Nagyon szigorú a szabályozás.

Negyven százalékkal visszaeshet az egyetemi hallgatók száma

Több ezren kiszorulnak a felsőoktatásból, és akár 30-40 százalékkal is visszaeshet a felvett hallgatók aránya, ha az oktatási kormányzat nem változtat a jövőre életbe lépő szigorú szabályozáson, amely szerint az alap- és osztatlan képzésekre jelentkezőknek középfokú komplex nyelvvizsgával kell rendelkezniük – mondta a Világgazdaságnak Rozgonyi Zoltán, a Nyelvtudásért Egyesült elnöke.

A lap összeállítása szerint a nyelviskolákban egyelőre nincs roham, pedig az idén a jelentkezők 45 százalékának és a felvett hallgatók csaknem 40 százalékának nem volt középfokú nyelvvizsgája.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ennek az ""elitnek"" elég az, ha az istenadta nép a nevét le tudja írni, kapálásra képes és 4 évente x-el (persze a narancs kockára). Ha már többet tud, akkor gondolkodni képes, ezért vagy lázad idővel vagy emigrál. És itt csak a fideszszint marad vagy a kalandvágyó.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
reagens
Em kerül be aki nem oda való. Helyes.
Maxipocak
@reagens: hát, neked esélyed sem lenne. De orbán és haverjai majd behoznak a mi pénzünkből kínai meg perzsa és török hallgatókat akik még annyit sem tudnak angolul mint te.
Eladott Ország
A hallgatók és diplomások száma évről évre csökken, amely állapot leginkább szöges ellentéte szinte minden más EU tagországban tapasztalható trendekkel.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/02/hallgatok.jpg
A nemzetközi diplomákat rangsoroló academiccourses weboldal szerint Magyarország nem rendelkezik egyetlen kiemelkedő képzéssel sem, miközben a listán szerepel Románia, Lengyelország, Bulgária, de még az utolsó európai diktatúraként aposztrofált Fehéroroszország is. Egyes nemzeti, haverok kezében lévő egyetemeket rommá támogatnak, miközben több korábban nemzetközileg is elismert, nagynevű egyetemtől vonnak el milliárdos támogatásokat. A CEU elzavarásával, az ELTE alul finanszírozásával és a Corvinus SZIE-vel történő összevonásával nem az oktatási rendszer fejlesztésén, hanem annak szisztematikus tönkretételén dolgoznak immár évek óta. Mint ismeretes a diktatúra szempontjából a tudás veszélyes.
Málna
@Apoca: Pont hogy a lemaradás ellen van ez a szabályozás. Aki nem tud letenni egy középfokú nyelvvizsgát leglább 8 év nyelvtanulás után - úgy, hogy ehhez még állami segítséget is kap - annak semmi keresnivalója a felsőoktatásban.
Gauntlet
Hülyék. Mutassák már fel hogy nekik mikor és hol lett papírjuk.
namihami
Ennek az ""elitnek"" elég az, ha az istenadta nép a nevét le tudja írni, kapálásra képes és 4 évente x-el (persze a narancs kockára). Ha már többet tud, akkor gondolkodni képes, ezért vagy lázad idővel vagy emigrál. És itt csak a fideszszint marad vagy a kalandvágyó.
sokanvagyunk
A feltöltés is megvalósulhat, valamint ezeknek a fiataloknak talán majd nem okoz problémát az idegennyelv-vizsga... - "A miniszterelnök közölte továbbá, hogy Magyarország több mint 700 állami ösztöndíjat biztosít a Türk Tanács államaiból érkező fiataloknak."
Málna
@Apoca: A gyerekem pár hete nyelvvizsgázott, egy fillérembe sem került. Annyit tud, amit az állami iskolákban tanult, plusz most nyáron ingyenes intenzív nyelvoktatásra járt - ez mindenkinek elérhető - ez adta meg neki az utolsó löketet a vizsgához.
A kéthetes külföldi nyelvtanulás az miért vicc?
Lepényleső
...s aki marad az mind fydes káder? A többi meg láger,újra ez a sláger?
fahrenheit451
Miért nem elég az alapfok?
Nem idegen nyelven folyik a tanítás magyaroknak Magyarországon, akkor mire fel a szigorítás?
Ja, persze, egyre jobban szűkítve a lehetőségeket, elbutítani egy egész nemzetet, ez a cél - szavazódroidok kitermelése, ez a cél...
EZ HAZAÁRULÁS, NEMZETRONTÁS, JÖVŐGYILKOSSÁG

Kik szavaznak ezekre az álltokra - mert ezek nem emberek, hanem állatok.
reagens
Emelik ezzel a felsőoktatás értékét. Azt sem látom be miért baj, ha az egyetemre bekerülésért teljesítményt kell nyújtani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.