Apadnak az egyszázalékos felajánlások. Lapszemle.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
És éjszaka, hol a qrva anyjába menjen át a gyalogos. Nem mindenki mereszti a löttyedt valagát állami autóban.
Orbániában a hajléktalanság bűncselekmény és a rohadt csuti geci mégis mindenkit kilakoltat. (aztán börtönbe zárat)
Orbániában azt büntetik aki nem lopott eleget. Aki szétlopta az országot, az büntetlen marad. Vigyázat! Az ajtók záródnak! Rekordszámú kihűlés várható! Magyarország jobban teljesít! Abból a pénzből, amit majd erre az elektromos kapura költenek, abból csinálhatnának olcsó bérlakásokat a szegényebbeknek ( lásd Finnország ) és akkor nem kellene az utcán aludni a hajléktalanoknak se, sőt nem is lennének hajléktalanok, de míg nem rendezik még a rohadt albérletárakat se, addig valószínűbb, hogy egyre több hajléktalan lesz majd.
hvg.hu/itthon/20190827_hajlektalanok_finnorszag_lakhatas
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
És éjszaka, hol a qrva anyjába menjen át a gyalogos. Nem mindenki mereszti a löttyedt valagát állami autóban.
Orbániában a hajléktalanság bűncselekmény és a rohadt csuti geci mégis mindenkit kilakoltat. (aztán börtönbe zárat)
Orbániában azt büntetik aki nem lopott eleget. Aki szétlopta az országot, az büntetlen marad. Vigyázat! Az ajtók záródnak! Rekordszámú kihűlés várható! Magyarország jobban teljesít! Abból a pénzből, amit majd erre az elektromos kapura költenek, abból csinálhatnának olcsó bérlakásokat a szegényebbeknek ( lásd Finnország ) és akkor nem kellene az utcán aludni a hajléktalanoknak se, sőt nem is lennének hajléktalanok, de míg nem rendezik még a rohadt albérletárakat se, addig valószínűbb, hogy egyre több hajléktalan lesz majd.
hvg.hu/itthon/20190827_hajlektalanok_finnorszag_lakhatas
görbetükör
Minden létező fedelet megtagadnak a rászorultaknak.
Pusztul az ország, pusztul a nemzet -- mert pusztul a morál!
Málna
Bár már javult a helyzet, de sok helyen még mindig visszataszító a látvány és a bűz. Jó, hogy végre van komoly terv ennek megszüntetésére.
Nessy
@Málna: Aztán majd vagy gyalogolsz, ha átakarsz jutni egyik oldalról a másikra, mire találsz felszíni zebrát, vagy szlalomozol az autók között.
görbetükör
@Málna: Nem a megszüntetésére kellene terv, hanem a megoldására.
Sosem tudod, neked mit hoz a holnap!
Attól, hogy nem látod, hogy az orrod finnyás rá, még létezik a nyomor, a nélkülözés!
Málna
@Nessy: Nem hiszem, hogy sokunkat érint a dolog. Ebben az időszakban inkább a fiatal bulizók mászkálnak, nekik meg ne legyen már gond kerülni egy kicsit. Már ha kell egyáltalán.
reagens
@Málna: Azt se felejtsük el, hogy éjjel a forgalom olyan gyér, hogy gyakorlatilag bárhol át lehet kelni. Persze a mozgássérült, kerekes székes, szellemi fogyatékos éjszakai bulizókat ez biztosan hátrányosan érinti! Minimum Tarlósnak kéne az út szélén várni őket és átsegíteni a túloldalra. A szellemi fogyatékosokkal már rutinja van, tekintve a kihívóit! :-))))))))))))))))))))
Málna
@görbetükör: ...meg az alkoholizmus, munkakerülés is létezik. Látom én, hogyne látnám, naponta belebotlok.
Van megoldás most is arra, hogy ne kelljen az utcán aludniuk, és a cikk a kormány további terveiről is szól.
görbetükör
@Málna: Sokkal több a hajléktalan, mint a szálló, a kormány folyamatosan hazudik.
Egyébként talán konyítasz valamit ahhoz, hogy aki alkoholista, önmagától sosem fog kilábalni belőle.
