Nem volt ittas és nem állt kábítószer hatása alatt a dunai hajóbaleset időpontjában a Viking Sigyn ukrán kapitánya – mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője kedden Budapesten újságíróknak.

Megszólalt a rendőrség a Viking Sigyn ukrán hajóskapitányáról

A balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát emeli ki a Clark Ádám úszódaru a Dunából a Margit hídnál 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Csécsi Soma a mentés, a vizsgálat és a kutatás körülményeit ismertető sajtótájékoztatón közölte:

a balesetet követően rögtön mintát vettek a kapitánytól, a vizsgálat negatívnak bizonyult.

Hozzátette:

a BRFK 60 tagú nyomozócsoportot állított fel a baleset körülményeinek tisztázása, a felelősség megállapítása érdekében.

Forrás: MTI, Blikk

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

menekült
@Borsodi: A rendőrség azt állítja, hogy a baleset után megszondázták a kapitányt és vért vettek, nem ivott, nem drogozott. Én ezt el is fogadom, ebben miért hazudna a rendőrség?
Az miért érdekes, hogy ki tette le az óvadékot? Lehetett maga a kapitány, vagy a családja, vagy a Viking Cruises, el tudom képzelni, hogy mindnek van pénze.
Az már jobban izgat, hogy miért engedték elmenni a hajót, miért festették le, és milyen üzeneteket törölt a kapitány a mobiljáról. Meg hogy mit csinált éppen a kapitány az ütközéskor, miért nem lépett kapcsolatba a Hableánnyal az előzési manőver előtt, miért nem értesítette azonnal a mentőket és a rendőrséget, és miért nem próbált meg legalább valamit segíteni a mentésben. Ezekre gondolom nem csak én vagyok kíváncsi, és ha megadnák a közvéleménynek a válaszokat, akkor nem kezdene mindenki őrült találgatásokba. De lehet, hogy csak türelmesnek kell lenni, és megkapjuk a válaszokat. Túl sokan haltak meg ahhoz, hogy előbb-utóbb megtudhassuk ezeket. Bár, egy ember halála is nagy veszteség és szörnyű tragédia. (na, azért van, akit nem nagyon sajnálnék)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
@menekült: Igazad van mindenben,én azért feltételezném,hogy felsőbb utasításra állít valamit a rendőrség,és tette lehetővé,hogy a hajó elmenjen.Mindenre válasz lenne, a kapitány ittas volt,próbálta magát menteni a bizonyítékokat el tüntetni. Nem hiszem,hogy megtudjuk a teljes igazságot amíg ez a kormány van hatalmon,nem lepődnék meg ha megállapítanák a másik hajós kapitány hibájából történt ,egy halott már nem tud védekezni.
menekült
@Borsodi: A rendőrségről nem feltételezem, hogy hazudik. Azaz, nem szeretném feltételezni. De ez a mocskos rendszer annyira ocsmány, hogy akár az is belefér, hogy utasítják vagy fenyegetik vagy zsarolják valamivel a rendőrséget azok, akiknek ebben a hatalomban bármi közük van a Vikinghez vagy a balesethez. És ha így van, az katasztrofális.
Elmenekültem Magyarországról, de cipelem magammal, idehoztam a problémáit is. Az elkeseredésem csak nő, a remény meg alig.
papa.49
Figyüzzz!!! Új hír meg lehetősen kaotikus a Hableányt üzemeltető társaság tulajdonosi viszonya, most olvasom, hogy a Viking tulajdonosai is benne voltak a tulajdonosok között !!!
Ez egy igen érdekes MEGKÖZELÍTÉST IS FELVETT, némileg érthetővé válik a történet egy része, ez akármi is lehet, gondoljatok bele !!!
maci0427
A marha "nagy rutin" eredménye a rutin elmúlása és a felelőtlen magatartás ! Ő és az akkor szolgálatban lévők felelőssége egyértelmű, ha csak nem hozzák ki a Hableány kapitányát is felelősnek, akár ötven - ötven % -ban !
Lepényleső
Ezt a magyar rendőrség ha állítja,s ezt hangsúlyozottan mondja,akkor ellenkezőjének
nem is lehet semmi alapja. ("Prisztás" ügyben is elfogták az elkövetőt,ül is érte,csak
állítólag nem ő tette? Fellebbezésnek azonban nincsen helye,hiszen a rendőrség
jutott erre,aki csak az igazság által vannak vezérelve?)
Borsodi
@menekült: Látod ez katasztrofális,de mindent lehet ha fideszes vagy.örülj,hogy lehetőséged volt újra kezdened egy másik Országban,mert itt egyre rosszabb lesz.
www.youtube.com/watch?v=dJO8nyuTMuc

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.