A Liget Projektért felelős miniszteri biztos szerint a kampányban elhangzott ígéretek kötik a megválasztott főpolgármestert. Baán László ugyanakkor bizakodó a Karácsony Gergellyel történő együttműködéssel kapcsolatban. Baán  szerint három épület újjáépítése lehet kérdéses. Karácsony Gergely, a főváros új vezetője már zuglói polgármesterként is többször kritizálta például a Liget-projektet.

A Liget Projektért felelős miniszteri biztos is bizakodó a Karácsony Gergellyel történő együttműködéssel kapcsolatban

A Liget Budapest Projekt keretében megújult Millenium Háza interaktív kiállítóterme a Városligetben 2019. október 27-én. Elkészültek a kormányzat Városligetet megújító programjának, a Liget Budapest Projektnek az újabb kiemelt fejlesztései. A látogatók október 26-án birtokba vehették a Nagyjátszóteret, valamint a helyreállított Millennium Házát. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Baán László a Liget Projektért felelős miniszteri biztos az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt arról, hogy Karácsony Gergely főpolgármestert kötik a kampányban elhangzott ígéretek, de „bizakodó a főpolgármesterrel történő együttműködéssel kapcsolatban.”

Báan szerint az új Petőfi Csarnok helyén épülő Nemzeti Galéria, az egykori Közlekedési Múzeum Magyar Innováció Házáva alakítása, illetve az 1952-ben lebontott Városligeti Színház újjáépítése lehet a kérdéses. 

Ugyanakkor a miniszteri biztos szerint a Liget Projekt a nyugati világ legnagyobb kulturális beruházása, amelynek vezérhajója a Nemzeti Galéria lenne. Ez lenne az a zárókő, ami miatt a Ligetre rácsodálkozna a nemzetközi közvélemény, mondta a műsorban Baán László, akinek egyébként tetszett, hogy Karácsony Gergely korábban azt mondta

„normális csávóként” fogja vezetni a várost.

Az önkormányzati választások után maga Orbán Viktor jelentette ki, hogy nem fognak olyan beruházást befejezni, amit a budapestiek nem akarnak. A Liget Projekt leállítása azonban közel sem olyan egyszerű. Ugyan kártérítés nélkül is fel lehetne mondani a Liget-projekt fejlesztéseinek kivitelezési szerződéseit, de az még így is milliárdokba kerülne az államnak – írja az Index az G7 portál korábbi elemzése alapján, amelyben pontról-pontra végigvették, leállítható lenne-e még az óriásprojekt.

Karácsony már januárban is beszélt arról, hogy megválasztása esetén kezdeményezni fogja a Liget-projekt leállítását.

Karácsony akkor úgy fogalmazott, szerinte a projekt leállítására azért van szükség, mert

egy parkban építkezni őrültség. ... azt, hogy a Városligetben monumentális, bármilyen funkciójú épületek legyenek, én ezt urbanisztikai, városrendezési szempontból egy katasztrofálisan rossz ötletnek gondolom.

Mint akkor elmondta, a Városliget egy 200 éves park, amelyet lehetetlen létrehozni, tönkretenni viszont nagyon is lehetséges például a megnövekedett forgalommal, amelyet az oda tervezett épületek, múzeumok generálnak.