Ilyesmire kellene költeni az államnak, kényszerelvonó, szociális háló.
Nem csak az orrnak, a lelkiismeretnek is finnyásnak kellene lennie!
Nessy
@reagens: Látom, neked sohasem kellett értelmes okból hazamenni éjfél tájban. Nekem néha előfordul, bár nem vagyok szellemi fogyatékos. Legfőképp nem bulizok. Attól meg mentsen Isten, hogy Tarlós segítsen! Sajnos ismerem személyesen, tudom mit várhatnék el tőle.
reagens
@Nessy: Akkor meg tudod erősíteni, hogy éjjel gyakorlatilag bárhol át lehet kelni az úttesten!
Málna
@görbetükör: Kényszerelvonó? Ugye csak viccelsz?

A tervben pedig benne van, hogy az igényekhez igazítják a szállások számát.
Nessy
@reagens: Koromnál fogva már nem kísérletezek vele.
görbetükör
@Málna: ja, ja. Mert az igényekhez alakítanak itt mindent.
Csak éppen a sajátjukhoz.
Igen, kényszerelvonó, nem viccelek. Valaha, amikor az ember volt a legfőbb érték, még volt ilyen. Voltak elfekvők, voltak üzemelő kórházak, volt személyzet, volt körülmény - és nem volt hajléktalan, nem volt munkanélküli.
Most meg csak finnyás orr van és nincs lelkiismeret, nincs együttérzés, nincs segítőkészség, csak a harácsolás. Ma mindenki annyit ér, amennyije van. És ez nem becsületre értendő!
reagens
@Nessy: Ne érts félre. Eszembe nem jut éjszakai mászkálásra biztatni. Pusztán annyit jegyeztem meg, ha már éjjel kénytelen voltál az utcán tartózkodni, meg tudod erősíteni, hogy nem nagy kihívás átkelni az úttesten. Az éjszakai forgalom alatt ez könnyen megoldható.
Málna
@görbetükör: Szerencsére nem abban a korban élünk már, amikor valakit akarata ellenére gyógykezeltek, miközben nem volt közveszélyes.
És valóban nem sok együttérzés van bennem olyan nálam fiatalabb férfiak iránt, akik kéregetéssel töltik a napjaikat. Hogy aztán jól bepiálva maguk alá hugyozhassanak.
Üzemelő kórházak pedig most is vannak, alkoholisták is mehetnek elvonóra - csak most szabad akaratukból.
görbetükör
@Málna: Szóval kényszergyógykezelés nem, de börtönbünti igen a hajléktalannak.
Tudod mit, te igazi alattvaló vagy. Remélem, egyszer nagyon fogod magad szégyellni!
Málna
@görbetükör: Ne személyeskedj, érvelj!
görbetükör
@Málna: Rendben. A kényszerelvonó szükséges gyógymód. Mert önerőből képtelen egy alkoholista, drogos leszokni. Tehát orvosi kezelés, ellátás és van remény arra, hogy emberi körülményei lesznek, lesz kapaszkodó.
Viszont túlzsúfolt hajléktalanszállóra kényszeríteni valakit, börtönfenyegetéssel, hogy piszkos, rovaroktól hemzsegő, embertelen helyen legyen, ahol a fizikai biztonságát senki nem szavatolja, ahol meglopják, ahol olyan betegséget szerezhet, amit még eddig nem, ahonnan reggel kihajtják és nem tudni, hogy hol fogja a napját tölteni hidegben, esőben, viharban - nem segítség. Sőt, ha kutyája van, azt sem viheti magával. Ugye az csak egy kutya, kóboroljon gazdi, fedél nélkül, majd a sintér elviszi és elaltatják. És ha a hajléktalan ezt nem akarja, mehet börtönbe.
Az ingyenkonyhát is elsődlegesen civilek biztosítják. Munkát nem kap, mert nincs bejelentetett állása, rendszeres, szükséges orvosi kezelést nem kap, mert nincs biztosítása.
