Nem volt ittas és nem állt kábítószer hatása alatt a dunai hajóbaleset időpontjában a Viking Sigyn ukrán kapitánya – mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője kedden Budapesten újságíróknak.

Megszólalt a rendőrség a Viking Sigyn ukrán hajóskapitányáról

A balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát emeli ki a Clark Ádám úszódaru a Dunából a Margit hídnál 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Csécsi Soma a mentés, a vizsgálat és a kutatás körülményeit ismertető sajtótájékoztatón közölte:

a balesetet követően rögtön mintát vettek a kapitánytól, a vizsgálat negatívnak bizonyult.

Hozzátette:

a BRFK 60 tagú nyomozócsoportot állított fel a baleset körülményeinek tisztázása, a felelősség megállapítása érdekében.

Forrás: MTI, Blikk

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Vajon kitől vettek vért, és ki pisált helyette ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
@menekült: Igazad van mindenben,én azért feltételezném,hogy felsőbb utasításra állít valamit a rendőrség,és tette lehetővé,hogy a hajó elmenjen.Mindenre válasz lenne, a kapitány ittas volt,próbálta magát menteni a bizonyítékokat el tüntetni. Nem hiszem,hogy megtudjuk a teljes igazságot amíg ez a kormány van hatalmon,nem lepődnék meg ha megállapítanák a másik hajós kapitány hibájából történt ,egy halott már nem tud védekezni.
menekült
@Borsodi: A rendőrségről nem feltételezem, hogy hazudik. Azaz, nem szeretném feltételezni. De ez a mocskos rendszer annyira ocsmány, hogy akár az is belefér, hogy utasítják vagy fenyegetik vagy zsarolják valamivel a rendőrséget azok, akiknek ebben a hatalomban bármi közük van a Vikinghez vagy a balesethez. És ha így van, az katasztrofális.
Elmenekültem Magyarországról, de cipelem magammal, idehoztam a problémáit is. Az elkeseredésem csak nő, a remény meg alig.
papa.49
Figyüzzz!!! Új hír meg lehetősen kaotikus a Hableányt üzemeltető társaság tulajdonosi viszonya, most olvasom, hogy a Viking tulajdonosai is benne voltak a tulajdonosok között !!!
Ez egy igen érdekes MEGKÖZELÍTÉST IS FELVETT, némileg érthetővé válik a történet egy része, ez akármi is lehet, gondoljatok bele !!!
maci0427
A marha "nagy rutin" eredménye a rutin elmúlása és a felelőtlen magatartás ! Ő és az akkor szolgálatban lévők felelőssége egyértelmű, ha csak nem hozzák ki a Hableány kapitányát is felelősnek, akár ötven - ötven % -ban !
Lepényleső
Ezt a magyar rendőrség ha állítja,s ezt hangsúlyozottan mondja,akkor ellenkezőjének
nem is lehet semmi alapja. ("Prisztás" ügyben is elfogták az elkövetőt,ül is érte,csak
állítólag nem ő tette? Fellebbezésnek azonban nincsen helye,hiszen a rendőrség
jutott erre,aki csak az igazság által vannak vezérelve?)
Borsodi
@menekült: Látod ez katasztrofális,de mindent lehet ha fideszes vagy.örülj,hogy lehetőséged volt újra kezdened egy másik Országban,mert itt egyre rosszabb lesz.
https://www.youtube.com/watch?v=dJO8nyuTMuc...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.