Forrás: Index, ATV, MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Hirtelen eszembe jutott a newyorki Central Park. Még 1853-ban úgy döntött New York városának a vezetése, hogy márpedig kell egy városi park. És ott van. Senki sem akarja beépíteni különböző ötletektől vezérelve. Hülyék ezek az amcsik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Ha kétszer ekkora területről lenne szó, és felvetne minket a pénz, én is azt mondanám, hogy oké, jó lesz.
De ezt az esztelen nagyzolást, ezt a kielégíthetetlen, mohó, elismerés utáni vágyat, hogy rá - valójában Orbán Viktorra - csodálkozzon a nemzetközi közvélemény... tönkre tesz minket ez az ember. Valaki mondja már meg neki, hogy nem lesz jutalom, nincs érdem, de nagy a kár, és ezért előbb-utóbb felelnie kell. Valaki szeresse már annyira, hogy őszinte lesz hozzá!
Eladott Ország
Ha még azt is ideveszem, hogy Orbán hétfőn kikérte magának a parlamentben, hogy ő valaha is mondott volna olyat, hogy a Tarlóssal kötött megállapodás érvényét veszti, amennyiben nem Tarlós lesz a főpolgármester, és szemrebbenés nélkül kikihátrált Gulyás mögül (aki konkrétan erről beszélt néhány hete), mondván, ne keverjék össze az ő szavait a Gulyás szavaival, akkor szintén arra jutok, hogy óvatosan érdemes kezelni a nagy mesemondó ígérgetéseit. A sajátjai mögül is kihátrál és hülyét csinál belőlük (ezt hívják bajtársiasságnak náluk), hogy az irháját mentse, akkor majd pont a főváros ellenzéki vezetésével lesz korrekt és méltányos. Nincs itt semmi találgatnivaló. Pontosan tudja, hogy a Liget-projektet eddig sem akarták a budapestiek, hogy a hócipőjük tele van a stadionépítésekkel és látványberuházásokkal, ezért a hangos választási pofáraesés után kicsit lejjebb tekerik az izmozást. Ennyiről van szó, aztán majd jönnek a sunyi hátbatámadások.
Különben jól jelzi, mit jelent a fidesz-kdnp értelmezésében a baráti jobb, meg az együttműködés, meg a korrektség. A Ferencvárosban kompletten kiürített irattartóktól, az Újpesten kiürült városházán át (ahol negyvenen mondtak fel) a bajai hisztériáig, ahol Nyirati Klára, az összellenzék győztes polgármestere békülésből alpolgármesteri posztot ajánlott a fidesznek, amely valami egészen abszurd és értelmetlen magyarázat kíséretében visszautasította azt. Hát ez van, amikor se nyerni, se veszíteni nem tudnak az elvtársak és elvtársnők.
voltmárjobbis
Miért nincs jó helyen a Magyar Nemzeti Galéria 1014 Budapest, Szent György tér 2. alatt? Miért is kéne a Városligetbe tenni, a ligetet feltúrni?
Melyik fideszes fasz feni a fogát a 1014 Budapest, Szent György tér 2. alatti ingatlanra?
lusta
Hirtelen eszembe jutott a newyorki Central Park. Még 1853-ban úgy döntött New York városának a vezetése, hogy márpedig kell egy városi park. És ott van. Senki sem akarja beépíteni különböző ötletektől vezérelve. Hülyék ezek az amcsik.
reagens
Itt az alkalom Karigerinek. Állítson le mindent és lepjék el a helyet a ligetmajmok. Majd csak lehetetlen állapotokat fog alkotni mert másra úgy sem képes.
reagens
@Mirabilis: Az a maroknyi, mindenféle építkezést ellenző demagóg antidemokrata.
reagens
@Mirabilis: Kit érdekel a fakivágás? Ha kell vágják ki. Álszenteskedés a fákért aggódni egy ekkora projektnél.
reagens
@Mirabilis: Mindig azt hiszem, hogy értelmes, gondolkodó emberekkel beszélgetek, de többnyire csalódnom kell. Most is.
Ezt a hozzáállást hívják ökofasizmusnak.
Van a Ligetben egy Eu által kitüntetett projekt megvalósításának lehetősége, de pár idióta miatt el kell húzni a dolgot. Emlékszel az M0 Csömöri szakaszának építésére ami hét évig húzódott egy húsz főt jegyző madárvédő csoport miatt, akik folyamatosan fellebbeztek?
Végül a bíróság döntött, hogy öt tollseprű fészkelő helye nem írhat felül ekkora közérdeket.
Most is ez megy! Szabotáltok egy hatalmas, a várost élhetőbbé, szebbé tevő projektet, mert a zöld lóf@sznál a seggetekben képtelenek vagytok tovább látni? Sajnos ez van.