Rengeteg olyan ember kallódik, hal meg az út szélén, akin lehetne segíteni. Ha lenne rá pénz, lenne rá megfelelő körülmény, ha a szociális hálót nem rombolták volna szét. Luxus szállók, stadionok, kisvasutak helyett a rászorult emberekre kellene költeni az adófizetők és az eu pénzét.
És mit csinálnak? Lezárják az aluljárókat, hogy még éjjelre se tudjanak behúzódni hideg, eső, szél ellen.
Gyalázatos hazugság, hogy ez a kormány családbarát, hogy kereszténydemokrata, hogy a keresztény kultúrát védik. Valami egész mást védenek, ami gonosz, ami önző, ami embertelen, ami pogány.
Az állam feladata az ország javára tevékenykedni és nem a saját zsebet gyarapítani, miközben a szegénységet, a nyomort eltüntetnék valahova, a süllyesztőbe, a temetőbe!
Erre szüljetek aztán magyar anyák!!!
görbetükör
@Málna: Még valami. Bizony személyeskedem is! Mert ha te helyesled a szőnyeg alá söprést, hogy rászorult embereket inkább eltüntetnek, elhajtanak, belezavarják a nagy semmibe, segítség helyett -- akkor bizony bőségesen van miért szégyenkezned!
Mert az államnak módja is, hatalma is és pénze is van arra, hogy segítsen! És nem lerobbant, koszos, rovaroktól hemzsegő túlzsúfolt hajléktalanszállókra kényszeríteni azokat, akiket meglopnak, megvernek, sőt életük sincs biztonságban.
csak úgy....
@Málna: hány éves vagy királyfi ? ...és hiszel még a meséknek?
www.youtube.com/watch?v=crRGp7aL3Ow

tudod,hogy mi a problemátok velünk "öregekkel" ? az,hogy nem hagyjuk magunkat még egyszer átverni! lenéztek bennünket,magas lóról beszéltek velünk,mert azt hiszitek,hogy elment az eszünk,közben most jött meg!
érvelni? ugyan úgy hülyének néztem mindenkit az érveivel együtt,mint most te...
reagens
@Málna: Jelenleg azoknak vannak érzései, liberális felfogás szerint, akik sajnálkozva hüledeznek a mihaszna, munkakerülő, alkoholista csürhe sorsán. Miért merülne fel bármiféle felelősségem azzal kapcsolatban, hogy valaki úgy döntött, ilyen selejt lesz és így él? Mi közöm van hozzá, hogy ilyenné vált?

Ami a jóérzésű és normális életet élők szempontja, az csak annyi, hogy ne kelljen a büdös, részeg csürhén átverekedni magam az aluljáróban a húgyfoltokon keresztül. Ne kelljen a tömegközlekedésen elviselnem a piszkos, büdös, részeg bandát és elhárítani a tolakodásukat, amikor kéregetnek. Ne lássam őket a parkban, ahogy a bokrok alá sz@rnak, hugyoznak.

Az ellátásukra az adómból szállókat állítottak fel, ahová ezek bevonulhatnak és van módjuk melegben aludni és tisztálkodni. Mit várnak még el? Tűrjem el, hogy a kapumba sz@rjanak? Na azért van mindennek határa és aki ilyen sorsot választott viselje is el. Ne engem kényszerítsen az elviselésére!
Eriksson
Senkin nem lehet segíteni, ha ő maga nem akarja. Kényszeríteni sem. Viszont a társadalom konszolidált részét sem lehet kényszeríteni, hogy elviselje ezeket az antiszociális személyeket.
A témára túlérzékenyeknek meg javaslom, hogy levelezőtársait szégyenkezésre felszólító hülyeségeik helyett menjenek oda mindegyik hajléktalanhoz és személyesen győzzék meg, hogy minden tekintetben sokkal jobban járnak, ha betartják a törvényeket. Lesz nekik meleg, puha ágyikó, lesz kaja, lesz orvosi ellátás.
Clavigo
@reagens: Te román ...az ilyen sorsot senki nem választja magának.
reagens
@Clavigo: Szóval román vagy! Nem baj az, csak ne jártasd bele a szádat a dolgainkba!
csak úgy....
