A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azt várja a kormánytól, hogy hozzon döntést az oktatásban dolgozók béremeléséről.

Az érdekvédelmi tömörülés szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte, hogy

a magyar közoktatás napjáig (november 22-ig) adott határidőt a kormánynak, hogy teljesítse követeléseit, különben ősszel tüntetést, de ha ez sem elég, januárban sztrájkot hirdet.

A PSZ információi szerint rövidesen a kormány elé kerül a PSZ béremelésre és óraszámcsökkentésre vonatkozó javaslata, amelyet az Emmi terjeszt a kabinet elé.

Megjegyezték: bárhogy is dönt a kormány a béremelési javaslatról, a közoktatásban évek óta meglévő gondok, ide értve az óvodákat is, továbbá a parlament előtt lévő új szakképzési törvényjavaslat miatt elkerülhetetlennek látszik a tüntetés.

Jelezték: a PSZ országos vezetősége november 22-ére tervezett ülésén dönt arról, hogy elfogadja-e avagy sem a kormány döntését.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Peller Anikó: Arra én is elkocognék. Csak nem tudom, Brúnókát odaengednék e, mert közveszély okozására alkalmas eszköz. ( bot)
justhpeter
Már annyiszor ígértek, de nem lett belőle semmi. Kásler mekkmester kér egy kávét, hátradől és egész nap röhög rajtuk.
jesz
@justhpeter: asszem valahogy így van...
jesz
Mi lenne, ha tényleg sztrájkolnának a pedagógusok? Nagy balhé...ugyanis a kormány pont leszarná, hogy hetekig nincs tanítás, de a szülők? Na azok igencsak zokon vennék, mert ennyivel hosszabbnak kellene lenni a tanévnek(így persze nincs értelme a sztrájknak)
Ha viszont minden gyerek kapna egy barátságos kitűnő érdemjegyet erre az időre, akkor abba is belekötne a hatalom...

Úgyhogy a tanárok lázadása semmit sem ér...(hiába van igazuk).. A hatalom inkább a zavarkeltésre, egymást gyűlölésére bazírozik..lehet, hogy sikerül?

Csak szólok, hogy a tüntetés az tök felesleges, mondhatni délutáni egészségügyi séta.
csak úgy....
@justhpeter: azért ácsi! mit kezdjen egy pedagógus az elkényeztetett taknyokkal,akik miatt még tüntetni sem tud menni,mert nem lehet öket magukra hagyni! tisztelet a kivételes kölköknek..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.