Kilenc éve nem volt hajlandó szabadságra menni Nagyoroszi polgármestere, ezért a képviselő-testülete felfüggesztette őt a munkavégzés alól, majd fegyelmi eljárást kezdeményezett ellene – számolt be elsőként az ügyről a Nool.hu. 

Gönczöl József már a tavalyi évről jelentős szabadságot hozott át erre az esztendőre.

A rendelkezések értelmében a polgármesternek legkésőbb 2019. március 31-ig rendeznie kellett volna minden, előző évre érvényes szabadságát, de ezt az előterjesztés szerint többszöri figyelmeztetésre sem tette meg

- írja a Nool.hu.

Gönczöl József a következő egy hónapban, a fegyelmi vizsgálat ideje alatt, bejárhat a munkahelyére, de semmilyen hivatalos okmányt nem írhat alá, és az önkormányzat alkalmazottainak sem adhat utasításokat. A fegyelmi bizottság elnöke, Ferenczy Gábor alpolgármester azt mondta,

többször megkérték a polgármestert, hogy vegyen ki szabadságot, de erre nem volt hajlandó.

Ezért kezdeményezték házon belül a fegyelmi vizsgálat elindítását, annak kiderítésére, hogy a polgármester megsértette-e a szabadságának kiadására és kivételére vonatkozó törvényt, illetve Nagyoroszi önkormányzatának ehhez szervesen kapcsolódó helyi határozatát, a tisztségéből eredő kötelezettségét vétkesen megszegve.

A vizsgálat lezárulása után a hivatalos jegyzőkönyvet – az esetleges büntetési javaslattal együtt – eljuttatják az önkormányzat törvényességi felügyeletét ellátó Nógrád Megyei Kormányhivatalnak, amely a végső döntést meghozza. A polgármester a felfüggesztő döntést, annak közlésétől számítva nyolc napon belül megtámadhatja.

A képviselők attól tartanak, hogy Gönczöl, ha nem választják újra, egyben váltja meg az összegyűlt napokat. A polgármester munkaügyi bírósághoz fordul.

Gönczöl József szerint a fegyelmi eljárás elindítása vele szemben egyértelműen jelzi, megkezdődött a választási kampány.

Egyszerűen nem értem ezt a felfüggesztési indítványt

– mondta a lapnak.

Hozzátette:

Úgy tűnik, azt az embert akarja büntetni a képviselő-testület néhány tagja, aki sokat dolgozik a faluért. Egyes képviselők ezek szerint nem az én munkámat akarják segíteni, hanem éppen ellenkezőleg, el akarják azt lehetetleníteni. Rengeteg feladatot látok el, ami nem csupán Nagyoroszit, hanem az egész térséget érinti. Foglalkozom az idősekkel, elnöke vagyok a sportegyesületnek, több szervezet gesztorságát irányítom, pályázatokat készítek elő. Értelemszerűen nem az az első gondolatom, hogy mikor menjek szabadságra. Kilenc éve egyetlen napot sem vettem ki, de ez egyáltalán nem hanyagság, vagy nemtörődömség, netán a törvényi előírások szándékos figyelmen kívül hagyása, egyszerűen csak arról van szó, hogy ki sem látok a rengeteg ügyes-bajos feladat mögül.

Az ügy kapcsán a Blikk is megkereste a polgármester. A lapnak azt mondta:

A 9 évből hatot már nem tudok érvényesíteni a saját butaságom miatt, 240 napot biztosan elbuktam, csak az elmúlt 3 évben összegyűlt 120 jöhet szóba. Ezeket megváltanám pénzben, ha nem választanak újra, de nem egyben: csak mintegy másfél milliót kapnék, ami nem sok egy 700 millió forint éves költségvetésű település esetében.

Forrás: Nool.hu, Blikk, Index

Címlapi kép: Pixabay CCo

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
egy haverom évekig nem ment szabira...a tulaj örült, mert ügyesen vitte a boltot, nagy volt a forgalom, több nyelvet beszélt ,imádták a turisták(is)...aztán mégis elküldték szabira, legalább két hónapig maradjon távol... nem is vették vissza mert közben kiderült mennyit nyúlt le, mert megbíztak benne...a röhej, hogy még csak felelősségre sem tudták vonni.
...és nem egy ilyen este van..

hogy a polgármester miért nem megy szabira az érthetetlen...vagy alig csinál valamit, és olyan mintha szabin lenne, vagy tönkreteszi a szervezetét..
namihami
Ahogy ezt a f@szbúkon Mária Patak is szakszerűen írja, az nem úgy van, hogy kiakarom-nemakarom venni. A munkáltató KÖTEKES a következő év meghatározott idejéig kiVETETni a dolgozóval. Ha nem teszi, akkor kötelezik rá.
Egyébiránt, ez a szorgalmas polgi (persze pusztán szorgalma okán) szombat-vasárnap nem töltötte az idejét a hivatalban? Persze, szigorúan munkával. A család ételhordóban helybe vitte azokon a napokon az ebédet, vacsorát.
advocat
És miért vannak a köz- és egyéb alkalmazottak? Persze ha csak egyedül ő dolgozik, az más. Akkor meg a többi mit csinál? És ha bennt van? Akkor reggeltől estig, vagy közben szundikál? Mert ha a titkárnő azt mondja, hogy tárgyal, telefonon beszél, nem valószínű, hogy "zavarnák". Vélem.
tudode
Még jó, hogy fogást találtak a polgármesteren, aki kimelózza a belsőrészét, de a korábban bent maradt szabi elveszett
.
----- VÁLTOZÁS! Szabadság 2019 : Itt a táblázat, mutatjuk kinek, pontosan hány nap szabadság jár
.
egyazegyben.co/valtozas-szabadsag-2019-itt-a-tablazat-mutatjuk-kinek-pontosan-hany-nap-szabadsag-jar-107775
.
Hogy mikkel képesek ezek az oviSOKK egymást macerálni!
ila51
@Horizont: én is arra gyanítottam , hogy bent csak a légkondi zúg
justhpeter
Hátasló legyek, ha tudom, hogy ebben az ügyben kinek van igaza.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.