Hiába próbált posztolni a kerület új vezetése a több mint 8 ezer követővel rendelkező oldalra, az váratlanul megszűnt, vagy archiválták, minden eddigi hivatalos tartalommal együtt. Pikó vizsgálatot kezdeményez az ügyben – írja az Index. 

Az ügy előzménye, hogy az önkormányzati választás után Pikó András polgármester és a kerület új vezetése nem kapta meg a kerület Facebook-oldalához való hozzáférést. Az adminjogot magával vitte a választás után távozó egyik önkormányzati munkatárs. Ő arra hivatkozott, hogy a Józsefváros Facebook-oldal az ő szellemi terméke. Az ügyben a kerület a Facebook kelet-közép-európai központjához fordult – számolt be az Index.

A Facebook kelet-közép-európai központja megadta Pikó András polgármesternek az adminjogokat Józsefváros eddig hivatalosnak tekintett Facebook-oldala felett, de az ügy ezzel nem ért véget. Hiába próbált ugyanis posztolni a kerület új vezetése a több mint 8 ezer követővel rendelkező oldalra, az váratlanul megszűnt.

Pikó András polgármester kedden saját Facebook-oldalán azt közölte:

Józsefváros hivatalosnak tekintett Facebook oldala egy ausztrál magánszemély tulajdonában volt.

Ennek ellenére a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt éves üzleti tervében a FB oldal üzemeltetése szerepelt, tehát közpénzt költöttek rá, valószínűleg nem is keveset.

A Facebook kelet-közép-európai központja megadta a józsefvárosi polgármesternek az oldal feletti adminisztrátori jogokat. Fél órája elkezdtük volna a munkát, végre kiraktuk volna az első közleményünket, amikor az egész oldalt törölték, vagy archiválták, minden eddigi hivatalos tartalommal együtt.

Fideszes kupleráj ez is, de abban az ügyben vizsgálatot kezdeményezek, hogyan lehetséges, hogy a hivatalos oldalunk egy magánszemélynél volt az elmúlt évtizedben és hogyan lehetséges, hogy erre még közpénzt is költöttünk.

Forrás: Index

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Így működik, működött a fidesz-kdnp!!!???
jesz
@fideszes gyökér: ez az ..."Okay, boomer"...ez tetszik...

Az ausztrálok most ezen rugóznak...
Lepényleső
Ennyit talán a fydes don-ja által beharangozott együttműködésről? Amit csak a hülyék hittek el,kezdve az elejétől?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.