Közpénzek ellopásáról, önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszél Lackner Csaba kispesti ellenzéki önkormányzati képviselő a Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott képi és hangfelvételeken.

Hír TV: közpénzek ellopásáról beszél egy kispesti MSZP-s, gyanús fehér por is van a felvételen

Az mno.hu-n pénteken közzétett cikk szerint a szocialista politikus a többi között olyan állításokat fogalmaz meg, hogy

"aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye. És az is igaz, hogy aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza".

A videofelvételen az is látható, ahogy Lackner Csaba (MSZP-DK-EGYÜTT-PM) épp egy "kólának" nevezett

fehér port tartalmazó zacskót tart egy ventilátor elé, hogy kiszárítsa az anyagot, amelyet később egy tányéron kezd el kiporciózni bankkártyája segítségével.

Azt írták: a politikus "meglepő állításokat" tesz képviselőtársáról, Kránitz Krisztiánról (MSZP-DK-EGYÜTT-PM) is. Arról beszél, hogy tavaly a kerületben felvettek 1,2 milliárd forintnyi hitelt, úgy, hogy 2017-ről volt majdnem 800 millió forint tartalékuk. Ez mind a "Krinyón" (Kránitz Krisztiánon) keresztül ment, "senki nem sajnálta tőle" – mondta a felvételen Lackner Csaba, aki Kránitz Krisztián vagyonát 200-250 millió forintra taksálta.

A Magyar Nemzet az általa megszerzett dokumentumok alapján azt írta, a szocialista politikus az eltitkolt pénzből egyebek mellett egy nyaralót vásárolt Spanyolországban.

Kitértek arra, Lackner Csaba a saját vagyoni helyzetét is elemzi a felvételeken.

"Ahhoz, hogy például én azt a pénzt, amit megkeresek most havonta, ahhoz nekem legalább 8-9 vagy kb. 10 40-50 négyzetméteres újépítésű ingatlanomnak kellene lenni, hogy a kiadásokból azt a havi bevételt tudjam fedezni. Azért mondjuk 8-9-10 lakás azért az nem kevés, akárhogy is nézzük, akár 300-400 millió forintra is rúghat, nem? Ahhoz, hogy te mondjuk egy másfél millió forintot mindenfajta munka nélkül beszedjél"

- idézték a politikus szavait.

A hangfelvételeken szó esik Gajda Péter (MSZP) polgármester vagyonosodásáról is, Lackner Csaba azt állítja, ő "szintén jól keresett a külső vállalkozóktól visszacsorgatott pénzekből".

A felvételen elhangzik: Lackner Csaba a mostani választáson a XIX. kerület 7. számú választókerületében indul. Támogatói között van az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum is. Lackner Csaba jelenleg a kerület várospolitikai és városüzemeltetési bizottságának elnöke, s ő vezeti a Közpark Nonprofit Kft. felügyelőbizottságát is – tették hozzá.

A Hír TV tudósítása szerint Lackner Csaba és Kránitz Krisztián is a kerületvezető "bizalmasa", együtt járnak síelni és heti rendszerességgel focizni. A kispesti szocialisták is közös baloldali jelöltként indulnak a közelgő önkormányzati választáson. Gajda Péter XIX. kerületi polgármester a Karácsony Gergely vezette ellenzéki tömörülés jelöltje – mondták.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Oszt. mennyit kapott ezért a ,,riporté,, az állítólagos képviselő ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Oszt. mennyit kapott ezért a ,,riporté,, az állítólagos képviselő ???
luiz
he ezek így, akkor bele se merek gondolni fideszék mennyit lopnak
jesz
kezdem úgy érezni, mintha cenzúrázva lenne a "teccik" jel..most nem részletezem miből sejtem, de azért fura, hogy bizonyos szavakat leírókat nem engedik hogy tessenek...