@Eriksson:bezzeg tönkretenni lehetett..., biztos vagy abban,hogy a gyerekeid,unokáid nem "csúsznak" le egyszer? mert elég egy tartós betegség ,hogy valaki fizetésképtelen legyen...
csak úgy....
@reagens: tibi,te nem vagy román,...ki is taszítanának! te gyagyás vagy.
görbetükör
@Eriksson: Viszont aki akarja, hogy segítsenek és helyette bebörtönzik, az helytelen.
A konszolidált ember egyúttal legyen együtt érző is. És ha segíteni nem tud, ne ártson.
Egyébként sem egy tiszta a magyar emberek többsége, mert szemetelni elsősorban nem hajléktalan szokott.
Ugyanakkor, ha több pénzt költene az állam a takarításra a közterületeken, jobb lenne a helyzet.
(Egyébként megjegyzem, hogy pl. melegek felvonulásakor sem tisztelik a konszolidált egyéneket, csak mert melegek. Tehát önmagában a konszolidáció ugye nem jelenti, hogy több joga lenne, mint másnak?)
Eriksson
@görbetükör: Élni csak úgy lehet méltósággal, ha nem szarunk egymás orra alá. Direkt és pláne.
csak úgy....
@Eriksson: örvendezz azon ,hogy van hova (diszkréten) szarnod de ne ítéld el az órrod alá szarókat,kiknek nem adatott meg a te lehetöséged és kényelmed.
te hol szarnál ha hajléktalan lennél?
csak úgy....
kijárási tilalmat köne bevezetni !...,akkor nem vírítana,reggelente sehol,hogy O1G...
görbetükör
@Eriksson: Ha nincs hová mennie, kénytelen ott végezni a dolgát, ahol tudja. Az alkoholistákról meg már tettem említést. Kellene kényszerelvonó.
Viszont takarítani is kellene.
Egyébként lehet az ember fejére is szarni képletesen, de az olyan ember sem érdemel tiszteletet!
Eriksson
@görbetükör: demokrata.hu/magyarorszag/van-kiut-a-hajlektalansagbol-109840/
Részlet a cikkből:
"A liberálisok szerint mindenkinek joga van emberhez méltatlan körülmények között a közterületeken élni, randalírozni, saját vizeletben, ürülékben fetrengeni. Ez a szemlélet lehetetlenné teszi, hogy egy hajléktalan valaha is újra integrálódjon a társadalomba. Ha az állam milliárdokat költ a hajléktalanellátó rendszer fenntartására, és a szállókon egyetlen hajléktalant sem utasítanak el férőhiány miatt, akkor semmi nem indokolja, hogy a közterületeken éljenek."
görbetükör
@Eriksson: Hazugságot állít a cikk, amit nem nagy kunszt cáfolni.
Nem liberálisokról és nem konzervatívokról beszélek, hanem emberekről.
Természetesen nem a hajléktalan állapotot kell fenntartani, hanem kapaszkodót adni. Megfelelő orvosi segítség, megfelelő munkalehetőség és megfelelő lakhatás. Aki tud ezzel a kapaszkodóval élni, az megmenekült, aki nem, az nem.
De kapaszkodó helyett csak újabb gödröt ásnak a magyar embernek az út szélén.
Egyébként nem is várom már el ettől a kormánytól, hogy tisztességes munkát biztosítson, mert nem is ismerik a honatyák, hogy mi az. A közmunka nem más, mint ingyen munkaerő a brancstagoknak.
Tényleg bizonygatnom kell ezt? Bár tudom, te is tudod, te is látod, de valahogy el kell kenni az egészet, igaz?
Legalább te, ti adtok a látszatra, nem úgy, mint gazdáitok.
reagens
@Eriksson: A liberálisok mindenhol a rend felbontásán mesterkednek és a zűrzavar fokozásán. Egyéni szabadság jog az utcán végezni a dolgod-szerintük- és a te kötelességed az is, hogy ezt eltakarítsd. A normalitásnak és a normálisoknak nincs joga a liberális felfogás szerint. Sőt, kötelessége a mocskos, ingyenélő csürhe sajnálgatása és eltartása!
