Szent István meghatározta a magyarság helyét a világban azzal, hogy felvette a kereszténységet és kiteljesítette ősei küldetéstudatát – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hétfőn Simonpusztán.

Kásler: Szent István meghatározta a magyarság helyét a világban
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Nemzeti Lovaskultúra Központban az államalapítás emlékére rendezett Kenyérünnep megnyitóján Kásler Miklós arról beszélt, hogy a magyarság korábbi sztyeppei időszakaiban is már megvolt minden, ami az államot jellemzi, a szuverenitás, az integritás, az ősök tisztelete és a közös célok. Hozzátette, hogy ezekre az alapokra Szent István király más típusú, keresztény államot épített.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy augusztus 20.

nemcsak az államalapítás, hanem az új kenyér ünnepe is, amikor a magyarok hálát adnak azért, hogy itt élhetnek és olyan termőfölddel rendelkeznek, amelynek kincse a kenyér.

Kásler Miklós beszélt arról is, hogy egy még ősibb hagyomány, amely a sztyeppei államalapítás előtti időszakból ered, a lovak szeretete. Hozzátette, hogy a Fehérlófia legendája ott élt az őseink mindennapjait alakító mítoszokban és Árpád vezér is egy lóért vette meg annak idején az országot, amely nemcsak őseink furfangosságát mutatja, hanem a ló akkori értékét is.

A miniszter szerint ha nem lettek volna kiváló képességű lovak, a magyar sereg nem nyerte volna meg 907-ben a pozsonyi csatát, nem alakult volna át a hadviselés és nem vezethettek volna páncélos éket sem a Hunyadiak, sem az Anjouk. Hozzátette, hogy a ló azóta is a nemzeti identitásunk része.

A Nemzeti Loavskultúra Központot és az újonnan felépített huszár-katonai lovaglópályát májusban adták át az Érdhez tartozó Simonpusztán. A létesítmény célja a lovas hagyományok ápolása, a lovaskultúra népszerűsítése.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Bolondkasler ezt elhisszük a kerekeid a tökfejedben LÓFÜTYIN FOROGNAK IGAZ !!!
lampa laz
B+, ne Szt. Istvánról elmélkedj, hanem a szentekről elnevezett kórházaid -meg a többi- helyzetével foglalkozz, h ne a lepukkadt, penészes, poloskás, baciktól hemzsegő, büdös, mocskos, személyzet hiányos intézményekbe kényszerüljenek be a betegek gyógyulást remélve meghalni. Orvos létedre szégyelld magad, h semmit nem tettél az egészségügy érdekében. Magyarság kutatás, az kell(?) milliókért, te idióta.
Nessy
Az X faktor tehetségkutató műsor kutyafüle ahhoz képest, amiket hazánk nagyjai egy - egy nemzeti ünnepen képesek előadni!
Azért van egy halk kérdésem! Aki nem keresztény ( a református, evangélikus az nem keresztény, az keresztyén), vagy izraelita, buddhista, görögkeleti stb. az nem magyar??? Úgy mellékesen az erdélyiek zöme unitárius. Várható hogy a személyi igazolványba a jövőben bekerül a vallás is?
Egyébként a státusz kereszténységnek semmi köze a valláshoz! Nekik mindegy milyen vallás templomában hirdethetik újabban a kormány propagandát. Nekik mindegy mely vallás papjai támogatják jó pénzért a kormányt és a fideszt. Nekik az az egyház, amire ők azt mondják!
man at work
Ahogy a kis icipici Szent Istvánok kis icipici pöcse áll a maguk helyén...
Nem áll úgy semmi !!!

Amúgy Szent István (sajnos Szent István nem szent kicsit sem - bocsánat, ha belerondítok az ünnepekbe, de ez az igazság), sokkal nagyobb helyet határozott meg a világban a magyaroknak, de a kis icipici béna pöcs szent istvánkák jóóóóóóóóóóóól elbaszták - ezért lettünk területileg picik, de tovább is van...
A mostani kis icipici béna pöcs szent istvánkák a legnagyobbtól próbálják megfosztani a magyarságot - a szellemi szabadságuktól!
Talán ez még károsabb veszteség, mint régen a területi.

A magyar vezetők tényleg tanulnak a történelemből...
Minden rosszat, ami valaha is létezett eltanulnak !!!
A magyar genetikailag alkalmatlan jó politikusnak - mert paraszt?

Érdekes, hogy megint úgy szégyellem magam már jó ideje a világban, mint régen a rendszerváltozás után, amikor megnyíltak a határok.
Akkor pedig csak annyi volt, hogy "Ne lopj magyar", most már van mindenféle rossz címke mellette, hogy minek tartanak minket.

Más országok lakói sem szentek, de a magyar (nem egyenként, hanem összmagyarilag) kimondottan egy... bocsánat a kifejezésért, de egy alja népség.
man at work
Ja, és a fideszesek Orbán vezetésével juttatták ide ezt az országot.
És, hogy mennyire tudják ezt ők is?
Amikor úgy jelöltetnek tagokat, hogy letagadják (nem merik bevallani), hogy a jelöltjük fideszes...
Ez milyen már!!!???
namihami
Szent István ugyan felvette a keresztséget.
De vajon az ősök küldetéstudata valóban a keresztség felvétele volt-e? Hiszen azt se tudták, hogy van ilyen és eszik-e vagy isszák? Vajk (aki eredetileg István volt) felvette a keresztséget, hogy legálisan kiirthassa az ellenségeit és a korabeli Európában (viszonylag) szalonképessé tegye magát. Esze ágában nem volt kereszténynek lenne, pusztán a hatalom bármiáron való megszerzése volt a cél. Ugyanúgy a cél szentesítette az eszközt, ahogy a korunkbeli ""szentistvánunk"" is csak a hatalma megszerzése és megtartása érdekében tesz meg mindent. Neki sem a nép jobbléte, pusztán a saját hatalma biztosítása a cél.,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.