Varju László Borkai Zsolt ügyét ismertette a hétfői interpellációk során a parlamentben, és "bűnszervezetnek" nevezte a Fideszt, amely szerint védelmet ad az ilyen ügyekbe keveredett embereknek.

Nyomozás indult a Borkai-ügyben
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A DK képviselője sajnálatosnak nevezte, hogy a rendőrség nem foglalkozott a győri földügyekkel még akkor, amikor arról a sajtó először beszámolt.

Azt kérdezte:

indult-e nyomozás annak idején azzal kapcsolatban, hogy Rákosfalvy Zoltán ügyvéd termőföldeket vásárolt fel, amelyet aztán az önkormányzat átminősített, így azt az ügyvéd mintegy 5 milliárd forintos haszonnal adta tovább az Audinak? Most várható-e nyomozás megindítása?

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára úgy felelt: Magyarországon senki nem áll a törvények felett, bűncselekmény elkövetőjét nem illeti védelem.

Az üggyel kapcsolatban nyomozás van folyamatban

- hangsúlyozta, hozzátéve: így arról nem nyilatkozik.

A helyi önkormányzatok önállóságát hangsúlyozta, valamint azt, hogy a Belügyminisztériumnak nincs törvényességi felügyeleti joga, nem bírálhatja felül, a helyi döntéseket.

Varju László az államtitkári választ nem fogadta el, azt a Ház szavazta meg 107 igen szavazattal, 39 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett.

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Na erre a nyomozásra és az eredményére igen kíváncsi vagyok!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Az igazi mission inpossible

nehéz versenyben, de ez tényleg a legnagyobb baromság ami csak elhangzott

Tényleg igazán sok jelöltje van a versenynek, amit a ki tud legnagyobb baromságot mondani a Borkai ügy ürügyén jegyében végig kell hallgatnunk. Még Őfenesége maga is az esélyesek közé idétlenkedte magát.
Azonban azt kell mondjam, hogy a párt központi napilapja és a derék Fricz fő-NERtárs combója magasan nyeri a versenyt. Már a főoldali kínálóval is vitték a pálmát:
„FRICZ TAMÁS BLOGJA
BORKAI

Mikor mond le a polgármesteri székről is, hogy ezzel lehetőséget teremtsen a kormányzó pártszövetségnek arra, hogy egy új, erkölcsileg támadhatatlan emberrel induljon a győri polgármesteri székért?

Hogy kinek? Milyen embernek? Erkölcsileg támadhatatlan a magyar politikában, napláne a Fideszben???
Eladott Ország
Persze, hogy nyomoznak! Lázasan keresik az "ördög ügyvédjét"! Persze nyomoznak, nem kérdés ! Kóté Lili és Csenge telefonszámát! szeretné megszerezni Polt Péter. Polt felesége évente 60 milliót keresett az Orbán uralta MNB-ben, a Főügyész Úr biztos elfogulatlan.
uploads.disquscdn.com/images/410c608333316b93d1c82bb0fdd93c5d61778df4edb6004a83285ab3743e426f.jpg?w=600&h=339
Persze, hogy folyik nyomozás, de csak azért, hogy kiderítsék, kik buktatták le Borkaiékat..
Eladott Ország
@Horizont: tegnap, 09:24; Tudok róla. Valóban a kolozsvaros.com/ a propi szerint is "nem hiteles hírforrás", csak a KESMA (A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) a kormányzati ánusz kényeztetésében élen járó lakájmédia a "HITELES." Ez a kormányfelszopó szennylap befed mindent, mint a guanó! A fideszes bűnöző és politikai prostituált banda/szekta minden telibeszar, annak ellenére, hogy az Európai Bizottság jelentése ártalmasnak értékelte a magyar sajtószabadságra a fideszes médiabirodalom létrehozását.
168ora.hu/itthon/artalmasnak-ertekeltek-a-magyar-sajtoszabadsagra-a-fideszes-gigamedia-letrehozasat-171950
Magyarországon megszűnt a demokrácia, nem jogállam !
Eladott Ország
@Horizont: Ez a szarházi fidesz bűnbanda demokratikus úton már nem váltható le!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.