„A Magyar Országgyűlés, látva a klímaváltozás és az ökológiai válság egyre súlyosbodó jeleit Magyarországon és az egész világon, kihirdeti a klímavészhelyzetet” – áll a Párbeszéd politikusának, Tordai Bencének a most benyújtott törvényjavaslatában.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@reagens: Felelőtlen, kretén válasz amit adtál!
S még igazad sincs, ugyanis Magyarország minden évben pénzzé teszi a fel nem használt szén-dioxid-kibocsátási kvótáját, tehát közvetve nem kis mértékben hozzájárul a globális üvegházhatáshoz még akkor is, ha nulla gazdasága ezt nem indokolná!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
reagens
Eddig úgy tudtam, hogy nem Magyarország felelős egy esetleges klíma katasztrófáért. Mi nem szennyezzük a környezetünket olyan módon, mint Afrika, Ázsia és Amerika.
Miért kéne a mi a gazdaságunkat bekorlátozó intézkedéseket hozni? Tegyék meg ezt a nagy szennyezők!
F_Viktor
@reagens: Felelőtlen, kretén válasz amit adtál!
S még igazad sincs, ugyanis Magyarország minden évben pénzzé teszi a fel nem használt szén-dioxid-kibocsátási kvótáját, tehát közvetve nem kis mértékben hozzájárul a globális üvegházhatáshoz még akkor is, ha nulla gazdasága ezt nem indokolná!
reagens
@F_Viktor: Kretén válasz! Már csak, hogy a te szavaiddal válaszoljak.
Ha a kvótánkat eladjuk mert nem tudjuk kihasználni, akkor milyen katsztrófáról folyik az árnyékboksz? Nem szennyezünk. Az csináljon ilyen önkorlátozó, gazdaságot lassító törvényt aki a kialakult helyzetért felelős.
csak úgy....
@reagens: vannak dolgok tibim,amiért mindenki felelös!... pld!
zabálod naponta az óccsó babot ,nem rágod meg rendesen ,mert már nincs is fogad és ezért a babtól gázok keletkeznek, oszt fingasz mint egy weltmeister...
F_Viktor
@reagens: 1) Ha a kormány nem tenné pénzzé az ország kvótáját, akkor évi 13-16 millió tonnával kevesebb CO2 kerülne a légkörbe!
2) A gond globális, megoldani is csak globálisan lehet. Az üvegházhatás nem válogat, hogy ki nem, ki jobban, ki kevesebb mértékben szennyezi a légkört. Ha egyetlen tonna CO2-ot sem bocsájtana a levegőbe Magyarország, akkor is a te unokáidra száradna a bőr ha nem tennél ellene semmit! Azaz pl. rágd meg jól azt a babot, mert igen, te, mint egyén is tehetsz az üvegházhatás ellen!
Persze ehhez kicsit gondolkodni is kellene, nem a kormány uszító, EU ellenes propagandaszövegeiből kellene táplálkoznod, hanem pár zöld oldalt is forgatni kellene. S nem árt használni az eszedet, ha...
reagens
@F_Viktor: Ezt értem.
Mégis csak azt kérdezem, hogy miért kellene a számunkra megszabott és a világban elfogadott kvóta mennyiséget önként korlátoznunk? Más lenne, ha ezt megfizetnék, hogy ne használjuk fel, de így csak önmagunk megkárosítása.

Állítom, hogy nem ilyen kis ország, kis kvótájával kellene foglalkozni, hanem a nagy szennyezőkkel, akik semmire sem hajlandóak.
Most mi szenvedjünk kárt, míg Kína, Afrika vidáman szennyez tovább?
csak úgy....
@reagens: imádom,mikor egy kretén gondokodás nélkül ,másokat kreténez!:)
benned csak a fidesz dübörög, szerinted orbánon kívül mindenki hülye európában...,ez ám a szerelem,tibcsi! ,,,mikor elnézed a másik hiányosságait :)
Jozefina
A klimaváltozás annál fontosabb ügy, minthogy bárki viccelődjön vele.
Gyerekeink élete múlik a jövő klima változásától és ha nem teszünk meg mindent (sőt még annál többet is) akkor saját gyermekeink gyilkosai leszünk!!!
F_Viktor
@reagens: Mert ha így gondolkodna mindenki, akkor már a te életedben, 10-15 év múlva éhen halnál, megfőnél!
Európában Magyarországon emelkedett legjobban az átlaghőmérséklet, szemmel látható módon sivatagosodik a Dél-Alföld. Tehát Magyarország nem lehet közömbös, nem várhat másokra, hogy megoldják a a helyi problémákat!
Ez nem játék, a jelenlegi modellek azt mutatják, hogy az üvegházfolyamat már nem visszafordítható, csak megállítható ha azonnal cselekszünk.
reagens
@F_Viktor: Nem kell meggyőznöd, hogy a klíma változik és az emberiség tehet ellene. Csupán annyit vitatok, hogy nem egy ilyen kevés káros anyag kibocsátó, kis kvótájú, aránylag szegény országnak kellene ezért áldozatokat hoznia.
Hozzanak áldozatot azok, akik tehetnek erről. Egyébként, ha mától nulla lenne a széndioxid kibocsátásunk, akkor sem változna klíma lényegileg semmit. Ezt még te sem vitathatod!
csak úgy....
@reagens: tibim! te is csak egy "kevés káros anyag kibocsátó" vagy...,te lélegzet vétel nélkül is képes vagy hülyeségeket összehordani ,természetesen pártföladatból...
"kis kvótájú, aránylag szegény ország" :) remélem nem csapják föl az állad ,ezért a felelötlen kijelentésér a pártban, mert egy gazdaságilag dübörgö miniszterelnököt hazudtolsz meg!
Eladott Ország
@reagens: ma, 16:33; Valóban "málenkij" iparból kevés a széndioxid kibocsátás. Minden eddigi becslésnél magasabb összeg, több mint 72 milliárd forint folyt be 2018-ban az államkasszába úgynevezett szén-dioxid-kvótákból,de mi még a befolyt pénzt is elb@sztuk a széndioxid kvótából. Az elmúlt években sem történt sok minden a területen, szigetelési, nyílászárócsere- és napelem-telepítési vissza nem térítendő támogatásokra a lakosság legutóbb 2016-ban pályázhatott. A kiírások kerete mindig is csak néhány milliárdra rúgott, a források jó része percek-órák alatt kimerült. Ehhez képest itthon a bevételek fele a költségvetésbe kerül és csak a fennmaradó hányadot fordítják energiahatékonyságra. 2015-ben a kabinet még az EU által kifejezetten lakossági energiahatékonyságra adott, százmilliárdos vissza nem térítendő támogatást is középületek felújítására csoportosította át, amit Lázár János akkori kancelláriaminiszter azzal indokolt, hogy a lakosságnak "nem jár ingyenpénz".
reagens
@Eladott Ország: Te most kormányzati döntéseket bírálsz. Nem a pénzek elköltéyéről van szó hanem a káros anyag kibocsátásról. Miért nem az tekintett el ennek a felhasz áláyától aķi megvette? Miért tőlünl várnak el áldozatot?
F_Viktor
@reagens: Tibikém, senki nem "vár el tőlünk áldozatot" az ország maga az áldozat!
Ezért kell minél előbb komoly lépéseket tennie a Magyarországot kormányzóknak, illetve a magyar lakosságnak!
Ha ezt nem fogod fel, akkor húzd le magad a klotyón!
reagens
@F_Viktor: Béla! Nem érdekel a személyeskedésed, mert látszik, hogy nincsenek érveid. Csak gyűlöleted és prekoncepcióid. Szóval csak egy szerencsétlen vagy, aki egy vitára is képtelen.
verőce21
A liberálisok most a klímaváltozás-klímavédelem húzó lózungokkal akarják eladni a ideológiájukat! Mert ebben "nemzetközivé lesz a világ!"
A 20. századi jobb–bal felosztáson alapuló politikai modell manapság jórészt nem helytálló, és ma a valódi vízválasztó a globális és a nemzeti - a globális és a helyi között húzódik.
Az egész világon ismét azt látjuk, hogy itt van a fő küzdelem.
F_Viktor
@reagens: Tibikém, új nick, de a butaságod maradt...
Te meg sem próbálsz vitatkozni, te csak a szarbajusz pecást és a csúti dagadékot majmolod, s ahogyan őket nem érdekli az ország sorsa, nem veszik figyelembe a kutatók intelmeit, úgy te sem teszed!

Tibikém, ti maradtok majd a sz@rban, a gazdag európai országok tudnak majd védekezni a brutális felmelegedés ellen, de Magyarországnak esélye sem lesz rá, ott fogtok a saját levetekben megfőni ha képtelenek vagytok változtatni sorsotokon.
Tátott szájjal várjátok a sült galambot, ebben vagytok a jók, de az ingyen ebéd helyett megkapjátok a nagy lópikulát...
csak úgy....
@verőce21: lesz hisztid ,mikor a putridba bécsapott az liberális villám és az illibsi biztosító társaság szarik fizetni a cókmókod után... :)
verőce21
@csak úgy...: @csak húgy...: üldöznek a démonjaid?
reagens
@F_Viktor: Se érved se egy gondolat csak a zsigeri gyűlölet és a személyeskedés. Itt fejeztem be veled. Majd ha megtanultál viselkedni esetleg szóba állok veled. Most nem ütöd meg a minimumot.
F_Viktor
@Eladott Ország: Felesleges neki magyarázni, Tibike a két hét alatt míg nem volt, nem tanulással töltötte, hanem az új nicken gondolkodott :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.