Ha győztes, gyarapodó jövőt szeretnénk építeni Magyarországnak, azt azzal kell kezdeni, hogy bemutatjuk a diákoknak a magyarság történetének ilyen szakaszait, nagy teljesítményeit – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára hétfőn Vácon.

Rétvári Bence – Kornis Gyula szavait idézve – kifejtette:

ha büszke magyaroknak neveljük a jövő nemzedékét, akkor a magyarság sorsa felvirágzik.

Az államtitkár, aki a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a váci Piarista Gimnázium és Kollégium tanévnyitó szentmiséje után, Kornis Gyula szobrának átadó ünnepségén kifejtette: azért állítanak szobrot Klebelsberg Kunó kultuszminiszter váci születésű államtitkárának, mert szimbóluma annak, ami a keresztény hit és a nemzeti büszkeség. A parlamenti államtitkár beszélt arról, hogy Kornis Gyula váci példakép, éppen ezért a váci és a szobi járás fejlesztési tervét is róla nevezték el.

Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója elmondta, hogy Kornis Gyula gondolkodó és gondolkodtató korban született, amikor a klasszikus tudás, az idegen nyelvek és a kortárs gondolkodók ismerete, az új tudományokra való rácsodálkozás és a közéletben való aktív részvétel is elvárás volt.

Szerinte Kornis tudatában volt annak, hogy a műveltség, a tanultság felelősséggel jár; akinek jut a szellemi jóból és képes azt feldolgozni, alakítani és alkalmazni, annak kötelessége azt a köz javára kamatoztatni. Nem pusztán írásokkal, hanem tevékeny közéleti cselekedetekkel – fűzte hozzá Schmidt Mária.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
R%etekbece ezt most lefordítom magyarra, nektek az a fontos, hogy önálló akarat nélküli droidokat képezzetek aki egy, egy műveletet ismernek a gyártásból, és azt életük végéig csinálják ÉHBÉRÉRT !!!
Itt felemelkedni csak a nertagok kölkeinek lesz lehetősége, másnak NEM !!!
Klubtag
@papa.49: ..."Itt felemelkedni csak a nertagok kölkeinek lesz lehetősége, másnak NEM !!! "
Ez pedig semmiféle büszke magyarkodásra nem ad okot...
Sok minden elmondható a jelenlegi oktatási, kulturális kormányzatról, csak éppen az nem, hogy híve lenne a
"...a klasszikus tudás, az idegen nyelvek és a kortárs gondolkodók ismerete, az új tudományokra való rácsodálkozás és a közéletben való aktív részvétel..." széles körű ösztönzésének, elterjesztésének és szabad érvényesülésük támogatásának. Éppen ellenkezőleg...
Nessy
Viszont az elmúlt időszakban pártunk és ,kormányunk küllemében és témájában csak depressziv szobrokat, illetve szobor replikákat állított.
Feltételezem, a "büszkeséget" saját regnálásukra értette, amire viszont nehéz büszkének lenni. Nem nagy dicsőség elsőkből lassan utolsókká avanzsálni pár év alatt.
A büszkeség jelenleg csak és kizárólag a híveket illeti meg! Mindenki mást naponta szidnak, taposnak a sárba.
Gondolkodni a plebsnek tilos! Majd megmondják fentről, hogy mire gondolhat.
vacsi
Ahhoz, hogy büszkék lehessünk a magyarságunkra, sokat kell tenniük: mindenekelőtt az oktatást, az egészségügyet minimum a Kádár-korszak szintjére visszaemelni; a közlekedést úgyszintén; megszüntetni a hajléktalanságot, a munkanélküliséget; a bűnözést visszaszorítani, és megfelelő büntetésekkel sújtani; a fővárost legalább a rendszerváltás előtti színvonalra felhozni - akkoriban sokan sétálgattak a szabad idejükben a körutakon, kirakatokat nézegetve - ma erre nincs lehetőség, a mocsok mindenütt; a nyugdíjakat tisztességesen elszámolni - soroljam? Ekkor majd elmondhatjuk, hogy büszkék vagyunk arra, hogy magyarok vagyunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.