De nem is ezt akartam...rémüldözve olvasom a történetet, kinek mennyi jut a fazékból...és mint az előttem kommentelő is megjegyzi, mennyit nyúlhatnak le a nagypályások?
jesz
mégis megjelent a teccik, rémeket láttam...
Qqberci
Az kimaradt a tudósításból, hogy még az UFÓkkal is lepaktáltak...
maci0427
@papa.49: -- Ez Qúrva komoly dolog ! Kispesti ismerőseim folyamatosan erről is és másról is beszélnek suttognak ! Állítólag van baj és van vaj is...! A fülek mögött ! Ha ez így van ahogyan a Hír, tv. leleplezte , -- hiszen a mai világban senkiben nem lehet megbízni , mindenkit lelehet hallgatni és lehet lehallgató is --, akkor nagyon töketlen valóban ez az egész baloldal, hogy ilyen támadási felületet hagy és hagynak maguknak ! Akkor ez a Kispesti eset még + -ban betehet a baloldalnak mert amit lehetett látni az nem semmi ! és ha ez igaz akkor a FIDESZ. megint jól csinálja , hiszen lehet, hogy akkor is megszavazzák a baloldal polgármestert megint , de összességében már a 2022 -es választásoknál és egy qúrva rossz pont a baloldal számára ! Érthetetlen a viselkedésük , a pénzéhességük / nekik is / nem komoly politikusok és vezetők ezek , hanem más érdekek vezérlik őket !
maci0427
@luiz: Ez is igaz ! De jól csinálják olyan értelemben, hogy mégis csak ők vannak a kormányon már 2010. -óta ! De itt is igaz az, hogy " Amit szabad Jupiternek, nem szabad a Kisökörnek " ! A baloldal saját magát ássa még mélyebbre az ilyen lehallgatott és megjelentett esetekkel !!!
papa.49
@maci0427: Teljesen mindegy, hogy az ilyen faszik melyik párt színeiben vannak, ezek csak a pecsenyéjüket
akarják sütögetni, a mi kárunkra !!! Ha igaz a történet remélem már nem jelölt a faszi !!!
solidedge
A Fideszes kormány folyamatosan gyűjtötte az ellenzéket kompromittáló felvételeket. Ezeket a beépített saját emberei, lefizetett ellenzékiek készítették. Más dolguk sem akadt, mint a választás előtt nyilvánosságra hozni.A hangfelvételek egy része manipulált, de el tudom képzelni, hogy az ellenzék valóban ekkora baromságokat beszél. Akkor pedig meg is érdemlik. Más kérdés, ha az ellenzék folyamatosan készített volna a Fidesz belső beszélgetéseiről felvételt akkor a hajunk az égnek állna a látottaktól.
maci0427
@papa.49: Az, hogy ezek vagy azok után ki lesz megválasztva és ki nem az nagyban függ az adott település évekre visszamenő Pártszimpátiájától is , ezalatt azt értem , hogy például Budapesten Angyalföld 13 kerület és Kispest 19. kerület mindig baloldali kerület volt ! De gondolom, hogy vidéken a vidéki városokban , falvakban, községekben is így van ez !
Ezen csak valami marha nagy érzelmi , hangulati változás változtatna csak, így most sem valószínű, hogy ezekben ne lenne a baloldal megválasztva !!! De 1990.-től ezek mennek az egész országban , helyezkednek , gazdagodnak , hülyítenek , a nép meg bevesz mindent !!! ! A Nép tudtával mennek ezek ! És a Nép mindig választ ! Mi lenne ha bojkottálnánk a választásokat és más szavazásokat ? Gondolom erre felfigyelnének már ! Nálatok mi a helyzet és mi volt régebben ?
maci0427
@solidedge: Ez is egy stratégia a mindenkori győzelem érdekében ! Írtam már , a Fidesz marha jól csinálja már 2010. -óta ! A baloldal meg folyamatosan ássa el mélyebbre magát , saját maguk hatalmával és pozícióba állításával vannak elfoglalva !
Borsodi
Ez megy az egész Országban,csak akik közelebb vannak a tűzhöz mint a fideszesek,azok a tehénből a borjút is kilopják.és nincs következménye.
www.youtube.com/watch?v=0DbsgfdsJH4
Eladott Ország
Hogy is írja Jókai az Aranyember-ben?
"Abban az időben, talán most már nem, az volt az államgazdászati főelv, hogy “stehlen und stehlen lassen”. Lopni és lopni hagyni. Nyugodalmas, békeszerető irányelv. Hanem ennek a jó szisztémának is volt egy ellensége, egy francia irányelv. Hiába, az a francia csak mindenben ellensége a németnek. Ez pedig az, hogy “ôte toi, que je m’y mette”.
Szabadon fordítva: “Eredj onnan, hadd lopok már én is!” Hát már megint itt tartunk. Melyik elv fog nyerni?
Igen, ezt senki nem vonhatja kétségbe. De talán ez sem igazolja más politikusok immár évek óta tartó, hivatásszerűen gyakorlott, milliárdos rablásait.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.