Hosszú tárgyalássorozat után az állam megvásárolta a brit–osztrák Hirtenberger Defence Systems nevű hadiipari céget – mondta Maróth Gáspár, a magyar kormány fegyverkezési programját irányító kormánybiztos a Magyar Nemzetnek adott interjújában a hvg.hu szerint.

Brit-osztrák hadiipari céget vásárolt az Orbán-kormány fegyverkezési programja

A szerződést október 29-én írták alá, így múlt szerdától a magyar tulajdonban lévő HDT Védelmi Ipari Kft. gyakorolja a tulajdonosi jogokat. Maróth a vásárlást azzal indokolta, hogy cég 160 éve foglalkozik tüzérségi eszközök, valamint lőszerek fejlesztésével, gyártásával.

Élenjáró technológiával van jelen a nemzetközi piacon, világszerte ismert innovatív megoldásairól és termékei kiváló minőségéről

- mondta. Azt is hozzátette:

a cég megvételével "olyan tudáshoz jutottunk hozzá a hazai, korábban teljeskörűen felszámolt nagy kaliberű lőszerek gyártásának területén, amelyet önerőből négy-öt évbe és sok-sok milliárdnyi adóforintba került volna elérni.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Hűha! Megint nagyok lehetünk! Azért kisebb hírverés nem ártana, el kell altatni a kiszemelt ellenséget! Jut eszembe, a harmincas években a gyanútlan angolok is adtak el tömegével repülőgép motorokat Hitlernek! Aztán tíz év sem telt el, éjszakánként hazalátogattak Londonba egy kis ajándékot fuvarozva..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Hűha! Megint nagyok lehetünk! Azért kisebb hírverés nem ártana, el kell altatni a kiszemelt ellenséget! Jut eszembe, a harmincas években a gyanútlan angolok is adtak el tömegével repülőgép motorokat Hitlernek! Aztán tíz év sem telt el, éjszakánként hazalátogattak Londonba egy kis ajándékot fuvarozva..
nezelodo
Mi van te pszichopata, automatára állított az ugyancsak pszichopata gazdád?
Eladott Ország
Gondolom a gyárral együtt megkapták a vásárlókat is. És talán tudnak új piacok felé is nyitni. Vagy bukta az egész mutatvány. Ha már az EU vezető gazdasági hatalma nem lehetünk, akkor legalább katonai nagyhatalma legyünk. Gulyáságyúinkba ha már nincs hús, legalább nagy kaliberű lószar legyen. Önboruló tűzoltóautók után hadiipari nagyhatalom leszünk. Ennek a kipcsak
nezelodo
@durbincs: Nem, nem voltam orvosnál. Három hónap a dakota féle várólista. Vigyázok is az asszonyra, nehogy eltörjön az állkapcsa.
nevemnick
Akkor hogy is állunk adósság szempontjából?
Rohadjatok meg.
Eladott Ország
@Eladott Ország: ma 10:48; lemaradt szöveg folytatása...Ennek a kipcsak f@sznak hadiüzeme sem volt kiskorában? Még a kisvasutat úgy-ahogy megértettem., aztán majd jönnek az agyagkatonák? Csúti elmeroggyant. Majd ezt is átjátsszuk az oroszoknak, mint az egyiptomi vasúti tendert. Majd eladják olcsón maszekba! Ez a végcél. A köztiszteletnek örvendő győri "vándor" megveszi és majd jacht kikötőnek és bulinegyednek építi át! A volt pártja meg engesztelésül részesedik a bevételekből. Így működik ez a keresztény szabadság jegyében!
nezelodo
@durbincs: Nem kell cserélni a várólista hosszához egy ízületet sem. Elég csaknem négy hónapot várni egy szemészeti vizsgálatra, egy reumatológus bűvös pillantására, a kardiológus szomorú jóslatára, vagy az ideggyógyász komor megnyilvánulására. Csak a félkegyelmű gyászkeretes körmű nagy ember fejében van rendben minden, addig amíg el nem zavarják lakónak a bezárt sárga házba.
nezelodo
@durbincs: Szégyellhetnéd magad, hogy ezt aljas önmagadat is lejárató mocskosságot csinálod, hogy azok az aljas megbízóid makulátlan kereszténykén mutogathassák magukat. Persze lehet, hogy Lipótmezőn lenne e helyed, amiről nem tehetsz, ha már a teremtő éppen rajtad bizonyította tud selejtet is produkálni.
sokanvagyunk
Elég lett volna a durbincsot megvásárolni - sértegetéseivel a fél világot rettegésben lehetne vele tartani. :D
nezelodo
@sokanvagyunk: Eddig azt hittem, nagy átlagban minden falura jut egy falu bolondja. Nincs is baj velük, addig míg kormányzati tényezők nem akarnak lenni, Vajon a kormány honnan szedett össze ennyi félkegyelmű kiszolgálót magának? Potyanyugdíjért vásárolták mint a szavazókat? Lehet, hogy még pénzért ott is csak az idióták vállalták ezt a szerepet?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.