Milyen képzettséged van, hogy te ezt jobban tudod mint a szakemberek? A ligetmajmok milyen alternatívával álltak elő? Persze, hogy semmivel, mert nem is értenek semmihez azon kívül, hogy a Ligetben a csőcselék szerepét betöltsék.
Na ez a baj veletek. Értelem nélkül lázadoztok a haladás ellen.
SystemError
@reagens: Sutyadék politikus seggnyaló vagy! Ilyen alapon "A róka meg a holló" meséjében leírt módon fogyna el az összes terület. Amúgy neked van emberi oldalad vagy csak az ilyen féreg témák éltetnek szívből patkány! Ja és én történetesen környezetvédelmi szakközepet végeztem, ami emelt szintű biológia, kémia és 2 év laborgyakorlatot jelentett. Szóval a te seggnyaló politikus érveidet szívesen átvehetjük pontról pontra...
reagens
@Mirabilis: Paraszt dolog végig olvasás nélkül válaszolni és jellemző a fasisztákra. Te ezt már elérted. Érveid nincsenek csak indulataid! Ennyi vagy és ez nem az én bajom.
reagens
@SystemError: Szakközepet végeztél? :-))))) Gratulálok. Biztosan többet tudsz a mérnökök, tájépítészek és környezetvédelmi szakemberektől, mert azok csak a régimódi egyetemet végezték el és szakmai kúltjuk van.
Ja neked meg labor gyakorlatod, ami mindent felül ír! :-)))))
Tessék. Ilyen amikor a tudatlan, önjelölt idióták felsőbbrendűségi komplexusuk miatt belepofáznak abba amihez hülyék!
SystemError
@reagens: Értem, ezek érvek kislány, nem azt kérdeztem, hogy másoknak milyen érvei vannak, hanem neked...Látom neked semmi nincs. Tudod az iskolákban van egy sorrend, de nyilván a 6 elemivel ezt nem érted Képzeld énekzenei általánosba jártam, de ettől, hogy ma data scientist vagyok miért ne járhattam énekzeneibe vagy utána biológia versenyen miért ne kerülhettem be arra, ami akkor érdekelt.. Nem felsőbbrendűségi komplexus, egyszerűen csak amiről te pofázol én tanultam is..:) Nem mondtam, hogy környezetmérnök vagy kertészetit végeztem volna, ez már csak a te tapló kifordításod, mert egy suttyó, tahó vagy, aki politikusok seggét nyalja a hazai természeti értékek védelmével szemben. Szopd azt a faszt, jól áll neked és meg is éri igaz!
reagens
@SystemError: A mocskolódások kívül semmit nem mondtál. Mivel a témát nem is ugatod, miért pofázol bele. Látszik hogy hülye vagy hozzá. Igazi kiválasztott vagy akit a sors arra rendelt, hogy bemutassa a nagyképű hülyéket.
Íme a tanulatlan senkiházi aki milliárdos állami beruházásokat ugat meg. Szerencsétlen magyargyűlölő senkiházi! :-))))) Egy kupac sz@r vagy öcsike!
SystemError
@reagens: Tudod egy akkora nulla vagy, mind emberileg, mind férfiként, mind társadalmi ügyekben. Hogy lettél te ekkora féreg patkány. Ezt most komolyan kérdezem. Hogy lettél egy ilyen szar, senkiházi ember, mert hülye nem vagy, hogy adtad el a lelkedet ennyire? Gondolom pénzért, de ennyi itt vége a gerincnek...
reagens
@SystemError: Egy szar magyargyűlölő idegen vagy aki soha nem lesz magyar. Az ilyen takarodjon és ne pofázzon!
A magyar nem az anyanyelved ez érződik. A beteg eszméidet pedig vidd haza és azokat áruld el még! Megérdemlik.
reagens
@Mirabilis: A gugli a barátod! Rátalálsz a liberálfasizmusra, ökofasizmusra, az aberrációra, de a devianciára is. Aki keres, talál! :-)
reagens
@Mirabilis: Mókusom! Én nem keresem! :-) Te vagy ilyen kíváncsi! :-))))))))))
reagens
@Mirabilis: Akkor járj utána, mert én tudom, mit jelentenek!
reagens
@Mirabilis: Tanítónak nézel, hogy elmagyarázzam neked a szavak jelentését? Nem kiscsillag! Majd kikeresed! :-)
csak úgy....
@Mirabilis: és mi ebböl a tanulság? egy setét és buta tibivel nem állunk le vitatkozni...
reagens
@Mirabilis: :-) Akkor kiscsillag most nyuszifül módjára mókuskodni fogsz és keresel, ha kíváncsi vagy!
reagens
@Mirabilis: Volt hozzád egy rossz szavaim is?
reagens
@Mirabilis: Vélemény amit írtam. Aki nem olvas ne írjon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.