Tarlós István üzenetértékűnek nevezte, hogy az indulását támogató 12 ezer aláírás órák alatt összegyűlt. A főpolgármester az ellenzék kampányát egyszerre nevezte veszélyesnek és komolytalannak a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A politikus a lapnak elmondta: jelenleg több mint 700 milliárd forintnyi fővárosi fejlesztés van előkészületben a kormánnyal együttműködésben.

A Magyar Nemzetnek adott terjedelmes interjújában Tarlós István a mostani kampányt „egy viccnek” nevezte.

Kicsit szokatlan a mezőny is, de olyan eddig még nem történt az elmúlt három évtizedben, hogy az ellenzéki kampány jellemzően nem az önkormányzatokról szól. Kontár és átlátszó módon a parlament, a kormány konkurenciájának tekintik az önkormányzati, főpolgármesteri pozíciót, ami a város szempontjából komolytalan és veszélyes. Az ellenzék a jelenlegi kampánystílusával felégeti a kormányzattal való együttműködéséhez szükséges maradék hidakat is. Erősödnek azok a jelzések, hogy a mostani kampány egy vizionált szabadságharcról akar szólni, a háttérben pedig megjelentek nem felejtő, régi SZDSZ-esek.

– véli Tarlós.

Hozzátette:

Sokat nem kell törődni az ellenzékkel. Senki nem vitatja, hogy a város működését stabilizáltuk, a BKV egy fillér működési hitel nélkül gazdálkodik, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsán keresztül a beruházások rendben haladnak. A kormány a főváros minden eddigi fejlesztési tervét jóváhagyta.

Mintegy 700 milliárd forint értékben vannak elfogadott projektek, például a Lánchíd és környezete, a Blaha Lujza tér, a ­Széna tér rekonstrukciója, a XIII. kerületi szenny­vízkezelő komplexum megvalósítása, az Eurovelo hálózathoz csatlakozó kerékpáros-fejlesztések, a ferihegyi gyorsforgalmi út újjáépítése vagy az aquincumi híd megtervezése és engedélyeztetése is. Az elmúlt kilenc évben nemcsak a roncsderbiként hátrahagyott 3-as metró szerelvényeit korszerűsítettük, hanem a 2-es és 4-es vonalakra az újakat is nekünk kellett – nagy nehézségek árán – biztosítanunk.

Az interjúban a fővárosi parkolásról is kérdezték. Tarlós ezzel kapcsolatban elmondta:

Tartanak a viták és az egyeztetések. Határozott álláspontom, hogy akik az első húsz percben visszaülnek az autójukba, azok kapják vissza a befizetett díjat, és azt sem tartom ördögtől való gondolatnak, hogy csak a kerületen kívül lakók járművei után kelljen fizetni. Arról sem akarok lemondani, hogy legalább az elszámolás legyen fővárosi szinten egységes. Érdekes, amikor a parkolást központosítani akartam, Karácsony polgármesterként nem állt mellém, ellenben 2017 augusztusában elég arrogáns hangú levélben követelte, hogy a kerülete intézhesse a saját parkolását. Ami olyan lett, amilyen… Több mint egy éve, még a fővárosi utakról származó elszámolásában is csak a bevételt jelenti a helyettesemnek, a költségeket nem hajlandó.

Forrás: Magyar Nemzet, Index

Címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Szegény Tarlós, csak most döbbent rá, hogy a főpolgármesteri pozíció még szapora nyelvcsapások mellett sem életfogytiglani munkakör.Ujjé!... Lesz büfékocsi a metrón!... Meg ingyen sör és örökélet!... Jön a választás, hát a fidesz megígéri a nyugdíjasoknak még a 14-ik havi nyugdíjat is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Szegény Tarlós, csak most döbbent rá, hogy a főpolgármesteri pozíció még szapora nyelvcsapások mellett sem életfogytiglani munkakör.Ujjé!... Lesz büfékocsi a metrón!... Meg ingyen sör és örökélet!... Jön a választás, hát a fidesz megígéri a nyugdíjasoknak még a 14-ik havi nyugdíjat is!
karma1
Hulyegyerek tarlos, tudod, mire eleg a 20 perc ingyen parkolas? Meg arra sem, hogy parkolj, talalj egy nyilvanos WC-t es elovedd a pocsodet! Hugyozni mar nem ernel ra, te gyoker!
20 perc...
1 ora parkolas a Lipotvarosban (XIII. kerulet) 660.- forintba kerul, vagyis odaloksz 220 forint "engedmenyt"??? Bakfitty!
De a szamolas, analizalas nem a fide$$ erossege
nezelodo
Na ne szóljanak sem a fővárosiak se a nyugdíjasok, se a várandós kismamák, sem az autót vásárolni szándékozó családok, mert csupa móka és kacagás az élet, így a választások előtt. Azt is megígérhetnék, hogy a most kilakoltatottaknak még egy hónapig biztosítja az ingyen fűtést az utcán a nagylelkű kormányunk, meg azt, hogy esernyőt oszt nekik, ha esne. Ja és hogy százezreket meg kajánul vigyorogva szívat a Döbrögi, az is rendjén van.
jesz
Az, hogy csökkent Tarlós népszerűsége, csak a színjáték része...még mindig túl sok idő van a választásokig, majd két héttel előtte indítja a fidesz a tüuérségi zárótüzet...a szakértők szerin csak két hét amira kiválóan emlékszik az emberek nagy többsége...tehát amit ezen belül hall jót, vagy rosszat, a' szerint fog szavazni...

Kiváncsi vagyok a szakértő tényleg érti-e a "szakrajzot" vagy csak hülyeségeket beszél...ez utóbbi esetében Tarlósnak reszeltek...
jesz
@Eladott Ország: mostanság mindenki az ígéretekkel van elfoglalva, ájuldozva, milyen jó is lesz, ha ezt, vagy azt választjuk...
...az az aprócska hí már fel sem tűnik a nagy bódottságban, hogy a Trumptól vásárolt rakétákat, és egyéb nagyon szükséges kütyüt dupla áron vettük meg, mint a Lengyelek...valamiért a Gripen vásárlás ugrik be..(és a Microsoft elleni csendes vizsgálat)

...de itt van a mi Tarlósunk, aki pénzt-paripát-fegyvert nem kímélve húsz perc ingyenparkolást(is) ígér...

Halleluja..
CsipkeRózsa
@karma1: 12:54

Ezért nincsenek nyilvános WC-k.
papa.49
Bolondistók a ZABSZEM már MÍNUSZBAN VAN MI azért ígérgetsz fűt,fát, remélem több eszük lesz a fővárosiakak, mintsem hogy rád szavazzanak !!!
karma1
@CsipkeRózsa: Lattam a Nagykoruton a betemetett lepcsokat... Regen mindenhol voltak a fold alatt...:o(((
verőce21
Hisztérikus aktivitással szeretnének az ellenzékiek részt venni a több mint 700 milliárd forintnyi fővárosi fejlesztés előkészületeiben..., stb.
A lényeg nem látszik ismét...a szemnek láthatatlan.
karma1
@papa.49: Hat olyan csoro meg sosem vo't, hogy igergetni ne tudjon...:o)) Mi a turoert duljak fel minden evben a Nagykorutat a villamossinek miatt? Nem igaz, hogy nem lehet legalabb 10 evre elore megcsinalni - nagy csodak nincseneki, csak jo mernoki tervek, jo alapanyagok kellenek, es EGYSZER megcsinalni, de tisztessegesen. Azert csinaljak persze minden evben, mert orban gyuloli budapestet, es igy akar kibaszni veluk. Hat ott sohasem lesz ur, az biztos
papa.49
@karma1: A Nyugati és a Üllői út között volt ha jól emlékszem a járdaszínt alatt WC. 8 helyen !!!
Most talán egy sincs !!!
Eladott Ország
@jesz: ma, 13:23; Húsz perc alatt még a köztéri WC-ben sem végzi el a dolgát az ember.
jesz
@Eladott Ország: ez eszembe sem jutott, de igaz.
Qqberci
Ahol nem a sarcszedés a cél, ott már régen kitalálták az "órás parkolást", például Budaörsön vagy a nagytétényi piacnál..
karma1
@Eladott Ország: Pont ezt irtam en is az elejen...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.