Amikor kijelented, hogy a koszosok sorsa nem érdekel, érzéketlen vagy, de amikor betegséget kapsz tőlük, te vagy a felelős, hogy nem mosdatod őket naponta!
Minden liberálist összezárnék a büdös, retkes védenceikkel és kukából etetném őket. Talán akkor át tudnák érezni a normálisok problémáit ezekkel a deviánsokkal szemben!
görbetükör
@reagens: Marhaságokat beszélsz! A liberalizmusról fogalmad sincs. Senki nem akar csürhét eltartani, főleg nem korrupt politikusokat, akik illiberálisok!
Egyébként a diktatúráról biztos van, mert nagyon támogatod!
reagens
@görbetükör: A mocskos, alkoholista, ingyenélő, munkakerülő csürhét mindig és mindenhol a liberális, normalitást gyűlölők támogatják és sajnáltatják.
Jellemző, hogy most is az aluljárók lezárásáról kik írnak negatív előjellel!
csak úgy....
@Eriksson: a liberálisok szerint..., kend plöm-plöm ?
a fidesz úgy adta a szátokba a liberálist,hogy azt gyülölni kell,mert fingotok sincs róla,hogy mi fán terem . a volt DDR ben vannak itt is a hozzád hasonló bimbók...
Málna
@görbetükör: A kényszerelvonó nem szükséges, mindenki úgy él, ahogy akar, amíg másokra nem veszélyes. Szerintem pont az alkoholista saját akarata, elszántsága szükséges a leszokáshoz. Tudok olyanról, akinek egyik napról a másikra sikerült letenni az italt. Tehát önerőből is meg lehet csinálni. Érthetetlen, hogy gondolod, akaratuk ellenére hónapokra elzárni és kezelni olyan embereket, akik nem szegtek törvényt?
Amit a hajléktalanszállóról leírtál, az mind igaz az utcára is. Ott sem szavatolja senki a biztonságukat, meglophatják őket, betegségeket szedhetnek össze - sőt, a szállóval ellentétben még meg is fagyhatnak. Ezt igyekszik az állam megakadályozni és természetesen az sem titkolt cél hogy minket, a normális életet élőket megvédjenek ettől a mocsoktól.
És a még valamihez: Nincs szőnyeg alá söpörve a probléma, nem a semmibe hajtják ezeket az embereket az utcáról, aluljárókból, hanem meleg, fedett helyre. Mégis mit kellene még tenni értük? Lakást és pénzt adni nekik? Kapják meg ugyanazt a mi pénzünkből, amiért más keményen megdolgozik, nem piál és henyél egész nap? Senki nincs hajléktalanszállóra kényszerítve, akinek nem tetszik kapja össze magát, dolgozzon, fizessen albérletet. Úgy, ahogy mások is teszik.
görbetükör
@Málna: @reagens: Tiétek a jelen, tiétek, ti támogatjátok. Olyan is. :(
Megérdemli az ország, ami van, mert ilyen emberek lakják, mint ti. :(
tudode
Bármilyen intézkedést elrendelhet a rosszindulatú kerti törpe, mivel
.
----- A kormány újabb fél évvel meghosszabbította a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet
.
444.hu/2019/09/05/a-kormany-ujabb-fel-evvel-meghosszabbitotta-a-tomeges-bevandorlas-okozta-valsaghelyzetet
.
Éd nincs aki alfélen rugja, úgy él vissza illegális hatalmával ahogy a sötét lelke diktálja!
csak úgy....
@reagens: tibi! te kered a szezont a fazonnal! tudom,hogy nem volt egyszerü az életed,mint zabigyerek a csecsóba,de nem attu és ott lettél ennyire hüüü je gyereke a fidesznek.
reagens
@görbetükör: Most nem nagy általánosságban filozofáltunk Magyarország politikájáról, hanem a hajléktalan kérdés volt a téma. Ebben határozott és markáns véleményem van. Úgy tűnik, hogy ebben is az ellenzékkel állok hadilábon, hiszen egyáltalán nem értek egyet ezzel a sajnáltató hozzáállással.
