A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szövetsége egy bajtársias szövetség – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a KDNP honlapjára feltöltött videóban.

Orbán szerint nála az igazság

A kormányfő hozzátette: ez a szövetség túl a barátságon megold egy nagyon nehéz problémát, a modern politika egyik nehéz problémáját, amit úgy neveznek, az igazság és a többség problémája.

"A politikában ahhoz, hogy cselekedni tudjunk és jót tehessünk, többségre van szükség"

- emelte ki Orbán Viktor, hozzátéve: a többséget úgy kell megszerezni, hogy közben nem feledkeznek meg az igazságról sem. Azt mondta: az igazság többség nélkül "béna", nem tud hatni a politikában. A többség ugyanis igazság nélkül értelmetlenné válik, mert elveszíti morális alapjait és az igazi tágas, szellemi horizontot. Ezt oldja meg a Fidesz és a KDNP együttműködése azzal, hogy pártszövetséget alkotva indulnak minden egyes választáson – fejtette ki.

Orbán Viktor azt mondta: a KDNP dolga, hogy képviselje azokat az eszméket és értékeket, amelyek horgonyként rögzítik a pártszövetségüket. A Fidesznek pedig az a dolga, hogy a horgonykötél okos méretezésével olyan kört fusson be, amelynek segítségével begyűjtheti a többséghez szükséges szavazatokat. Így meglesz a többség és a horgony miatt sohasem veszíthetik el a szilárd szellemi, erkölcsi alapjaikat – tette hozzá.

Európában ezt alig sikerült megoldania pártszövetségnek – jegyezte meg Orbán Viktor, hozzáfűzve: hogy Magyarországon sikerült, az a KDNP-nek köszönhető.

A kormányfő a párt 75. születésnapja alkalmából köszöntötte a kereszténydemokratákat, s azt mondta, lélekben maga is annak tartja magát.

Orbán Viktor gratulált a párt 75 évéhez, fantasztikus sikereihez és ahhoz az erkölcsi, szellemi bátorsághoz, amit ezalatt a 75 év alatt közösségük mutatott.

"Magyarország mindannyiunk előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok" – zárta szavait Orbán Viktor.

(Kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
igen bajtársias; az ország legtöbb BAJ-ában TÁRS-tettesek! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
DE MELYIK IGAZSÁG?
Amelyiket most mondta, vagy amelyiket egy órával korábban???
durbincs
@bencemacska: maga lebukott,s leszerepelt ? rúzsos férfi ? napokig bujkál ? azt most Abortált ? intelektualisan apadt ?
@bencemacska: A gyülekezet papjának,a reábizott hivek zaklatása+hágása + zabigyerekcsinálása,az Isteni küldetése?
Mert Már Maga Sátánt Szolgálja ?
azt @bencemacska: hát maga meg melyik helyi-bányás vizeldébe nőtt fel ? 1000km-re -ákkcentussal, pár marék banyiért ?
Idiotikában-abnormáliában ,a hol ez a rettenet sokbün-teljesen természetes ? sőt dicséretes ?
Azt @bencemacska: mert maga is csak 1 abortált ? 1 intelektuálisan apadt,s lokális kis hülye ? @csak húgyos...: sal ?
kb mint @Clavigo: @ila51: @Eladott Ország: @nusika: @Szeparepa2: @simmering73: @Peller Anikó: @Sámannus: @kishonda: @cikicakk55: @Borsodi: @Eladott Ország: @I Duddits.: ?@papa.49: ?@Jozefina: ?@koszpeko: @silber13: @karma1: @volvós: @maci0427: @szép új világ: @laja70: @Cicamama55: ?@csak húgyós...: @bencemacska: ?
@Horizont: @Dr plágium: @Jozefina: @Clavigo: @SystemError: @kokopelli: @colibri: @jesz: @Borsodi: @dissamy
Eladott Ország
Nagy királyunk, Hunyadi Mátyás 1443. február 23-án született Kolozsváron ... Halála után keletkezett is egy szólás: „Meghalt Mátyás király, oda az igazság". Egy erős állam csak jogbiztonságban és működő gazdasági környezetben képzelhető el szolid és fenntartható állami bevételekkel. Egy uralkodót nem szeretni kell, hanem tisztelni. Mert szeretni is csak olyan királyt lehet, aki tiszteletet ébreszt maga iránt. Márpedig csalással többséget szerezni nem igazságos, így az csak "béna" marad.
Gáon Mordehaj
@Eladott Ország: " Márpedig csalással többséget szerezni nem igazságos, így az csak "béna" marad. "
Ezt jól tudják a balos libsik,hiszen történelmi tapasztalataik vannak ezen a területen! Azzal a különbséggel, hogy ők akkor is bolsevikoknek nevezték magukat, amikor kevesen voltak!
solidedge
A Fidesz a többséget csalással, utaztatással, fiktív állandó lakcímekkel, félrevezetéssel, megfélemlítéssel, a választási kerületek átszabásával, a matematika megcsúfolásával, Kubatov listával éri el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok