokként annyit írtak, hogy „az általános önkormányzati választások miatti átmeneti szabályról” van szó.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(nepszava.hu)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Vigyázat EZ BEETETÉS, az önkoris választások előtt !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Eladott Ország: Ez igaz. Azért írtam azt, hogy nem tőlük sajnálom. De ha kicsit jobban belegondolsz, ennek a feléből ikénytelen sok-sok család nem megélni, vegetálni. És nem biztos, hogy kevesebbet vagy haszontalabbat dolgozik azért a havi 100-120-140.000 forintért.
görbetükör
Ígérni lehet, csak az átlaggal kell vigyázni.
Mert ha pl. száz emberből kilencvenöten kapnak ötezret és öten egy milliót, az is nagyjából ötvenezres átlagot tesz ki. :D
Eladott Ország
@namihami: tegnap, 20:03; Mit fognak csinálni az önkormányzati dolgozók havi 50 ezres bruttó béremeléssel?! Miközben a helyettes államtitkárokkal együtt örülhetnek a miniszteri biztosok: az ő illetményük 748 ezer forintról 1 millió 300 ezer forintra emelkedik, amit akár 1 millió 650 ezer forintig emelhetnek. A kormánybiztosok fizetése 500-900 ezer forinttal, a közigazgatási államtitkároké 200-600 ezer forinttal növekedik. Az illetményük alsó határa bruttó 1,5 millió forint lesz, amennyi a miniszterelnöki illetmény is, a felső határ pedig 1,9 millió forint. Az államtitkárok járandóságát ősszel emelték 30 százalékkal, bruttó 1 millió 296 ezer forintra. Vezetőink áldásos és hozzáértő tevékenysége kézzel fogható, már csak Bulgáriánál teljesítünk jobban. uploads.disquscdn.com/images/5d4cda07a930f1d12e116754b46b7ae9db72a3634fe9e687fc1db20fe51b1c84.jpg?w=600&h=467
uploads.disquscdn.com/images/6a85a006b94c55890398db8a96f4d665a2898999cc6f036ef05b0ebc7f4d2725.jpg?w=600&h=370
namihami
@Eladott Ország: Csak azt tudom elképzelni, hogy az általad fentemlített réteg ennyivel többet, jobban és szorgalmasabban dolgozik.
Tévednék netán???
Eladott Ország
@namihami: A mai Magyarországon szinte kizárólagosan az anyagi érdek dominál. Pozitív nemzeti minimum nincs, a társadalom végzetesen szétszakadt. A teljesítményeken alapuló világ ideájától egyre távolabb kerülünk. Autonóm, szellemi értelemben felnőtt, a polgárság gerincét adó középosztály legfeljebb nyomokban létezik. Az országban zajló folyamatok kifejezetten gátolják a szélesebb kört érintő szellemi és anyagi polgárosodást. A politikában, a gazdasági életben szinte megszűnt a verseny. én a felcsúti diktátorkezdemények gyöngyének helyében nagyon óvatosan tolnám a pálinkát a velőspacalba fullasztott Xanaxra. Az átlagembert viszonylag tartósan hülyének lehet nézni – és ami még rosszabb – le is lehet nézni, meg lehet vetni, sőt, mi több: a fejére is rá lehet szarni. Ezt senki nem művelte ilyen akadémiai szinten, ahogy a Fidesz műveli kilencedik éve. Viszont ahhoz, hogy itt ne halált hozó fű teremjen gyönyörű szép szíveinken, véget kell vetni ennek a hamis, artikulálatlan NER-dalnak. Nem csak azért, mert ez nem demokrácia, hanem mert ez már életnek se nagyon nevezhető és középosztály nélkül demokrácia sem képzelhető, hiába vetik be nagy elánnal az egyházat néphülyítés céljából.
kereső
"Az emelés nem 2020. januártól, hanem márciustól lép érvénybe, indokként annyit írtak, hogy „az általános önkormányzati választások miatti átmeneti szabályról” van szó."- gondold meg jól önkormányzati dolgozó, hogy hogyan szavazol -ki legyen a pogármestered. Kb erről van szó. Csak a dátum /időpont nem jön össze- nem 2019 őszén lesz helyhatósági választás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.