Ezek az emberek többségükben a döntéseik áldozatai lettek. Az ingerküszöbömet nem éri el a szerencsétlenségük. Kapnak ruhát, szállást, mosakodási, mosási lehetőséget. Tessék már tenni valamit magukért és nem a normálisoktól elvárni azt, hogy megoldják a problémáikat! A többséget nem terheli semmiféle felelősség, hogy ők ilyen életet élnek! Szolidaritást sem érzek irányukban, mert a legtöbb a maga szegénye. Így van ez a mélyszegényekkel is!
csak úgy....
@Málna: nagyon libárális elveket vallasz! valami elkerülte a figyelmedet, nem mindeni él úgy ahogy akar,szeretne ,föleg nem az a korosztály akik alól a rendszerváltás kihúzta a talajt, de ezzel nem azt akarom mondani,hogy a rendszerváltás volt a szar! a magyar politikusgárda a redszerváltás óta napjainkig! föleg a stadionista don viktor, kinek a benött körme nagyobb gondot okoz,mint a csóróvá,nincstelenné tett magyarok dolga.
görbetükör
@reagens: Az a baj, hogy ti mindig egy egységes masszáról beszéltek. Pedig az emberek nem egyformák.
De persze könnyebb így magas lóról beszélni és egy masszát elítélve nem is kell segíteni, csak félreállítani.
Veszélyes ideológia, sok tömegpusztítás történt már emiatt.
Én befejezem veletek, mert nincs értelme.
csak úgy....
@reagens: tibi! te nagy általánosságban is hülye vagy...
libsizel,ellenzékezel a putridból nem mész ki ,hogy világot láss ,hogy mi terem a magyar szívében!? te vagy nagyon buta ,vagy szar embör lehetsz...
www.youtube.com/watch?v=hCl6-1-zr0Q
Eriksson
@görbetükör: Szóval nem olvastad végig a cikket.
görbetükör
@Eriksson: Az a baj, hogy ti mindig egy egységes masszáról beszéltek. Pedig az emberek nem egyformák.
De persze könnyebb így magas lóról beszélni és egy masszát elítélve nem is kell segíteni, csak félreállítani.
Veszélyes ideológia, sok tömegpusztítás történt már emiatt.
Én befejezem veletek, mert nincs értelme.
reagens
@görbetükör: Természetesen nem egy homogén massza a hajléktalan csoport a társadalmon belül. Azt viszont nem várhatod el tőlem, hogy mindet megismerjem egyenként. Amikor már a sokadik koszos, büdös alkoholistába futok bele ezek közül, ne várd el tőlem, hogy ne általánosítsak.
Mivel vannak szállók és tisztálkodási lehetőség, nem kell retkesnek és büdösnek lenni!
görbetükör
@reagens: Valóban nem várható el, hogy mindet megismerd. Ezért azt sem lehet elvárni, hogy mindnek ugyanazt a sorsot szánd és mind ugyanúgy jellemezd.
Vajon ismersz egyet is? Segítettél egy rászorultnak is?
Vagy te is azt a könnyebb utat járod, ha mindenkinek nem lehet, akkor senkinek sem kell?
Szégyellheted magad a véleményedért, hogy egy rossz szabályt, rossz törvényt, rossz vezetést támogatsz!
Egyszer számot kell adnod róla - legalábbis a keresztény kultúra szerint!
csak úgy....
@Eriksson: nem tom mit gondúsz magadru..., lényeg,hogy közlöd mindenkivel,hogy te egy független narkós! :)
csak úgy....
@görbetükör: lovagkeresztet érdemelsz az eddigi türelmedért!
reagens
@görbetükör: Van egy massza, amelyik retkesen, büdösen, részegen lófrál a városban. Miért érdekeljen, hogy miféle rászoruló, ha kellemetlenséget okoz? Ne azt erőltesd már, hogy mit tehetek értük, hanem azt, mit tesznek ők magukért? Megfürödni képtelenek! Ruhát sem mosnak. Egy ilyen igénytelen banda sanyarú életét kéred rajtam számon? Milyen alapon? Mit tettem, hogy ilyenek legyenek?:
Miért rossz az a törvény, amelyik nem engedi a szutykosoknak, hogy összeretkeljenek mindent?
