Minden második széket ingyenjegyesekkel töltöttek fel Vidnyászky Attila Nemzeti Színházának nagyszínpadán. Hiába a 2 milliárd közeli állami támogatás, 150 milliós veszteséggel zárta az évet az ország egyik legnépszerűtlenebb színháza. Ömlött a pénz a Nemzeti Színházhoz tavaly is, az 1,8 milliárdos működésre szánt állami támogatást különböző jogcímeken megfejelte az EMMI és a Nemzeti Kulturális Alap is. Utóbbitól 35 milliót kaptak, 200 millió ment a nemzetközi színházi fesztiválra, a MITEM-re, 33,5 millió a Csíksomlyói passió csíksomlyói bemutatójára. Ez csak néhány tétel annak érzékeltetésére, hogy milyen bőkezűen bánik az állam Vidnyászky Attila színházával - derül ki az éves jelentésükből. Nem véletlenül küzdött a Nemzeti Színház igazgatója olyan elszántan a tao-támogatás megszüntetéséért, hiszen ebből a támogatási formából csak 76 milliót sikerült összegyűjteniük tavaly. Ehhez képest a tao-pótlására létrehozó alapból idén 400 milliót markolhat fel a Vidnyászky-féle színház.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Tehát hazudik az ukrán igazgató, a nézettséget illetően !!!
1magyar
Mint a stadionok éppolyan pofátlan közpénz herdálás ez is ez 10 ezer fős csoport szórakoztatására.
RonaGyuri
@papa.49: @1magyar: persze hogy hazudik, s persze hogy lopják a pénzt, de legalább ez a legkevésbé felesleges! =))
Nessy
@RonaGyuri: Teljesen érthető. Mondtuk, hogy mielőtt véleményt mondunk nézzünk meg egy két előadást. Az első a "Szerelem hullámhosszán" c. darab volt. Hát, nem egyedűl voltunk akik az I. felvonás után feladták.
A második a Vadkacsák. Ibsent csak nem lehet elrontani, gondoltuk. Lehetett! Arról nem is beszélve, hogy mire vége volt, elment az utolsó villamos, és lehetett kutyagolni! Itt adtuk fel a kisérletezést. Nincs jó színészgárdája és jó rendezője.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.