Ha neked akkora szíved van, oszd szét a fizetésed közöttük és üljetek le együtt kannás borozni. Akár egy párat haza is vihetsz magadhoz!
Ne akard már erkölcsileg zsarolni azokat, akik ezt a kérdést a helyén kezelik!
Málna
@reagens: Teljes mértékben egyetértek.
Málna
@görbetükör: Ezt most úgy írod, mintha mi panaszkodnánk...
Málna
@csak úgy...: 15:23 Én sem úgy élek, ahogy szeretnék. De erről kizárólag én tehetek. Rég túlléptem már azon, hogy másokat okoljak a saját sorsom alakulásáért. Kár, hogy sokan egész életükben nem jutnak el idáig.
csak úgy....
@Málna: csak óvatosan a gyönge szívü tibivel!az elismerés végzetes lehet néki!
beléd fog zúgni, ha nem vetted vóna észre ,@reagens: tibi nem politikailag motivált,csak szeret maszturbálni a dolgokon és ,mióta mondták neki,... útálja a libbsiket ,meg mindekit akit mondanak neki...
görbetükör
@reagens: ugye, te nem vagy keresztény? Vagy úgy, mint a kormánytagok?
Nem várok választ!
reagens
@görbetükör: Persze, hogy nem vársz választ, mert akkor nem kéne beismerned a vereséged a vitában!
Mi köze a kereszténységnek a retkesekhez? Megszánni az önhibájukból mocskosokat, engem korlátozó deviáns kisebbséget és eltartani őket a családom rovására? Lópikulát!
Komolyabb kötelezettségei vannak többünknek, mint a deviáns csürhét segítgetni!
Te miért nem osztod szét a fizetésed közöttük? Akkor lennél igazán hiteles!
görbetükör
@reagens: már megint a massza...
Az itteni keresztényeknek tényleg nincs közük a szegényekhez, akárcsak a keresztény valláshoz.
Mt 19,21
"Monda néki Jézus: Ha tökéletes akarsz lenni, eredj, add el vagyonodat, és oszd ki a szegényeknek; és kincsed lesz mennyben; és jer és kövess engem."
reagens
@görbetükör: A mocskos, igénytelen alkoholista nem szegény, hanem lumpen. Nem kéne összekeverned a fogalmakat!
csak úgy....
@reagens: tibi! neked miböl fussa,hogy nem csinálsz mást,mint hirdeted a fideszes igét és nincs panaszra okod? különben a sok lumpen közül ,többeken többet gürcöltek az életükben,mint te ...valaha!
görbetükör
@Eriksson: nincs vagyonom, nem vagyok gazdag? De aki gazdag, vagyonos és tapossa a szegényeket, annak van miről számot adnia!
Eriksson
@görbetükör: Na igen. Az ilyen hozzád hasonló lelkiekben gazdag idős hölgyek mondják a tutit, hogy kinek mit kellene tennie, miért kellene szégyenkeznie, ilyen és hasonló felebaráti jótanácsokkal látják el a jobb sorsra érdemes "normálisokat".
görbetükör
@Eriksson: Leszállhatnál a magas lóról! Egyébként honnan tudod, hogy ki vagyok, mi vagyok?
De ciki a Biblia nektek, igaz? :D
Eriksson
@görbetükör: Te nyafogsz itt reggel óta. Feltartóztathatatlanul.
görbetükör
@Eriksson: Tudod, én nem monologizálok, én csak válaszolgatok, a feltartózhatatlan írásaitokra. :D
Eriksson
@görbetükör: Nézz utána. Nem én szólítottalak meg először.
görbetükör
@Eriksson: de te is feltartóztathatatlanul válaszolsz, azóta is. :D
Ha nem tetszik, lapozz! :D
CsipkeRózsa
Remélem, áramot nem vezetnek a lezárt rácsba!
Eriksson
@görbetükör: Ígérem, legközelebb nem fogok válaszoklni. Ha meglátlak, lapozok.
csak úgy....
@Eriksson: göröngyös út néked ha gondolkodni köll!...,aki nem símulékony az ötleteidhez az neked nehéz eset ...,te tipikusan függö független :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.